به گزارش ایرنا، اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با همکاری معاونت زنان ریاست جمهوری و بنیاد شهید انقلاب اسلامی با هدف به تصویر کشیدن رشادتها و ایثار زنان شهید، جانباز و آزاده در هشت سال دفاع مقدس و روزهای انقلاب اسلامی، فراخوان طراحی المان حجمی «یادبود هفده هزار زن شهید، جانباز و آزاده» را بهمن ماه ۱۳۹۹ همزمان با میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اعلام کرد.
۴۸ اثر به دبیرخانه این یادبود ارسال شد، مرحله اول داوری و انتخاب آثار اسفند ۱۳۹۹ همزمان با هفته ایثار و شهادت با حضور اعضای هیات داوری متشکل از مریم خدایی، نفیسه پتکی، ریحانه پیرزاده مقدم، نرجس ابوالقاسمی و محمد مروستی برگزار و آثار منتخب اعلام شد.
هیات داوران آثار آتنا اقبالی، حمید محمدحسین، نادر قشقایی، هنگامه صالح زهتاب، اعظم امیدی، آزاده سمرقندی، زهرا شیخالحکمایی، علی افشینراد، سهیلا بهرامزاده، فرشته صفری و نسرین شاهپوری را به عنوان آثار برگزیده اعلام کردند و ۲ اثر فاطمه محمدی و هادی حجمیزاده نیز به عنوان آثار برگزیده جایگزین معرفی شدند.
آثار منتخبی که به مرحله اکران رسیدهاند، به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر و به مدت هشت روز در سالن لرزاده فرهنگستان هنر واقع در خیابان ولیعصر(عج) به نمایش در خواهد آمد.
آیین افتتاحیه نمایشگاه آثار حجمی «یادبود هفده هزار زن شهید، جانباز و آزاده» چهارم خرداد ساعت ۱۶ در فرهنگستان هنر برگزار میشود، این نمایشگاه تا ۱۲خرداد از ساعت ۱۶ تا ۲۰ برقرار خواهد بود. همچنین در روز پایانی نمایشگاه طی آیینی از سه اثر برگزیده نهایی تجلیل و از تک اثر برگزیده برای اجرا در یکی از مناطق پرتردد شهری رونمایی خواهد شد.
روایت نقش زنان در دفاع مقدس در «همسران پروانهای»
فرهنگسرای خانواده با همکاری کانون ادبی صدای قلم همزمان با سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر فتوکلیپ «همسران پروانهای» را منتشر کرد.
این فتوکلیپ به نقش زنان خرمشهری در دفاع مقدس اشاره دارد، آنان دوشادوش مردان در مقابل دشمن بعثی عراق ایستادگی کردند و جنگیدند و در امدادرسانی به مجروحان فعالیت شبانهروزی داشتند و فرهنگ «مقاومت» را تفسیر کردند و با ایثاری آگاهانه به رشادتی وصفناپذیر پرداختند.
همچنین انتشار پادکست «سلام بر خرمشهر» سخنان رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) درباره آزادسازی خرمشهر، فتوکلیپ «روزهای خرمشهر» با معرفی کتاب روزهای خرمشهر با صدای محمدفاضل فروتنی به مناسبت آزادسازی خرمشهر با همکاری کانون کتاب آستان قدس خراسان جنوبی و استوری به همین مناسبت از دیگر برنامههای فرهنگسرای خانواده است.
سوم خرداد؛ نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود و یادآور مقاومت مردم خرمشهر به عنوان حماسهای فراموش نشدنیست و یکی از روزهای ماندگار تاریخ بعد از انقلاب اسلامی و حک شده بر دل ملت ایران است.
علاقهمندان برای بهرهمندی از برنامههای فرهنگسرای خانواده در فضای مجازی میتوانند به نشانیهای Farhangsara_khanevad@ و Ketabkhanekhanevade@ مراجعه کنند.
کارگاه نقاشی «ققنوس» در میدان نوبت
فرهنگسرای گلستان با مشارکت شهرداری منطقه هشت تهران به مناسبت سوم خرداد سی و نهمین سالروز آزادسازی خرمشهر کارگاه نقاشی با عنوان «ققنوس» را در میدان نبوت پایتخت برگزار میکند.
رئیس فرهنگسرای گلستان گفت: این کارگاه نقاشی با حضور ۴۰ هنرمند از اساتید و دانشجویان رشته نقاشی و گرافیک سوم خرداد از ساعت ۱۶ تا ۱۹ برگزار میشود.
سعید رنجبریان افزود: در این کارگاه هر هنرمند و دانشجو یک اثر خلق میکند که این آثار به صورت گروهی در نگارخانه گلستان به نمایش گذاشته میشوند.
وی بیان کرد: همزمان با اجرای کارگاه، یک نمایشگاه عکس از آثار عکاسان به نام کشور با مضمون آزادسازی خرمشهر و مقاومت در معرض دید شهروندان قرار خواهد گرفت.
مدیر فرهنگی هنری منطقه هشت، نشر ارزشهای دفاع مقدس و ترویج فرهنگ مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت را از جمله اهداف برگزاری این برنامه عنوان کرد.
وی با اشاره به سوم خرداد به عنوان یک روز ملی گفت: بنابر فرمایشات امام خمینی(ره) ما نباید فتحهای بزرگ مانند فتح خرمشهر را از یاد ببریم، رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) نیز فرمودند که حماسه مقاومت و آزادی خرمشهر حادثهای بینظیر در تاریخ جهان محسوب میشود و آزادی خرمشهر را باید به عنوان یک یادبود پرافتخار میهنی گرامی بداریم.
رنجبریان بیان کرد: عملیات بیتالمقدس یکی از عملیاتهای بزرگ محسوب میشود که نه تنها در دفاع مقدس بلکه در سطح جهان مورد ارزیابی قرار گرفت، حماسه سوم خرداد توانست نقشه استکباری جهانی را برهم زند و مسیر دفاع مقدس ما را تغییر دهد.
مدیر فرهنگی هنری منطقه ۸ گفت: اینک وظیفه ماست تا دستاوردهای این روز عزیز و بزرگ را به همه دنیا و به ویژه نوجوانان و جوانان خود نشان دهیم و از این رو فرهنگسرای گلستان کارگاه نقاشی «ققنوس» را برگزار میکند.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۷۷۸۱۵۱۷۳ تماس بگیرند.
رونمایی از ۵ کتاب در سالروز آزاد سازی خرمشهر
آیین رونمایی از پنج کتاب نویسندگان جوان به همت مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۲۱ و با مشارکت کانون نویسندگان سپاه قلم خانه فرهنگ نور دانش دوشنبه سوم خرداد در سالروز آزادسازی خرمشهر ساعت ۱۸ در این خانه فرهنگ برگزار میشود.
کتابهای «شهید» به قلم علی ملاتی و حسین زارعی، «باهم مانند دو دوست عزیز بودیم» به قلم حلیا سلطانی و محمدمهیار سلطانی، «صدمین کتاب» به قلم حلیا سلطانی، پارمیدا بختیاری و علیرضا آقا میری، «زندگی زنبوری» به قلم محسن رهنما و تصویرگری هادی اکبریان، «قصه سفرهای عجیب و غریب ملودی و پری» به قلم ستایش میناوند از جمله تازههای نشر در حوزه ادبیات دفاع مقدس و کودک است که با حضور نویسندگان و اعضای کانونهای ادبی منطقه ۲۱ با حفظ پروتکلهای بهداشتی رونمایی خواهند شد.
خانه فرهنگ نور دانش در بزرگراه شهید لشکری، بلوار شیشه مینا، شهرک آزادی، بلوار محمد رسول الله (ص)، روبه روی خانه تکواندو، نبش پارک مریم واقع شده است.
برگزاری برنامههای گرامیداشت فتح خرمشهر در فضای مجازی
مجتمع فرهنگی هنری نور زیرمجموعه مراکز فرهنگی هنری منطقه پنج به مناسبت گرامیداشت سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر، ویژه برنامههایی را با عنوان «خونین شهر آزاد شد»، با هدف ترویج و گسترش فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس، در فضای مجازی به نشانی mojtama.farhangi.nour@ برگزار میکند.
از جمله این برنامهها میتوان به انتشار نماهنگ، فتوکلیپ، ویدیوکلیپ، نمایشگاه مجازی، عکس، پوستر و ... با محوریت و پرداختن به موضوع آزادسازی خرمشهر و مرور رشادتها و سلحشوریهای فرماندهان رشید و رزمندگان غیور دفاع مقدس در خلق این حماسه با شکوه و تاریخی اشاره کرد.
آزادسازی خرمشهر از اهداف اصلی عملیات بیتالمقدس در منطقه جبهه جنوبی(غرب رود کارون) در هشت سال دفاع قدس بود، این عملیات در ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز شد و رزمندگان اسلام با عبور خود از رودخانه کارون و در سه مرحله عملیات، خرمشهر را پس از ۲۰ ماه اسارت آزاد کردند.
نیروهای ایرانی در این عملیات به دستاوردهای بزرگی دست یافتند که از آن جمله می توان به انهدام بیش از ۲ لشکر نیروی های عراقی، بازپس گیری حدود پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه، پادگان حمید و خارج کردن شهرهای اهواز- حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق، تامین مرز بین المللی (حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه) اشاره کرد.
سرانجام پس از رشادت و دلاورمردی های فراوان ارتشیان و سپاهیان در ساعت ۲ بعدازظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، خرمشهر، آزاد شد و پرچم پرافتخار ایران برفراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کرده است.
نظر شما