خاموشیهای برق در استان اصفهان درروزهایی که هنوز اوج فصل گرما فرا نرسیده مردم را کلافه و سردرگم کرده است این درحالی است که متولیان انرژی برق نمیدانند پایان این مشکل چه زمانی فرا میرسد.
مسوولان می گویند که خاموشیها ادامهدار خواهد بود و نمیتوان اعلام کرد به طور دقیق تا چه زمانی ادامه مییابد و مناطق مختلف این استان در هفته اول خرداد ماه با قطعی احتمالی برق بهمدت ۷۵ تا ۹۰ دقیقه روبهرو میشوند.
شرکت توزیع برق اصفهان با هدف جلوگیری از خاموشیهای گسترده و بی برنامه مشترکان، خواهان همکاری مردم برای بهینه کردن مصارف سرمایشی و روشنایی در ماههای گرم شده و از شهروندان خواسته است بین ساعات ۱۷ تا ۲۲ شب از لوازم پر مصرف برقی به صورت همزمان استفاده نکنند.
مصرف برق اردیبهشت امسال با کم سابقهترین رشد در ۱۰ سال اخیر و بالاترین میزان با مصرف ۳۵ هزار و ۷۵۹مگاوات سپری شد که در مقایسه با اردیبهشت سال ۹۹، جهشی ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
بر پایه اطلاعات و آمار موجود ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور هم اینک ۸۵ هزار و ۳۱۳ مگاوات و حدود ۱۲ هزار مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاههای برق آبی است.
همچنین ظرفیت بقیه نیروگاهها شامل حرارتی، تجدیدپذیر، اتمی، تولید پراکنده و سایر نیروگاهها ۷۳ هزار و ۳۱۳ مگاوات برآورد میشود.
بر اساس آنچه مسوولان میگویند کاهش بارشها بر تولید برق آبی در روزهای اخیر موثر بوده و باعث شده است که با وجود افزایش مصرف، تولید کاهش داشته باشد، با کاهش آب موجود در سدهای برقآبی، ۳۰ تا ۳۵ درصد از برق تولیدی کمتر شده است که سبب شده در تامین برق با چالش مواجه شویم و همین مساله مدیریت مصرف را جدیتر میکند.
گرمای فصل بهار و استخراج ارزهای مجازی دیگر دلایل مصرف برق
از دیگر موارد افزایش مصرف برق در روزهای اخیر میتوان به گرمای زودرس در فصل بهار و رشد استخراج ارزهای مجازی اشاره کرد.
حتی روند روبه ازدیاد مصرف برق از شنبه اول خردادماه سبب شد تا سخنگوی صنعت برق کشور اعلام کند که مراکز مجاز استخراج رمز ارز از امروز با هدف کمک به پیک بار شبکه خاموش میشوند.
بر اساس گزارشها حدود ۲ هزار مگاوات از مصرف برق کشور مربوط به استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال است که حدود ۳۲۱ مگاوات از این میزان دارای مجوز هستند که گفته میشود در زمان پیک مصرف با هماهنگی نسبت به خاموش کردن دستگاههای خود اقدام کردند.
این امر نشان دهنده آن است که در روزهای آینده با مصارفی بسیار بیشتر روبرو خواهیم شد که همین امر اعمال خاموشیهای برنامه ریزی شده را ناگزیر خواهد ساخت.
وضعیت قطعی برق در روزهای گذشته باعث شد که حتی وزیر نیرو از مردم بابت قطع برق و مشکلات پیشآمده عذرخواهی کند.
رضا اردکانیان سهشنبه گذشته در مراسم افتتاح طرحهای صنعت آب در سه استان کشور گفت: به عنوان وزیر نیرو وظیفه دارم از بابت همه مضیقههای پیشآمده برای مردم در بخش خانگی و تجاری عذرخواهی کنم.
وی افزود: برای تابستان امسال با توجه به واحدهای جدیدی که به بهره برداری رسیده بود و نیز آمادگی نیروگاه های موجود در شرایط طبیعی می توانستیم روی این میزان حساب کرده و برق تولید استفاده شود.
نبود توازن بین تولید و مصرف عامل خاموشی در اصفهان و سایر نقاط است
استان اصفهان نیز از گزند خاموشیها در امان نیست و روزهای اخیر با قطعیهایی که البته زمانبندی آن اعلام شد روبه رو شده است.
استان اصفهان با ۲۴ شهرستان و بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهرهبرداری با سرمایه بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی دارد.
در این ارتباط سخنگوی شرکت توزیع برق اصفهان گفت: نبود توازن بین تولید و مصرف برق سبب این خاموشیها در سراسر کشور شده و تنها مختص منطقه خاصی از ایران نیست.
محمد علی اکبری در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: فعالیت نیروگاههای برق آبی در سراسر جهان از جمله نیازها و منابع اصلی تولید انرژی الکتریکی محسوب میشود و این موضوع در کشورمان نیز صادق است اما کاهش بارشها و کمبود آب در مخازن سبب شده است که میزان تولید برق از طریق این فناوری کاهش پیدا کند.
ساعات ۱۲ تا ۱۸ اوج مصرف انرژی الکتریکی
سخنگوی شرکت توزیع برق اصفهانی افزود : ساعت اوج مصرف بین ۱۲ تا ۱۸ است و در این میان برخی از مصرف کنندگان با صرفه جویی نکردن سبب اختلال در شبکه میشوند که جا دارد درخواست کنیم که همگان برای مصرف بهینه و حداقلی این انرژی با اهمیت تلاش و برنامهریزی داشته باشند.
وی با بیان اینکه قطعی برق در استان اصفهان به صورت جدول بندی و زمانبندی شده در سایت شرکت توزیع برق به نشانی https://eepdc.ir موجود است خاطرنشان کرد: تلاش ما انجام خاموشیها بر اساس جداول مندرج است و تمام مشترکان با استفاده از این جداول میتوانند برای فعالیت های روزمره خود برنامه ریزی داشته باشند.
علی اکبری با اشاره به اینکه ۳۵ میلیون مشترک برق در کشور وجود دارد تصریح کرد: هر سال بالغ بر یک میلیون مشترک جدید به این میزان اضافه می شود.
استان اصفهان نزدیک به سه میلیون مشترک و چندین نیروگاه بزرگ و کوچک برق دارد و حدود ۱۰ درصد برق کشور دراین خطه تولید میشود.
نظر شما