اکبر کرامتی روز جمعه در جلسه رفع موانع اشتغال و تجارت مرزی، صادرات و واردات شهرستان مرزی سردشت که با حضور حمید زادبوم رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد افزود: در شمال استان و شهرستان پیرانشهر فرصتی برای صادرات وجود دارد ولی برای محصولات تولیدی در جنوب استان که بیش از ۲ میلیون تن را شامل می شود مرز "کیله" سردشت یک فرصت مناسب برای صادرات این محصولات به شمار می رود.
وی افزود: در جنوب آذربایجان غربی به صورت چشمگیری مازاد محصولات کشاورزی وجود دارد که این محصولات باید صادر شود چون بسیاری از آنها قابل نگهداری نبوده و می تواند خسارت زیادی به کشاورزان و باغداران منطقه وارد سازد.
وی گفت: کشور عراق و نزدیکی مرز کیله به این کشور بهترین فرصت و ظرفیت برای فروش بهتر و صادرات محصولات کشاورزی استان است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سردشت نیز در این جلسه گفت: در این شهرستان در سال ۱۳۹۶ افراد ساکن در شعاع ۲۰ کیلومتری از مرز که توسط وزارت کشور شناسایی شدند ۱۸ هزار و ۸۰۸ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۴۸ هزار نفر را شامل می شدند.
محمد بایزیدی افزود: از ابتدای صدور کارت های مرزنشینی افراد مشمول در این شعاع مرزی تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۲۴ هزار کارت مرزنشینی برای این افراد صادر و تحویل آنها داده شد.
وی اضافه کرد: چون در سال های گذشته ۲ معبر مرزی در سطح شهرستان بوده و مرزنشینان از آن مستقیما ارتزاق داشته اند و این معابر هم اکنون تعطیل شده این امر باعث شده تا ارتزاق ادامه دار باشد و مرزنشینان از دولت انتظاراتی داشته باشند.
به گزارش ایرنا، شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفری در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و با چهار شهر و ۶ دهستان و ۲۷۰ روستا دارای ۶۴۲ کیلومتر راه مواصلاتی است که از این میزان ۱۰۰ کیلومتر آن بین شهری و ۵۴۲ کیلومتر راه روستایی است.
این شهرستان همچنین ۱۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و فاصله ۲۰ کیلومتری با شهر قلعه دیزه این کشور دارد و دارای یک بازارچه مرزی است؛ بازارچه مرزی کیله سردشت در سال ۱۳۹۸ با تصویب هیئت وزیران رسمی شد.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در قالب هیاتی به ریاست وزیر صنعت معدن و تجارت در سفری ۲ روزه به آذربایجان غربی سفر کرده است.
آذربایجان غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است که حدود ۴۰۰ هزار هکتار ان به کشت گندم اختصاص دارد.
نظر شما