محمدجواد تشکری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هم اکنون برداشت گندم و جو در مناطق گرم استان از جمله شهرستان های جاجرم، گرمه و بخش هایی از مانه و سملقان آغاز شده است.
وی افزود: خشکسالی و گرمای زودهنگام فصل بهار موجب شد که برداشت غلات در استان حدود ۱۰ تا ۱۵ روز زودتر از سال های گذشته آغاز شود این درحالی است که همه ساله برداشت غلات در استان از نیمه خرداد ماه انجام می شد.
وی با بیان اینکه خشکسالی در فصل پاییز، کاهش بارش باران و برف در زمستان، کاهش باران بهاری و گرم شدن هوا و به خصوص نبود پراکندگی مناسب بارش در استان موجب کوتاهی قد غلات در استان نیز شده است گفت: کم آبیاری موجب استرس به گیاهان می شود که همین امر باعث کاهش ارتفاع گیاهان خواهد شد.
تشکری سطح زیر کشت گندم در سال زراعی جاری را حدود ۱۵۰ هکتار دانست و گفت: برآورد می شود امسال تا ۱۸۷ هزار تن گندم از سطح کشتزارهای استان برداشت شود، پارسال ۲۶۶ هزار تن گندم از اراضی استان تولید شده بود.
وی افزود: حتی امسال علاوه بر تولید محصول در تولید کاه نیز کاهش خواهیم داشت.
تشکری سطح زیر کشت جو در ارضی آبی و دیم استان ۴۳ هزار هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: پیش بینی می شود که امسال از این سطح حدود ۵۲ هزار تن جو برداشت شود، پارسال در همین مقدار سطح زیر کشت بیش از ۱۰۰ هزار تن محصول تولید شده بود.
برآورد شده است که از ناحیه خشکسالی و نبود بارش موثر و به موقع کاهش راندمان تولید در کشتزارهای گندم آبی و دیم استان چهار هزار میلیارد ریال به گندمکاران استان خسارت وارد شده است.
وی افزود: از کشتزارهای گندم استان ۹۸ هزار هکتار دیم و ۴۸ هزار هکتار آن اراضی آبی است و به علت کاهش نزولات جوی ۵۰ درصد از اراضی سطح زیر کشت گندم دیم ۱۰۰ درصد از بین رفت و راندمان عملکرد تولید ۵۰ درصد از کشتزارهای مابقی هم به نصف کاهش یافته است.
وی افزود: علاوه بر از بین رفتن و کاهش تولید بخشی از کشتزارهای گندم دیم، در اراضی گندم آبی نیز تا ۳۰ درصد کاهش تولید پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال تا حدود ۱۸۰ هزار تن گندم از کشتزارهای استان تولید شود گفت: در سال گذشته کشاورزان استان ۲۶۶ هزار تن گندم تولید کرده بودند که بعد از فصل برداشت ۱۳۱ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خود را به دولت فروختند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: پیش بینی می شود کشاورزان در سال زراعی جاری تا ۹۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خود را به سیلوها تحویل دهند.
کشاورزان این استان پارسال بیش از ۱۳۱ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خود را به سیلوها و مراکز خرید تحویل دادند، حدود سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بهای گندم به آنان پرداخت شد.
قیمت خرید تضمینی گندم امسال به ۵۰ هزار ریال در هر کیلوگرم رسید که در مقایسه با سال گذتشه دو برابر شده است.
بارندگی در هشت ماه سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش ۴۸.۳ درصدی به ۱۴۳.۷ میلیمتر رسید که این وضعیت برای منابع آبی استان نگران کننده است.
میانگین بارش سالانه استان خراسان شمالی حدود ۲۴۰ میلی متر است.
این استان ۳۴۴ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد و ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در روستاها سکونت دارند.
استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد.
نظر شما