۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۲۷
کد خبرنگار: 851
کد خبر: 84346163
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازدید وزیر میراث فرهنگی از روند مرمت بلدیه رشت

۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۲۷
کد خبر: 84346163
بازدید وزیر میراث فرهنگی از روند مرمت بلدیه رشت

رشت – ایرنا – وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی عصر پنجشنبه طی سفری ۲ روزه به استان گیلان از وضعیت مرمت بنای تاریخی بلدیه رشت بازدید کرد.

به گزارش ایرنا، نخستین بازدید علی اصغر مونسان از وضعیت مرمت ساختمان شهرداری رشت با عنوان عمارت بلدیه انجام شد که قرار است پس از پایان مرمت بعنوان موزه مردم شناسی شمال کشور معرفی شود. 

عمارت بلدیه با نزدیک به یک قرن قدمت در مرکزی‌ترین نقطه شهر رشت واقع شده و در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۵۶ به شماره‌  ۱۵۱۶ در فهرست بناهای میراثی کشور به ثبت رسیده است.

علاوه بر عمارت شهرداری،  مرکز استان گیلان این روزها میزبان مرمت ۲ بنای بار تاریخی دیگر نیز است که در حال طی کردن مراحل نهایی مرمت می باشد. 

مسجد آقا سید ابراهیم (اردبیلیان) یکی از این بناهای بارز تاریخی  گیلان است که در برنامه بازدید وزیر میراث فرهنگی قرار داشت اما به دلیل فشردگی برنامه های سفر وزیر انجام نشد. این مسجد در جوار بقعه آقا سیدابراهیم قرار دارد و از نوع معماری داخلی بنای بقعه می توان فهمید که ابتدا بقعه بوده سپس مسجد در جوار آن ساخته شده است. در کتاب "از آستارا تا استارآباد" و کتاب ولایات دارالمرز ایران از این مسجد به نام مسجد آقا سیدابراهیم نام برده شده است.

مستنداتی از سال احداث و معمار بنا در دست نیست، طی مرمت اخیر در بنا بعد از اندود برداری کف شبستان مسجد، کاشی های لعاب دار کشف شد، که مطابق با کارشناسی باستان شناسان گروه میراث فرهنگی به دوره اواخر قاجار برمی گردد.

طبق تفاهم نامه مابین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مرمت این بنای تاریخی با ارزش فروردین ماه ۱۳۹۹ آغاز شده و هم اکنون مرمت این بنا به اتمام رسیده است.

این بنا در تاریخ ۱۹ خرداد ۹۹ به شماره ۳۳۱۱۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مسجد صفی

مسجد صفی یا مسجد سفید یا شهیدیه یکی دیگر از بناهای تاریخی و از قدیمی‌ترین مساجد شهر رشت است که در حال طی کردن مراحل پایانی مرمت و بازسازی می باشد. این بنا در حومه بازار سنتی واقع شده است. 

تاریخ دقیق بنای اولیه این مسجد دقیقا روشن نیست اما بر اساس یک روایت شیخ صفی الدین اردبیلی به دلیل دوستی با شیخ زاهد گیلانی در سفری به گیلان در محله فعلی، چاهی می کند و عبادتگاهی می سازد که بعدها به مسجد تبدیل می شود و از همین رو، نام مسجد به اعتبار شیخ صفی الدین اردبیلی، "صفی "نام‌گذاری می شود.

بعضی از تاریخ نویسان این مکان را قبر محمد باقرمیرزا ملقب به صفی الدین میرزا پسر شاه عباس اول می دانند که با بدخواهی اطرافیان پدرش و به دستور آنان کشته شده و در این محل دفن شده است. برخی باور دارند علت نامگذاری این مسجد به شهیدیه قتل ناحق صفی الدین میرزا است.

مسجد صفی طبق عبارتی که بر روی کتیبه کاشی داخل محراب دیده می شود در  سال ۱۳۴۴ ه.ق به دست حاج یوسف کاشی ساز تجدید بنا شده است. 

طبق تفاهم‌نامه مابین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مرمت این بنای تاریخی با ارزش در بهمن ماه ۱۳۹۸ آغاز شد. کلیه جداره های آجری مرمت و استحکام بخشی شده و کف حیاط مسجد با آجر ستنی مفروش شده است.

همچنین کلیه تزئینات وابسته به معماری مسجد شامل گچبری ها، کاشیکاری ها، نقاشی ها و متعلقات چوبی توسط متخصصین امر مرمت شد. این بنا در تاریخ ۹۴.۶.۴  به شماره ۳۱۱۲۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

برنامه وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی برای بازدید از این بنای تاریخی نیز لغو شد.

در گیلان پنج هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده ،که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی امروز پنجشنبه به منظور افتتاح هتل پنج ستاره هتل حیران آستارا، رونمایی از طرح مرمت کاخ سردار امجد تالش و بازدید از بافت تاریخی رشت و وضعیت مرمت بناهای تاریخی وارد گیلان شد و فردا در جشن نکوداشت جهانی شدن روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادرشب بافی شرکت می کند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha