۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۲۵
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84345732
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بهکده رضوی خراسان شمالی ۷۰ میلیارد ریال بدهی به تامین اجتماعی دارد

بجنورد- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بهکده رضوی به عنوان بزرگترین مجتمع اقتصادی شمال شرق کشور در شهرستان مانه و سملقان ۱۲۰ میلیارد ریال به سازمان تامین اجتماعی بدهی داشت که ۵۰ میلیارد ریال آن را پرداخت کرده و ۷۰ میلیارد ریال باقی مانده است.

عبدالله یوسفی روز شنبه  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال های اخیر این مجتمع با رونق فعالیت ها و افزایش تولیدات توانسته است بخشی از بدهی ها را پرداخت کند و هم اکنون تا حدودی در آستانه رونق مجدد قرار گرفته است.

وی افزود: برای افزایش بهره وری در اراضی این مجتمع طرح های آبیاری نوین و استخر ذخیره آب ایجاد شده است که این عوامل باعث رونق تولید شده است و علاوه بر این در بحث دام سبک نیز در این مجتمع طرح های اصلاح نژاد اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه این مجتمع ۲ هزار هکتار اراضی زراعی در اختیار دارد افزود: از این سطح حدود ۸۰۰ هکتار آن قابل کشت است، مابقی اراضی در سال های پرباران دیمکاری می شود و علاوه بر این ۳۵ هزار هکتار مرتع نیز در اختیار دارد.

یوسفی اظهار داشت: در این مجتمع پنج هزار راس دام سبک و بیش از ۳۰۰ راس دام سنگین نگهداری می شود که در حوزه تولید گوشت قرمز، شیر و سایر لبنیات پتانسیل بسیار خوبی است که نیاز به برنامه ریزی بیشتری دارد.

ورود سرمایه گذار به بهکده رضوی 

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش به ورود سرمایه گذار به این مجتمع اشاره ای کرد و گفت: اخیرا چند سرمایه گذار برای مشارکت در این مجتمع مراجعه کرده اند که به زودی در راستای ساماندهی و افزایش بهره وری به صورت مشارکتی واگذار خواهد شد.

وی افزود: بیشتر چالش های این مجتمع اقتصادی در حوزه سند مالکیت بوده است که نبود سند مالکیت نیز مانع دریافت تسهیلات و اجرای طرح ها می شود که برای رفع این مشکل تلاش هایی در دست اقدام است.

یوسفی اظهار داشت: واگذاری این مجتمع به سرمایه گذار بخش خصوصی با هدف توجه به پتانسیل و توانمندی طرح های اقتصادی از جمله ایجاد گلخانه ها، صنایع تبدیلی و تکمیلی و طرح های دانش بنیان در این فضا است تا از نظر اقتصادی به سود مناسبی نیز برسند.

وی با بیان اینکه اراضی تحت اختیار این مجتمع از نظر آب و خاک بسیار مناسب است افزود: در برخی از سال ها به علت مشکلات مدیریتی از این پتانسیل خوب بهره برداری نشده است که واگذاری به بخش خصوصی و سرمایه گذار برای این منظور است تا جهشی در این مجتمع ایجاد شود.

یوسفی با اشاره به اینکه تغییر مدیریت ها باعث مشکلات این مجتمع شده است افزود: این مجتمع اقتصادی قبل از انقلاب ایجاد شده بود و تاکنون توسط نهاد کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت تعاون روستایی با مشارکت خود هیات مدیره این مجتمع اداره و مدیریت شده است اما به یک مدیریت نظام مند نیاز دارد تا از ظرفیت آن بیشتر بهره برداری کرد.

وی اظهار داشت: بعد از واگذاری به بخش خصوصی نظارت های لازم توسط سازمان های مربوطه بر این مجتمع انجام می شود. 

بروز مشکلات مالی ناشی از سوء مدیریت ها، نبود نقدینگی و مشخص نبودن مالکیت باعث شده بود تا متولیان این واحد بزرگ اقتصادی در حوزه کشاورزی خراسان شمالی علاوه بر بدهی موفق به پرداخت حق و حقوق کارگران که بازماندگان بیماران جذامی هستند، نشوند و گفته شده است که بعضا دام ها را به فروش می رسانند تا بخشی از حقوق را پرداخت کنند.

 ضرردهی این واحد اقتصادی موجب شده تا در چند سال اخیر هیچ سودی به سهامداران این مجتمع اقتصادی که ۳۹۰ خانواده بیمار جذامی هستند، تعلق نگیرد.

این واحد کشاورزی به علت نداشتن درآمد روزانه برای گردش کاری فعالیت ها در حوزه دامپروری، زراعی و باغبانی نیازمند نقدینگی است که با تامین نقدینگی مورد نیاز می توان نسبت به رونق فعالیت ها دست به کار شد و با پرداحت حق و حقوق کارگران چرخ این واحد را به حرکت در آورد.

بهکده رضوی نام آبادیی واقع ۸۵ کیلومتری غرب شهرستان مانه و سملقان در حد فاصل رود اترک و جنگل گلستان بین مرز خراسان شمالی و استان گلستان است.

براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، آمار جمعیت این منطقه ۷۵۰ نفر بوده است.

روستای بهکده رضوی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به منظور سکونت بیماران مبتلا به جذام ایجاد شد و برای امرار و معاش این افراد، دام و زمین‌های کشاورزی در اختیار آنان قرار گرفت در  چند سال اخیر شرکت سهامی زراعی با نام شرکت سهامی زراعی بهکده رضوی در محل این روستا تاسیس شد.

سنگ بنای این مجتمع، متشکل از روستاهای بهکده، دشت گرگان و سوقه، در سال ۱۳۴۲ برای تجمیع جذامیان شفایافته ایران با همکاری مستشاران آلمانی و فرانسوی گذاشته شد.

بهکده جذامیان با تلاش جمعیت کمک به جذامیان به کمک مؤسسات داخلی و خارجی، با هدف تمرکز و نگهداری، درمان و توانبخشی جذامیان و افراد خانواده آنها شکل گرفت.

بیماران جذامی از اطراف و اکناف کشور از جمله استان های آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، هرمزگان، خراسان و غیره به این مکان منتقل شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha