به گزارش ایرنا، قاسم مصلح که شامگاه چهارشنبه به دنبال فشار شدید مردم ، عشایر و نیروهای الحشدالشعبی دربغداد کربلا سرانجام از بازداشت نیروهای امنیتی دولتی خارج و به ستاد عملیات مشترک، تشکیلاتی که الحشدالشعبی نیز در آن عضویت دارد، انتقال یافت، پیشترها در سخنانی گفته بود که آمریکایی ها به دلیل حضور پرقدرت نیروهای الحشد الشعبی در استان الانبار در تحرکات خود در این استان به شدت دچار فلج شده اند زیرا هرگونه خروج آنها از پایگاه «عین الاسد» باید با همراهی نیروهای عراقی باشد و نمی توانند آزادانه تحرک داشته باشند.
به گفته او، از این رو نیروهای آمریکایی به انحا مختلف به شدت دارند فشار می آورند تا الحشد الشعبی را از استان الانبار بیرون کنند.
وی ادامه داده است که نیروهای آمریکایی تاکنون در تمامی تلاش های خود برای ایجاد دریچه ای در خاکریزی های عراق برای انتقال تروریست ها از داخل سوریه به داخل عراق در استان الانبار ناکام مانده، چون نیروهای عراقی و الحشد الشعبی به خوبی منطقه را به روی تروریست ها بسته اند.
چرا آمریکا دنبال انتقال تروریست ها به عراق است؟
بعد از سه دور گفت وگوهای اخیر بین بغداد و واشنگتن برای اخراج نیروهای آمریکایی، مواضع متناقض دولت عراق و وزارت دفاع آمریکا در خصوص آینده حضور نظامیان آمریکایی در این کشور نشان داد که آمریکایی ها چندان تمایل جدی برای خروج از عراق را ندارند.
بارزترین شکل این تناقضات در مواضع ژنرال «مک مکنزی» فرمانده ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) ظهور یافت و گفت که آمریکا همچنان معتقد است که تهدید داعش در عراق تمام نشده و از این رو نیاز به حضور نیروهای رزمی آمریکا در عراق است.
در مقابل دولت عراق با این اظهارات مخالفت کرده و گفت که این مواضع برخلاف توافقات صورت گرفته در گفت وگوهای راهبردی بین بغداد و واشنگتن است.
آمریکا می داند که برای ماندن در عراق هیچ توجیه قانونی و منطقی ندارد از این رو به ترفندهای مختلفی برای توجیه تهدید داعش دست زده که انتقال عناصر تروریستی داعش از سوریه به عراق یا انتقال خانواده های داعشی عراقی از اردوگاه «الهول» به جنوب موصل بخشی از این ترفندها ارزیابی شده است.
تمامی تلاش آمریکا در طول ماه های گذشته برای انتقال عناصر جنگجوی داعش از سوریه به عراق با عملیات های مختلف نظامی و امنیتی و هوشیاری نیروهای مسلح عراق به ویژه الحشد الشعبی در الانبار به شکست انجامیده است.
از نگاه آمریکایی ها، انتقال عناصر جنگجوی داعش به داخل عراق می تواند بهانه خوبی برای ادامه حضور این نیروهای بیگانه باشد و از این رو، فرماندهی الحشد الشعبی با باز نشر این ویدئوی سخنان مصلح، تلویحا پرده از بخشی از پشت پرده بازداشت قاسم مصلح برداشته است.
برخی ها ادعا کرده اند که بازداشت مصلح در ارتباط با حملات موشکی و پهپادی مشکوک اخیر به پایگاه نظامیان آمریکا در «عین الاسد» در غرب استان الانبار بوده که تاکنون عوامل این حملات نامعلوم است.
قاسم مصلح از فرماندهان معروف جهادی در دوره مبارزه با گروه تروریستی داعش است و در ابتدا به عنوان فرمانده گروه های جهادی وابسته به عتبات مقدسه عراق شناخته می شد و به رغم جدا شدن برخی از این گروه های جهادی از بدنه الحشد الشعبی اما قاسم مصلح حاضر نشد از آن جدا شود و به خدمت خود در قالب سازمان الحشد الشعبی ادامه داد و در وقت حاضر فرمانده عملیات الانبار در الحشد الشعبی است.
او اهل استان کربلا و از فرماندهان محبوب در این استان است و به همین دلیل ساعات کوتاهی بعد از اعلام بازداشت او، اهالی کربلا در تظاهرات اعتراضی گسترده، خواهان آزادی فوری وی شدند.
کربلا در جوار استان الانبار و مناطق فعالیت هسته های داعش در مناطق «وادی القذف» و «حوران» واقع شده و داعش در طول هفته ها و ماه های گذشته تلاش های زیادی برای حمله به کربلا از طریق الانبار داشته که همه این حملات تروریستی با هوشیاری به موقع نیروهای مسلح به ویژه الحشد الشعبی، خنثی شده اند.
از نگاه اهالی کربلا، این فرمانده برجسته الحشد الشعبی نقش بزرگی در سرکوب این هسته های داعش در الانبار و عدم رسیدن آنها به کربلا داشته است.
گفته می شود که نیروهای آمریکایی روز چهارشنبه طی عملیات هلی برن با همکاری سازمان اطلاعات عراق، قاسم مصلح را در منطقه «الدوره» در جنوب بغداد بازداشت کرده اند و تا ساعاتی از شب گذشته تحت بازداشت یک کمیته مشترک قرار داشت.
همکاری بخشی از بدنه دولت عراق با نیروهای آمریکایی در بازداشت مصلح باعث شده است که امثال «شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق و «ابوآلاء الولایی»، طیف سیاسی وابسته دولت را متهم کنند که از گذر بازداشت مصلح درصدد بهره برداری سیاسی از این قضیه هستند.
برهمین اساس این دو رهبر سیاسی – جهادی عراق معتقدند که بازداشت مصلح با هدف ایجاد هرج و مرج در کشور و پیش بردن طرح ایجاد دولت فوق العاده و در نتیجه عدم برگزاری انتخابات زودهنگام در اکتبر آینده (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) است.
فرماندهی الحشد الشعبی به شدت با بازداشت مصلح به عنوان یکی از ستون های مبارزه با داعش مخالفت کرده و اصل بازداشت او را غیر قانونی و برخلاف سیاق نظامی دانسته است.
الحشد الشعبی معتقد است که طبق قانون، حتی اگر یک نیروی نظامی وابسته به یکی از دستگاه های نظامی کشور مرتکب تخلفی شود، خود دستگاه مربوطه مسوول بازداشت و بازخواست او است و دستگاه های دیگری حق ندارند او را بازداشت کنند.
به این معنا که اگر یک نیروی نظامی در ارتش عراق مرتکب تخلف نظامی شد، وزارت کشور یا سازمان مبارزه با تروریسم و یا الحشدالشعبی نمی توانند او را بازداشت کنند بلکه دستگاه ذیربط یعنی ارتش عراق مسوول بازداشت و بازجویی با فرد خاطی منتسب به خود است.
از این رو عنوان شده که بازداشت مصلح دارای ابعاد سیاسی و امنیتی است و همین امر باعث خشم نیروهای مقاومت و الحشد الشعبی شده و آنها را به واکنش واداشته است زیرا در پی این بازداشت، دست های پلید و نقشه های شوم آمریکایی را می بینند که از مدت ها قبل دنبال خارج کردن نیروهای الحشدالشعبی از غرب عراق و دور کردن آنان از مرزهای سوریه است.
نظر شما