۳۱ حکم قلع و قمع در اراضی کشاورزی میاندوآب اجرا شد

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: طی یک سال گذشته ۳۱ مورد حکم قلع و قمع مربوط به ساخت و سازهای غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی‌ این شهرستان اجرا شده‌است.

علی دیانتی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه حفاظت از اراضی کشاورزی به عنوان امانتی ارزشمند جهت انتقال به نسل آینده ضرورتی انکار ناپذیر و وظیفه همه افراد جامعه است، اظهار داشت: از این احکام هفت مورد در سال‌جاری اجرا شده است.

وی افزود: همچنین در این مدت برای ۱۰۴ مورد به مساحت هزار و ۲۶۵ هکتار اخطاریه و توقف عملیات ساخت و سازهای غیرمجاز در اجرای قانون حفظ کاربری برای متخلفان اراضی کشاورزی و باغی، صادر شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ اضافه کرد: علاوه براین تاکنون ۶۷ مورد مجوز تغییر کاربری اراضی از کمیسیون تبصره یک و تبصره چهار ماده یک، جهت احداث خانه کارگری و اجرای طرح‌های کشاورزی و غیر کشاورزی صادر شده است.

دیانتی با بیان اینکه حیات نسل کنونی و آیندگان مستلزم حفظ امنیت غذایی است، گفت: تامین این امنیت در گرو صیانت از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی است.

وی افزود: اگر باغ‌های کشاورزی به تفرجگاه تبدیل شوند روز به روز شاهد کاهش مساحت زمین‌ها و باغ‌ها خواهیم بود و با رشد روزافزون جمعیت، تامین نیازهای غذایی جامعه با مشکل روبرو خواهد شد؛ بنابراین باید تمام توان خود را در صیانت و حفاظت از اراضی کشاورزی بکار گیریم و امانتدار خوبی برای نسل آینده باشیم.

وی از کلیه کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی خواست که از هرگونه تغییر کاربری در اراضی زراعی و باغات از جمله احداث بنا، دیوارکشی، فنس کشی، تفکیک و قطعه بندی، بدون اخذ مجوز از جهاد کشاورزی خودداری کنند.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب‌ افزود: اجرای قوانین و مقررات قضایی حفظ کاربری اراضی، تخریب ابنیه‌های غیرمجاز و برخورد با متخلفین (مطابق ماده ۳ و تبصره های ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی)، موجب ضرر و زیان مالی و ایجاد نارضایتی در بین بهره برداران می شود.

دیانتی با بیان اینکه بهترین راهکار افزایش نظارت و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی، قبل از هر گونه اقدام از طرف کشاورز است، اظهار داشت: در راستای اجرای قانون رفع تداخلات مقررات موازی وزارت جهاد کشاورزی، مستثنیات و منابع ملی، با هدف حفاظت، پایش و سندار کردن اراضی کشاورزی از ۲۰۲ پلاک میاندوآب و نقشه تجمیعی ۱۳۱ پلاک (روستا) در دستور کار کارگروه رفع تداخلات شهرستان قرار گرفته و تعداد ۴۰ پلاک به تأیید کمیسیون استان رسیده است.

میاندوآب دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۵۲ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم است که سالانه بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی به میزان ۹۵۰ هزار تُن از این اراضی تولید می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha