به گزاش چهارشنبه ایرنا از نشریه مکزیکی میلنیو، تیم محافظان وانسا متشکل از «۱۰ زن خط مقدم» در میان اتهامات و خشونت های جنجالی پلیس، برای حفاظت و حمایت از جوانان کلمبیایی به صف اول اعتراضات ملحق شدند.
در پی اوج گیری اعتراضات مردمی علیه برنامه مالیاتی دولت کلمبیا، «ایوان دوکه» رئیس جمهوری این کشور برای مهار اعتراضات، نظامیان را به خیابانها کشاند تا نشان دهد که اوضاع تحت کنترل است؛ اما این تصمیم و درگیری نیروهای امنیتی با معترضان منجر به تشدید تنشها شد و خشونت ارتش و پلیس کلمبیا به حدی رسید که صدای هشدار و محکومیت جهانی را ازسوی سازمان های بین المللی بلند کرد.
به نوشته خبرگزاری کوبا، دولت کلمبیا همچنین به دلیل تعلل در اتخاذ راه حل مناسب برای پایان دادن به درگیریها مورد انتقادات جهانی قرار گرفته است.
در حالی که دولت کلمبیا به ریاست «ایوان دوکه» در مذاکره با «کمیته ملی بیکاری» به عنوان یکی از مجموعه های هدایت کننده جنبش های گسترده کلمبیا، با مسامحه باعث طولانی شدن مسیر گفت وگوها و رسیدن به راهکار مناسب شده بود، تداوم اعتراضات به کشتار و خشونت کشیده شد.
نشست اولیه بین سران معترضان و ایوان دوکه رئیس جمهوری کلمبیا در روز دوشنبه پیشرفت چندانی در کنترل اعتراضات مرگبار دو هفته گذشته علیه سیاست های دولت نداشت.
معترضان می گویند دولت خواسته های آنها را درک نمی کند اما دولت تاکید دارد این نشست مقدماتی بوده و به دنبال توافق با معترضان است.
شب گذشته (سه شنبه) در پی اوج گیری مجدد تظاهرات ضد دولتی که از حدود یک ماه گذشته علیه سیاست های مالیاتی در کلمبیا به راه افتاده، اعتراضات مسالمت آمیز بار دیگر با برخورد و سرکوب پلیس، به خشونت کشیده شد و کاخ دادگستری شهر تولوآ نیز دستخوش خشم معترضان به آتش کشیده شد.
در برخی از شهرها به دلیل مسدود کردن راه بین معترضان و پلیس تنش ایجاد شد.
اعتراضات مسالمت آمیز کلمبیا به ویژه با اهمال دولت در پیگیری انتقادات علیه عملکرد «دیگو مولانو» وزیر دفاع این کشور تشدید شد. معترضان و خانواده های قربانیان او را مسئول خشونت های افراطی پلیس می دانند. وزیر دفاع کلمبیا از سوی کنگره این کشور نیز مورد اتهاماتی چون عدم ایفای مسئولیت حفاظت از شهروندان و سوء استفاده از قدرت نظامی خود قرار گرفته است.
تصاویر ساختمان دادگستری در میان شعله های آتش، از طریق شبکه های اجتماعی به مقامات منتقل شد و رخدادهای خشونت آمیز اخیر در این کشور انتقادات بسیاری را برانگیخت.
نهادهای بین المللی، سرکوب و کشتار معترضان به فقر و خشونت توسط نیروهای امنیتی در کلمبیا را در پی بحران همه گیری کرونا که به جان باختن ده ها نفر منجر شده، محکوم کردند.
در تظاهرات ضد دولتی مردم کلمبیا که از ۲۸ آوریل (۹ اردیبهشت) علیه طرح مالیاتی دولت به راه افتاده، خشونت مرگبار پلیس تاکنون به کشته شدن حدود ۵۰ نفر و زخمی شدن صدها تن منجر شده است. به باور کارشناسان موج عظیم اعتراضات مردمی، حاکی از زخمی کهنه و عمیق از عملکرد دولت «ایوان دوکه» رئیس جمهوری این کشور است که با بهانه ای سر باز کرده است.
دفتر دادستان کلمبیا شمار کشته شدگان در تظاهرات مخالف لایحه اصلاح قانون مالیاتی در اینکشور که ۲۸ آوریل با اعتصاب عمومی آغاز شد، ۴۲ نفر اعلام کرده ولی نهادهای مدنی اعلام کردند که ۵۱ نفر در این تظاهرات جان باخته است.
نظر شما