به گزارش روز جمعه ایرنا از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، «مهدی ولی پور» افزود: در طرح مراقبت بهداشتی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در مبادی مرزی رسمی کشور که با همکاری جمعیت هلال احمر همراه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است، از ۱۷ هزار و ۲۰ نفر در مبادی مرزی کشور تست pcr گرفته و ۳۲۵ هزار و ۵۲۰ نفر هم پایش شدند.
وی اظهارداشت: طرح مراقبت بهداشتی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در مبادی مرزی رسمی کشور از ٢٠ اسفندماه کلید خورد و با مشارکت ۴۷۱ نیروی عملیاتی در ١۶ استان در حال اجرا است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۶۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۴۷۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
طبق اطلاعیه روز گذشته پنج شنبه ششم خرداد مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به دو میلیون و ۸۷۵ هزار و ۸۵۸ نفر و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۹ هزار و ۳۸۴ نفر رسیده و خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۳۹۶ هزار و ۵۴۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
بر اساس این گزارش، اکنون چهار هزار و ۴۷۵ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۹ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۲۴۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما