سوم خردادماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان ها - ایرنا - نگاهی به وضعیت واکسیناسیون در نقاط مختلف کشور نشان می دهد که این کار با برنامه ریزی دقیق و هدفمند از سوی مراکز بهداشت و درمان در حال انجام است و تاکنون گزارش خاصی از نامساعد شدن وضعیت دریافت کنندگان واکسن اعلام نشده است.

روند واکسیناسیون مقابله با کرونا در کشور با گروه های هدف تعیین شده  به خوبی در حال انجام است و روند واکسیناسیون عمومی هم از اواخر خرداد با واکسن‌های داخلی در مقیاس کوچک و در تابستان با مقیاس بزرگ  آغاز می‌شود.

واکسیناسیون گروه سنی بالای ۸۰ سال از اردیبهشت تا خرداد ۱۴۰۰ را شامل می‌شود. همچنین در خرداد و تیرماه ۱۴۰۰ گروه‌های سنی ۶۵ تا ۷۹ سال واکسینه خواهند شد که اولویت در ابتدا با سنین بالاتر است. همچنین تا پایان تیر ماه افراد ۱۶ تا ۶۴ سال که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند واکسیناسیون خواهند شد.

بنا بر اعلام امروز وزارت بهداشت، با فوت ۲۵۱ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۷۸ هزار و ۸۴۸ نفر رسید.

از دیروز تا امروز (سوم خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و  پنج بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۰۵ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۸۴۳ هزار و ۵۲۳ نفر رسید.

وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تاکنون دو میلیون ۳۴۷ هزار و ۷۵۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.🔰چهار هزار و ۷۵۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۱۹ میلیون و ۵۴ هزار و ۵۲۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

به بیان وزارت بهداشت ، اکنون هشت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. هیج شهری در وضعیت آبی قرار ندارد. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. 

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون دو میلیون و ۶۰۸ هزار و ۱۸۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۶۰ هزار و ۸۵۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به سه میلیون و ۶۹ هزار و ۳۵ دوز رسید.

تاکید وزیر بهداشت بر کنترل مرزهای دریایی و خدمه کشتی‌ها

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ویروس هندی و آفریقایی کرونا به راحتی می تواند وارد کشور شود گفت: مرزهای دریایی باید کنترل شده و نمونه گیری از خدمه کشتی ها با دقت انجام شود.

به گزارش ایرنا سعید نمکی روز دوشنبه در آیین افتتاح پروژه های بخش سلامت خوزستان که در آبادان برگزار شد اظهار داشت: موضوع کنترل کشتی ها در استان خوزستان باید جدی گرفته شود تا از ورود ویروس هندی و آفریقایی کرونا جلوگیری شود.

وی همچنین با تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم اظهار داشت:باید به گونه‌ای مراقبت کنیم که فضا برای حضور مردم در انتخابات مهیا شود لذا از فرمانداران و ائمه جمعه تقاضا می کنم در اجرای پروتکل های بهداشتی سختگیرانه تر عمل کنند تا موضوع کرونا در انتخابات اثرگذار نباشد.

در این رابطه معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:‌با اطمینان می‌گویم جای هیچ گونه نگرانی در زمینه تزریق واکسن‌های ضد کرونایی که به تایید این وزارتخانه رسیده وجود ندارد و واکسن زدن بی انقطاع و بدون توقف برای گروه های هدف و بر اساس برنامه زمان بندی ادامه خواهد یافت.

قاسم جان بابایی، ادامه داد:‌ یک تیم ویژه ای در وزارت بهداشت نیز تشکیل شده و روزانه موضوع عوارض احتمالی ناشی از واکسن ها را رصد می‌کند که تاکنون و براساس همه بررسی ها و تحقیقات جامع هیچ گونه عوارض جدی که منجر به توقف واکسن تولید داخل و یا واکسن های دریافتی از کشورهای مختلف دنیا باشد، ثابت نشده است.

او گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده ظرف یک ماه و یا تا نیمه نخست تیرماه واکسن سنین افراد بالای ۶۰ سال در کشور به اتمام می رسد.

جان بابایی اضافه کرد: پیش بینی می شود که تا اواخر خردادماه جاری افزون بر ۱۰ میلیون دوز واکسن در کشور توزیع و تزریق شود و البته واکسینه شدن ملت بر اساس همین روند و افراد و گروه های در معرض خطر نیز از تیرماه با گستردگی و جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.

جان بابایی همچنین در خصوص آخرین وضعیت کرونا در سطح کشور نیز گفت: سیر نزولی مبتلایان و همچمین مرگ و میر ناشی از کرونا در بسیاری از مناطق و استان ها که از روزهای گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد اما چندان نباید دچار نوعی اطمینان کاذب شویم زیرا کرونا تاکنون نشان داده که بسیار پیچیده است و جهش های متفاوت آن بسیار سنگین تر و سهمگین تر از قبل بروز و ظهور یافته است.

سوم خردادماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

 وضعیت کرونایی شهرها و استان های مختلف کشور 

روند کاهشی شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که طی ۲ هفته اخیر آغاز شده، همچنان ادامه دارد و در ادامه این وضعیت، شمار جان‌باختگان کرونا در این استان پس از ۲.۵ ماه به صفر رسید.

شیوع موج چهارم بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از نیمه فروردین ماه آغاز شده، طی روزهای اخیر روند نزولی به خود گرفته و طی روزهای اخیر به وضعیت پایدار رسیده است.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، شمار مبتلایان بستری همزمان کووید.۱۹ در این استان از ۶۳۳ نفر در پنجم اردیبهشت ماه با ۳۸۰ نفر کاهش، به ۲۵۳ فرد بستری در شبانه‌روز گذشته رسیده است.

همچنین بر اساس اعلام این مرجع، در شبانه روز گذشته ۳۶ فرد جدید به بیماری کووید.۱۹ در این استان مبتلا شده‌اند که ۸۵ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در یک ماه قبل است.

از خراسان رضوی خبر رسیده که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده در حال حاضر ۹ شهرستان خراسان رضوی از نظر شیوع کرونا در وضعیت نارنجی قرار دارند که این شهرستانها بیشترین جمعیت استان را در خود جای داده‌اند.

دکتر مهدی قلیان اول افزود: هم اکنون شهرستان‌های نیشابور، درگز، قوچان، مشهد، بینالود، تربت‌حیدریه، کاشمر، سبزوار و گناباد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود دو سوم شهرستانهای خراسان رضوی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند اما این شهرستانها جمعیت کمتری را در خود جای داده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شهرستانهایی نظیر کلات، سرخس، تربت‌جام، باخرز، تایباد، خواف، رشتخوار، مه‌ولات، بجستان، خلیل آباد، بردسکن، جغتای، داورزن، جوین، خوشاب و فیروزه در وضعیت زرد هستند.

خبر دیگر اینکه معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفته از مجموع ۲۱ شهرستان آذربایجان‌شرقی، ۱۳ شهرستان در وضعیت کرونایی نارنجی و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.

عباسعلی درستی ظهار کرد: خداآفرین، کلیبر، هوراند، ورزقان، هریس، اسکو، هشترود و چاراویماق شهرستان هایی هستند که در وضعیت زرد قرار دارند و بقیه نارنجی هستند.

وی با بیان اینکه شهر قرمز و آبی کرونایی در آذربایجان شرقی وجود ندارد، یادآوری کرد: روند ابتلا به بیماری در این استان نزولی شده، اما روزانه تست کرونای ۵۰۰ نفر مثبت است.  

وی افزود: در حال حاضر یکهزار و ۵۰ کرونایی در بیمارستان های آذربایجان شرقی بستری هستند و روزانه ۱۳ تا ۱۴ نفر نیز بر اثر ابتلا به کرونا فوت می شوند این در حالی است که متوسط تعداد فوتی های روزانه هفته گذشته در استان حدود ۲۰ نفر بود

در همین حال رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: شمار جانباختگان کووید۱۹ در این استان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۹ نفر رسیده است.

پیمان نامدار افزود: در شبانه روز گذشته، ۲۶۴ بیمار  قطعی ابتلا به کرونا شناسایی شده است که از این تعداد ۵۹ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری شدند.

وی تصریح کرد:تعداد کل بیماران بستری۳۲۴ نفر است و ۳۶ بیمار بدحال، در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: روند ویروس کرونا در استان روند نزولی به خود گرفته است اما همچنان میزان فوتی های استان رقم بالایی است

وی ادامه داد: روند نزولی پیک چهارم در تمام شهرستان های این استان تثبیت شده است و ۲ هفته دیگر زمان لازم است که این روند نزولی نتیجه خود را در جامعه باقی بگذارد.

نامدار تصریح کرد: نمی توان گفت که روند نزولی این بیماری کاملاً از پیک چهارم خارج شده‌ایم و دوره نزولی پیک چهارم تنها  عاملی در مهار شرایط سخت شناخته می‌شود.

از سوی دیگر رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که بیماری کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته به زندگی ۱۰ شهروند البرزی خاتمه داد و شمار کل جانباختگان این بیماری به سه هزارو۹۵۹ نفر رسید.

دکتر محمد فتحی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت : ۹۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان البرز بستری شدند و اکنون در مجموع ۷۵۴  بیمار کووید۱۹ در این مراکز تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

وی ادامه داد: ۴۳ هزارو۴۷۶ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در بیمارستان های البرز بستری شده که ۳۸ هزارو۷۵۷ بیمار آنان بهبود یافته اند.

خبر دیگر اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن ۱۷۲ بیمار جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۳۵ هزار و ۸۷۱ نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: هم‌اینک ۱۹۰بیمار حاد تنفسی و ۱۰۱ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند. 

وی ادامه همچنین با فوت سه مورد جدید شمار فوتی های کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و ۳۱۳ نفر رسید.

هاشمی گفت: موارد مثبت کرونای جهش یافته انگلیسی در سیستان و بلوچستان نیز در حال افزایش است و این نوع از ویروس تقریبا جایگزین نوع قبلی شده بطوریکه حدود ۸۰ درصد موارد ابتلا در سطح استان را شامل می‌شود.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از ۴۱۷ نمونه برداری مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی و درمانی استان در شبانه روز گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۹۴ فرد مبتلا به بیماری کووید ۱۹ شناسایی شدند.

 ابراهیم سلمانی افزود: از این تعداد هشت نفر در بیمارستان‌های استان بستری شدند و ۸۶ نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می‌کنند. همچنین در شبانه روز گذشته، یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ در استان جان خود را از دست داد.

از سوی دیگر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: چهار نفر دیگر طی شبانه روز گذشته در این استان قربانی کرونا شدند و شمار جانباختگان ویروس به یکهزار و ۸۲۷ نفر رسید.

"مریم کوشکی" اعلام کرد: همچنین ۲۵۵بیمار جدید کووید ۱۹ طی شبانه‌روز گذشته در استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان کرونا به ۱۱۴ هزار و ۹۶۰ نفر رسیده است.

براساس اعلام ستاد مقابله با کرونا هم اکنون شهرهای رومشکان و دوره چگنی در وضعیت زرد و مابقی شهرهای استان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

خبر دیگر اینکه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با فوت هفت بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۱۴۵ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» افزود: ۴۰ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در این استان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند که در مجموع بیماران بستری مثبت به ۱۷ هزار و ۸۷ نفر رسید.

وی اظهار کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۴۸۰ مورد بود که ۷۳ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

هم اینک شهرستان فامنین در وضعیت زرد و ۹ شهرستان دیگر استان همدان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

در ایلام رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام‌ گفته که طی ۲۴ ساعت گذشته و منتهی به سوم خردادماه، ۲ نفر کرونا مثبت جان خود را در این استان از دست دادند.

 دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: با این احتساب افراد فوت شده طی شبانه روز گذشته تعداد فوتی ها تا این لحظه به ۷۸۰ نفر رسیده است.

وی افزود: همچنین در این مدت(شبانه روز گذشته) ۶۸ بستری جدید در مراکز درمانی بستری شدند که با این احتساب تعداد بستری های موجود استان به ۱۰۳ نفر افزایش یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: بیشترین تعداد بستری ها در شبانه روز گذشته مربوط به شهرستان های آبدانان با ۹ نفر، دهلران با ۶ نفر و ایلام با پنج نفر بوده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه (اول خرداد) رنگ بندی جدید شهرستان‌های استان کرمانشاه را اعلام کرد که نسبت به گذشته تغییری در آن دیده نمی شود.

براساس این گزارش، شهرستان‌های کرمانشاه، صحنه، اسلام‌آبادغرب، پاوه، کنگاور، سنقر وکلیایی، سرپل ذهاب و جوانرود، هرسین و گیلانغرب در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های ثلاث باباجانی، قصرشیرین، دالاهو و روانسر نیز در وضعیت زرد قرار دارند.  

سوم خردادماه و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

واکسیناسیون علیه کرونا 

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکنون۶۵ هزار نفر در استان مرکزی از آغاز واکسیناسیون بیماری کووید ۱۹ تاکنون واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

دکتر «علی علیمحمدی» افزود: هشت هزار نفر از این تعداد موفق به دریافت دو دوز واکسن کرونا در استان شده‌اند.

وی اظهار داشت:  ۵۷ هزار نفر دیگر در استان باید دوز اول و دوم واکسن کرونا را دریافت کنند که طبق اعلام زمان‌بندی کشوری انجام خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۱۹ هزار نفر از سالمندان کلانشهر اراک در سن ۷۰ ساله هستند که از اول خردادماه درحال دریافت واکسن هستند.

در همین رابطه رییس دانشکده‌ بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان گفت: هم اکنون در چهار مرکز تجمیعی شهر زنجان به صورت حضوری و خودرویی واکسیناسیون گروههای هدف انجام می‌شود که این کار با هدف دسترسی راحت مراجعه کنندگان انجام گرفته است.

دکتر محمدرضا  مهراسبی افزود: مراکز بهداشتی، آماده‌ ارائه  خدمات به مراجعان در شهرها و روستاها هستند و نیازی به حضور روستائیان در شهرها نیست و می‌توانند در مراکز بهداشتی روستای خود واکسینه شوند.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت:۶۲۵ نفر از مددجویان مقیم در مراکز نگهداری سالمندان و مراکز شبانه روزی توانبخشی در برابر ویروس کرونا واکسینه شدندکه افراد تحت پوشش شامل معلولین جسمی و حرکتی، کودکان اوتیسمی، زنان سرپرست خانوار، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و معتادان در اولویت بعدی هستند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۶۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۴۷۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha