بلینکن در سرزمین های اشغالی؛ رفتارهای دوگانه واشنگتن در قبال فلسطین

تهران-ایرنا- وزیر خارجه آمریکا در حالی روز گذشته به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد که مواضع واشنگتن در قبال مناقشه میان رژیم صهیونیستی- فلسطین همچنان به طور آشکاری ضدونقیض بوده و استانداردهای دوگانه کاخ سفید در این چارچوب کاملا مشهود است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز گذشته وارد سرزمین‌های اشغالی شد و در گام اول این سفرش به خاورمیانه با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفت‌و گو کرد.

این سفر بلینکن چند روز پس از برقراری آتش‌بس در غزه به دنبال حملات وحشیانه و جنایاتکارانه صهیونیستها که منجر به شهادت بیش از ۲۰۰ فلسطینی از جمله زنان و کودکان بی گناه شد، انجام گرفت.

وزیر امورخارجه آمریکا پیش از این سفر بدون اشاره به سال‌ها محاصره ظالمانه غزه که توسط رژیم صهیونیستی انجام شده که درد و رنج ساکنان آنجا را چند برابر ساخته، مدعی شد که "باید با اوضاع بشردوستانه که در غزه وخیم است را حل کنیم".

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا نیز در مورد این سفر بلینکن مدعی شد: ایالات متحده همچنان به راه‌حل دو کشور متعهد است، ما به هیچ وجه از آن دور نمی‌شویم و در این زمان دعوت از طرفین برای حضور در واشنگتن یا هرجای دیگر احتمالاً زود است.

آمریکا که سابقه طولانی در حمایت همه‌جانبه از رژیم صهیونیستی داشته، نسبت به حملات اخیر صهیونیستها به غزه نه تنها موضعی دیرهنگام و خنثی در پیش گرفت بلکه اقدام جدی در متوقف کردن حملات صهیونیستها علیه فلسطینی‌ها در دستورکار خود قرار نداد.

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در بحبوحه تجاوز نظامی اخیر صهیونیستها به غزه اعلام کرده بود که رژیم صهیونیستی حق دفاع از خود را دارد اما به این مسئله اشاره نکرد که باید به این حملات وحشیانه‌اش که جان هزاران انسان بی گناه را گرفت، پایان داد.

مواضع ضدونقیض آمریکایی ها در بحران اخیر غزه به گونه‌ای آشکار بوده که کاخ سفید نشان داده، سیاستی عمل‌گرا را برای پایان دادن به دهه‌ها ظلم صهیونیستها به فلسطینی‌ها در پیش نگرفته و حامی رویکرد تل‌آویو و اشغال فلسطین بوده است.

تسلیحات آمریکایی در خدمت صهیونیست ها

آمریکا طی سالهای اخیر در حالی مدعی حمایت از پایان مناقشه میان رژیم صهیونیستی- فلسطین بوده که در عمل از تل‌آویو حمایت‌های تمام عیار داشته است که نمونه‌اش فروش انواع تسلیحاتی بوده که در به شهادت رساندن فلسطینی ها نقش داشته اند.

دولت کنونی واشنگتن نیز این سنت کاخ سفید را در پیش گرفته و اخیرا اعلام شد که دولت جو بایدن فروش انواع پیشرفته‌ترین سلاح ها از جمله سلاح های پیشرفته نقطه‌زن به رژیم صهیونیستی را به ارزش ۷۳۵ میلیون دلار تصویب کرده است.

آمریکا در حالی بارها مدعی حمایت از صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها شده که عملا هیچ اقدام سازنده و موثری در این مسیر انجام نداده که این خود تاییدی است بر سیاست ریرکارانه کاخ سفید در قبال این مناقشه.

بلینکن در سرزمین های اشغالی؛ رفتارهای دوگانه واشنگتن در قبال فلسطین

اعمال نفوذ آمریکا در شورای امنیت

اعمال فشار و نفوذ آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد باعث شده این نهاد مهم بین‌المللی نیز در متوقف کردن سیاست‌های خصمانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها ناکام بماند و عملا به اهرمی ناکارآمد برای حل‌وفصل این مناقشه تبدیل شود.

در حالیکه تحلیلگران معتقدند شانس کمی برای احیای گفت وگوهای صلح میان اسرائیل و فلسطین وجود دارد که دلیل اصلی آن اختلافات عمیق بین هر دو طرف است، دولت آمریکا به هیچ وجه از نفوذ خود در عرصه بین‌الملل برای پایان دادن به دهه‌ها رنج فلسطینی ها استفاده نکرده و برعکس به حمایت های مالی و نظامی‌اش از رژیم غاصب صهیونیستی ادامه داده است.

بلینکن روز گذشته اعلام کرد که در دیدارش با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مورد لزوم پیشبرد اقدامات برابر آزادی، امنیت و رفاه فلسطینی‌ها و اسرائیلی ها صحبت هایی شد اما به این مساله اشاره نکرد که چرا سیاست های آمریکا همواره در مسیر پیشبرد اهداف رژیم صهیونیستی بوده و اینکه چرا هیچگاه جامعه جهانی شاهد اقدامات ملموس و مشخص کاخ سفید برای تامین امنیت و رفاه فلسطین ها نبوده و همیشه حمایت واشنگتن از رویکرد وحشیانه رژیم صهیونیستی بوده است.

البته در این میان برخی کارشناسان و رسانه ها از عدم کارایی اهرم فشار و سیاست واشنگتن در قبال رژیم صهیونیستی انتقاد کرده اند. روزنامه نیویورک تایمز اخیرا طی گزارشی عنوان کرد: باتوجه به آنچه درجنگ۱۲ روزه غزه گذشت، تحلیلگران می گویند تل آویو با وجود دریافت کمک های عظیم نظامی و اقتصادی از آمریکاطی پنج دهه  گذشته، حالا بی سروصدا در حال روی برگرداندن از این متحد خود و در پیش گرفتن رویه نافرمانی از واشنگتن بعنوان بزرگترین حامی خود است.

به نظر می رسد که آمریکا یا توان جلوگیری از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین ها را ندارد و یا نمی خواهد در این مسیر گام بردارد چون مغایر با سیاست های سنتی کاخ سفید است.

دولت بایدن در حالی از حمایت برابر از رژیم صهیونیستی و فلسطین سخن به میان آورده که در واقعیت چنین چیزی محقق نشده و حمایت‌های همه جانبه واشنگتن از صهیونیستها همچنان ادامه دارد که این خود نشانی از ضدونقیض‌ گویی های دولتمردان آمریکایی در مورد مناقشه اسرائیل- فلسطین است.

به نظر می رسد با این شرایط نه تنها هیچ امیدی برای اعمال فشار دولت بایدن برای پایان دادن به جنایات صهیونیستها وجود ندارد بلکه آنچه مسلم است تداوم حمایت های سنتی واشنگتن از تل اویو در زمینه های مختلف بوده است. اینکه دولت بایدن حملات موشکی صهیونیستها علیه مناطق مسکونی در غزه را دفاع از خود صهیونیستها می داند، امری ضدبشری و مغایر با قوانین بین الملل بوده است.

سیاست های ضدونقیض آمریکا باعث شده تا فلسطینی ها عملا هیچ بهره‌ای از رایزنی های دیپلماتیک برای پایان دادن به اشغال گری رژیم صیهونیستی نبرند و بالعکس صهیونیستها همیشه از حمایت کاخ سفید و بسیاری از کشورهای غربی برخوردار بوده اند.

در حالیکه گروهها و نهادهای مستقل جهانی بارها از کشورهای جهان خواسته‌اند تا اقدامات گسترده، جامع و هماهنگ علیه اشغال‌گری صهیونیستها و جنایات این رژیم علیه فلسطینی ها انجام دهند که غرب به ویژه آمریکا با داشتن اهزم نفوذ و فشار هیچ مسیر مثبت و سازنده ای را برای پایان دادن به رنج فلسطینی ها انجام نداده و فقط با اظهارات و مواضع متناقض، ادعا می کنند که خواهان صلح میان طرفین هستند که در واقع این گونه نیست چون اساس سیاست کاخ سفید حمایت همه‌جانبه از تل آویو بوده است.

وزارت بهداشت فلسطین، مستقر در نوار غزه  چند روز پیش با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد شمار شهدای حملات اخیر رژیم صهیونیستی به این باریکه به ۲۴۸ تن رسیدو شمار زخمی‌های شهروندان فلسطینی نیز یکهزار و ۹۱۰ نفر است.   از مجموع شهدای  حملات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۶۶ نفر کودک، ۳۹ نفر زن و ۱۷ نفر سالخورده هستند.

نظامیان غاصب صهیونیست از دوشنبه ۲۰ اردیبهشت حملات و تجاوزهای وحشیانه خود علیه باریکه غزه و فلسطینی‌ها را شروع کردند. گروه های مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به ادامه تجاوزهای صهیونیست ها و حملات به غزه، اقدام به موشک باران سرزمین‌های اشغالی کردند.

کابینه رژیم صهیونیستی پس از۱۱روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروه های مقاومت در غزه، ۳۰ اردیبهشت ماه در یک نشست سه ساعته به طور  اجماع با آتش بس موافقت کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha