۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۰
کد خبرنگار: 1154
کد خبر: 84345887
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرمایه‌گذاری در صنایع دانش بنیان برای رفع موانع تولید است

یزد- ایرنا- مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: هدف مقام معظم رهبری از طرح اقتصاد مقاومتی تلاش اندیشمندان برای استفاده از فناوری‌های پیشرفته و سرمایه‌گذاری در صنایع دانش بنیان برای رفع موانع و پشتیبانی از فعالان عرصه تولید در این حوزه است.

به گزارش ایرنا حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی روزپنجشنبه در شورای اقتصاد مقاومتی نهادهای زیرمجموعه قوه قضاییه استان یزد در میبد افزود: منظور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست ، زیرا این موضوع یک نظریه است که در سطوح مختلف از سوی کشورها در دنیا اجرا و از آن نتیجه هم گرفته‌ شد.

امام جمعه میبد تصریح کرد : این نظریه در کشور ما باید با نگاه و اندیشه اسلامی و با فهم جامع از آن و با عزم جامع برای عملی شدن مورد توجه  قرار گیرد.

وی ادامه داد: گاهی اقتصاد مقاومتی با اقتصاد مبتنی بر ریاضت اشتباه گرفته‌می‌شود در حالی که چنین نیست بلکه باید با نگاه ویژه و باور به این نظریه اقتصادی برای عبور از مرزهای فناوری و ارتقای علم و دانش  در تولید قطعات کوچک تا تولید قطعات و صنایع  بزرگ و پیشرفته تلاش کنیم.

عضو شورای فقهای نگهبان  یادآور شد: اهتمام دستگاه قضاه برای مورد توجه قرار دادن اقتصاد مقاومتی و گره گشایی مشکلات صنعت قابل تجلیل است و بعد از عبور از مانع زدایی‌ها باید حمایت و پشتیبانی از صنعت  برای رفتن به سمت افق‌های جدید  و دستیابی  به صنایع پاک و دانش بنیان در دستور کار قرار گیرد.

رییس شورای فرهنگ عمومی میبد در ادامه مورد توجه قرار دادن برش‌هایی از اسناد اقتصادی مانند سند چشم‌ انداز سال ۱۴۰۴ را برای تحقق آن در استان یزد و شهرستان میبد و همراه شدن با کاروان علم و صنعت در دنیا را مورد تاکید قرار داد و بر تسهیل مسیر برای  بروز و ظهور استعدادهای برتر و مانع شدن از مهاجرت  نخبگان را یادآور شد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور همچنین با اشاره به جامعیت و فراگیری اندیشه‌ دینی گفت: عبادت در این اندیشه اسلامی جایگاه والایی دارد و در این جهان خاکی بستری فراهم شد برای رسیدن به قرب الهی و پر کشیدن به سوی جهان قدسی است.

اعرافی ادامه داد: انسان برای رسیدن به قرب الهی باید نگاهی فرامادی در انجام فعالیت‌های خود  داشته باشد ، چون عبادت رهایی از همه انگیزه‌ها جز انگیزه والای الهی است و شاخص عبادت در اسلام به جز معانی خاص و محورهای گوناگون ، مکان عبادت است.

به گفته وی مکان عبادت فقط فضاهای مذهبی نیست بلکه مکان‌هایی است که انسان با قصد قربت در حال انجام  وظایف و تکالیف خود است و اگر این موضوع مورد توجه قرار گیرد، ابعاد زندگی روشن و نورانی می شود و انسان‌ها را از نگاه مادی محض و هوی و هوس‌ها می‌رهاند و دایره عبادت را به سمت خدمت به خلق با  داشتن نگاه‌های متعالی برای دستیابی به جایگاه های رفیع  در انجام امور سوق می‌دهد.

همچنین رییس کل دادگستری یزد هم در این نشست گفت: شعارهای سال از ۹۵ تاکنون  همه به نام اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل ، اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال ، حمایت از کالاهای ایرانی و تولید و پشتیبانی ها و مانع زدادیی‌ها نامگذاری شد و همه این شعارها بر تولید گرایی و شاه‌بیت اقتصاد مقاومتی تاکید دارد.

غلامعلی دهشیری افزود: اقتصاد مقاومتی یک موضوع کاملا راهبردی است و  توجه به آن از سوی کشورهای دارای اهداف متعالی و دارای روحیه استقلال طلبی ضروری است.

وی در ادامه با ارایه عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان یزد گفت: ستاد در سال ۹۹ ، ۱۷۰ درخواست دریافت کرد نسبت به ۱۲۴ مورد از درخواست اقدام و در ستاد طرح شد و درخواست‌های در جریان رسیدگی ۴۱ مورد و درخواست‌های آماده طرح هم در ستاد هم پنج مورد است.

این مسوول قضایی استان یزد تعداد نشست‌های برگزار شده را ۱۸ مورد عنوان کرد و افزود: این نشست‌ها  ۱۳۹ مصوبه داشت که بیشتر اجرا شد، همچنین  ۹۵ مورد بازدید میدانی از واحدهای تولیدی برای رفع مشکل بخش صنعت از سوی اعضای ستاد یا برخی از اعضا انجام شد .

وی  با اشاره به اینکه  تعداد جلسات برگزار شده نسبت به سال ۹۸ ، ۷۵ درصد افزایش دارد، تصریح کرد: در سال جدید برای تحقق شعار انتخابی امسال از ابتدای سال و رفع مشکلات و موانع با  پایش صنایع و هم اندیشی با کانون وکلا و تعیین قاضی و  وکیل برای حضور در شهرک صنعتی و رفع مشکلات حقوقی کارگاه‌های دارای مشکل مورد توجه قرار گرفت.

به گفته دهشیری ، همچنین سایت حامی برای پایش کارگاه‌ها و بنگاه‌های تعطیل و نیمه فعال راه اندازی شد که مدیران صنایع دارای مشکل با ثبت نام  در آن می‌توانند مشکل خود را در چرخه بررسی قرار دهند.

وی مورد بازخواست قراردادن بانک‌هایی که مطالبه سود مازاد بانک مرکزی برای تسهیلات دارد را نیز یادآور شد و آمادگی دستگاه‌هایی قضایی استان برای آموزش واحدهای تولیدی در ارتباط با تنظیم قراردادها و ارتباط‌های کاری را اعلام کرد.

این مسوول همچنین تصریح کرد: شان دستگاه قضایی حمایت از تولید کنندگان متخلف که حق و حقوق های دولتی  و سایر حقوق را پرداخت نمی‌کنند ، نیست و البته از تولیدکنندگانی نیز حمایت می شود که قوانین و مقررات را رعایت می کنند.

این نشست با بررسی تمهیدات اندیشه شده برای راه اندازی مجدد کارخانه فولاد میبد ادامه یافت.

یک هزار و ۵۰۰ شرکت تولیدی و کارخانه در شهرستان میبد فعال است که از این تعداد ۳۵۲ واحد آن در شهرک صنعتی جهان آباد و  ۷۱ واحد در ناحیه شمس آباد دایر است.

مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha