به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در نشست بررسی هماهنگی برای اجرای تفاهمنامههای منعقد شده اقتصادی، آموزشی و تجاری بین استانهای کردستان و سلیمانیه عراق که در سال ۱۳۹۸ به امضا طرفین رسید، اظهار داشت: انتظار داریم استاندار سلیمانیه و مسوولان عراقی برای بحث حمل یکسره کالا از ایران به عراق و بالعکس راهکاری بیندیشند، چراکه با این کار اتلاف زمان و کالا رفع خواهد شد.
وی خواستار تلاش دستگاهها و مدیران استان برای تسهیلگری در انجام مبادلات مرزی در مرز باشماق شد و افزود: همکاری و ارتباطات بین کردستان و استان سلیمانیه باید فراتر از تفاهم نامه باشد و مبادلات تجاری و اقتصادی بیشتر از گذشته شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه تفاهم نامه های انجام شده در سال ۱۳۹۸ بین طرف ایراتی و عراقی با وجود کرونا خوب پیش رفته اما کافی نیست، اضافه کرد: راه آهن همدان- سنندج و اتصال آن به مرز باشماق و استان سلیمانیه فرصت خوبی برای اقلیم کردستان عراق است و باید از طرف عراق این موضوع جدی تر پیگیری شود.
مرادنیا خواستار استفاده اقلیم کردستان عراق و استان سلیمانیه از خدمات گاز، برق و فنی و مهندسی استان کردستان شد و گفت: با توجه به تصویب منطقه آزاد تجاری مریوان و بانه، فرصت سرمایهگذاری بسیار مناسبی برای طرف عراقی نیز فراهم شده است، بنابراین انتظار داریم اقلیم در این زمینه با جدیت ورود کند.
وی با بیان اینکه زیرساخت های لازم برای اجرای منطقه آزار تجاری مریوان و بانه فراهم است، افزود: درخواست میکنیم نشست های بین مدیران و دستگاه های این استان با سلیمانیه عراق در فاصله زمانی کمتر برگزار و مشکلات زودتر رفع شود.
در پایان این نشست استاندار سلیمانیه مجسمه یادبود موزه سلیمانیه مربوط به یک هزار ۳۰۰ سال قبل را به بهمن مرادنیا هدیه داد.
در این نشست روند اجرای تفاهمنامههای منعقد شده در سال ۱۳۹۸ از جمله جذب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه، تسهیل سرمایهگذاری برای ایجاد ذوب آهن سقز، اتصال راهآهن همدان سنندج به مرز باشماق و شهر سلیمانیه و دریای مدیترانه، کاهش عوارض و تعرفه گمرکی در مرز باشماق، تردد مسافر از مرز سیرانبند بانه، بازگشایی بازارچه سیف، تسهیل صدور مجوز ویزای کاری در عراق، ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی به عراق مورد بررسی قرار گرفت و ۲ طرف ایرانی و عراقی بر تلاش برای به نتیجه رساندن تفاهمنامهها تاکید کردند.
نظر شما