به گزارش ایرنا، مرکز تجزیه و مبادلات استان اصفهان بهعنوان هاب منطقه مرکزی کشور پس از مرکز خلیج فارس تهران، دومین مرکز پردازش هوشمند مبادلات پستی کشور است که به سامانه سورتینگ مجهز شده است.
تجهیز این مرکز با توجه به افزایش ترافیک شبکه پستی و لزوم تقویت زیرساختهای لجستیک و حمل و نقل در راستای افزایش کیفیت ارائه خدمات و توسعه ظرفیت های موجود با تجهیز هابهای پستی به سامانههای پردازش هوشمند(سورتینگ) در دستور کار قرار گرفت.
ماشین آلات این سامانه دارای انواع سامانههای قرائت بارکد و لیبل مانند دوربینهای مخصوص بارکد خوان هستند، بطوریکه سورتر مرسوله میتواند بستهها را بر اساس مقصد، وزن و حجم آنها تفکیک کند.
در این سامانه ابتدا مرسولات را به شکل منظم و با فواصل از پیش تعیین شده به صف قرار میدهند و سپس به سمت دستگاه پروفایلر که وظیفه خواندن بارکد و تشخیص مقصد ارسالی را دارد، هدایت میکنند.
پروفایلر علاوه بر شناسایی بارکد مرسوله، حجم با به عبارت دیگر ابعاد بسته را نیز محاسبه و اعلام میکند و در نهایت با محاسبات و اطلاعات موجود در نرم افزار ترکینگ مرسولات از شوتهای مقصد از پیش تعیین شده و قابل تعریف خارج و آماده انتقال به وسایل نقلیه خاص میشوند.
این دستگاه میتواند تفکیک مرسولات تا سه هزار و ۶۰۰ بسته در ساعت و ۲۰ تا ۲۵ هزار بسته را در یک نوبت کاری انجام دهد و مشخصات بسته را به صورت مکانیزه در سامانههای کامپیوتری ذخیره و قابل برنامه ریزی کند.
افزایش امنیت، کاهش سیر، افزایش سرعت پردازش مرسولات، افزایش بهره وری منابع و جلوگیری از خطای احتمالی در تجزیه و رهسپاری از مزایای پیاده سازی این طرح محسوب میشود.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در مراسم افتتاح این طرح گفت: سال گذشته حدود پنج میلیون بسته و امانت در مرکز تجزیه و مبادلات اصفهان پردازش شد که امسال با راه اندازی سیستم سورتینگ مکانیزه، ظرفیت پردازش این مرکز به بیش از ۲۰ میلیون در سال خواهد رسید.
حسین غضنفری افزود: این مرکز که هم اکنون به صورت مستقیم با ۱۴ استان کشور در ارتباط است و تنها برای ۶ استان با تهران ارتباط دارد بتواند با استفاده از این سیستم با همان ظرفیت نیروی انسانی، تجزیه را به ۳۱ نقطه بصورت مستقیم انجام دهد.
وی ادامه داد: با استفاده از این فناوری سرعت سیر مرسولات بهتر و کیفیت ارسال مرسولات افزایش پیدا خواهد کرد و میزان آسیب به مرسولات به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
غضنفری ابراز امیدواری کرد: شبکه ملی پست در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها بهعنوان زیرساخت تجارت تجارت الکترونیک کشور و سکوی تجارت الکترونیک بتواند خدمات خوبی به مردم کشور ارائه کند.
۵۲ درصد واحدهای پستی در اصفهان، شهری و ۴۸ درصد در روستاهای استان فعال هستند.
نظر شما