۱۲ مرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۱۸
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84424742
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تولید گندم در خراسان شمالی ۶۰ درصد کاهش یافت

۱۲ مرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۱۸
کد خبر: 84424742
تولید گندم در خراسان شمالی ۶۰ درصد کاهش یافت

بجنورد- ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال گندمکاران استان ۱۱۲ هزار تن محصول از کشتزارها برداشت کردند که این میزان نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش دارد.

مهندس پژمان شهابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دلیل کاهش تولید گندم در استان را خشکسالی، نبود بارش موثر و سرمازدگی عنوان کرد و اظهار داشت: کشاورزان امسال در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کردند که از این میزان بخشی به علت خشکسالی و تنش آبی از بین رفت.

وی افزود: امسال از سطح اراضی کشت شده تنها ۴۳ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۴۸ هزار و ۱۲۵ هکتار اراضی دیم گندم قابل برداشت بود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امسال گندمکاران این استان ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن گندم مازاد بر نیاز به سیلوهای دولتی تحویل دادند افزود: کشاورزان پارسال ۱۳۱ هزار تن گندم به مراکز خرید تحویل داده بودند.

شهابی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از کشاورزان ۸۰ درصد نسبت به پارسال کاهش دارد اظهار داشت: خشکسالی، سرما زدگی و کاهش بارندگی باعث کاهش تولید محصولات زراعی از جمله گندم و جو در استان شد و از سوی دیگر، دامداران در سال جاری با کاهش علوفه مواجه شده اند که بعضا محصول برداشت شده را نیز تحویل نداده اند.

وی گفت: برداشت گندم از سطح اراضی استان به پایان رسیده است اما مراکز خرید  گندم همچنان فعال هستند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه امسال تولید جو نیز نسبت به پارسال ۴۰ درصد کاهش یافته است گفت: از سطح جوزارهای استان امسال ۷۴ هزار تن محصول برداشت شد این درحالی است که بهره برداران پارسال بیش از ۱۰۲ تن محصول برداشت کرده بودند.

شهابی افزود: کشاورزان در سال زراعی جاری در سطح ۲۶ هزار و ۵۷۰ هکتار اراضی آبی و ۲۳ هزار و ۲۶۸ هکتار اراضی دیم جو کشت کردند که به ترتیب از سطح ۲۵ هزار و ۱۷۰ هکتار  و ۹ هزار و ۳۰۶ هکتار محصول قابل برداشت بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس گزارش رسمی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است. 
هم اکنون  ۱۳.۱ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید،  ۱۳.۹ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۱۶.۱ درصد خشکسالی متوسط و ۱۵.۶ درصد خشکسالی خفیف دارد و در بین هشت شهرستان این خطه شمال شرق کشور شهرستان های مانه وسملقان به عنوان قطب کشاورزی بیشترین پهنه تحت تاثیر از خشکسالی را دارد  و پس از آن شهرستان اسفراین و راز و جرگلان درگیر با این پدیده شدند.
بررسی ها نشان می دهد که خشکسالی خراسان شمالی نه تنها باعث ایجاد تنش آبی در حدود ۳۰۰ روستا و چند شهر ایجاد کرد که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها را نیز کاهش داد به طوری که نیمی از مزارع کشاورزی این خطه شمال کشور را نیز خشکاند و هشت دشت از ۱۱ دشت این استان نیز در زمره دشت های بحرانی قرار گرفتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha