به گزارش ایرنا، هفته گذشته گروه طالبان تیرخلاص به ناکارآمدی نشست استانبول را شلیک کرده و گفتند در صورتی در این نشست شرکت خواهند کرد که هیچ تصمیمی مهمی در آن گرفته نشود و زمان نشست نیز بیشتر از 3 روز ادامه نیابد و همچنین هیأت طالبان در سطح خیلی پایین حضور خواهد یافت.
این موضعگیری طالبان مردم افغانستان را به این نتیجه رساند که امیدی به توافقی برای صلح افغانستان در این نشست نیست و بگومگوهای در باره برگزاری نشستی دیگری در اسلام آباد برای صلح افغانستان نیز آغاز شده است.
هرچند آگاهان سیاسی افغانستان بر این باورند که طالبان برای تأمین صلح آماده نیستند و آنها آخرین شانس خود را برای رسیدن به قدرت از طریق جنگ آزمایش خواهند کرد و به همین دلیل هر نشستی که برگزار شود، هیچ پیشرفتی برای صلح متصور نیست.
اما در کنار این وضعیت دولت افغانستان در تلاش است تا برای بوجود آوردن اجماع کامل در صف جمهوریت، شورای عالی دولت را که متشکل از 14 مرد و 4 چهار زن می باشد، ایجاد کند تا در تصمیم گیری های مهم با دولت همکاری کند که تاکنون در این روند نیز اختلافاتی وجود دارد.
گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی، صلاح الدین ربانی رهبر حزب جمعیت اسلامی و وزیر سابق امور خارجه افغانستان و مارشال عبدالرشید دوستم رهبر حزب جنبش ملی اسلامی از جمله افرادی هستند که شرط هایی برای صلاحیت شورای عالی دولت دارند.
هرچند برخی از این افراد پیشنهادات خود را برای چگونگی صلاحیت شورای عالی دولت به ریاست جمهوری فرستاده است اما دولت افغانستان تاکنون در باره جزئیات این پیشنهادات به رسانهها چیزی نگفته است.
اما گفته می شود که افراد یاد شده تأکید می کنند که پیشنهادات شورای عالی دولت باید جنبه عملی داشته باشد و دولت مجبور به اجراء طرح ها و پیشنهادات آنها باشد و در غیر این صورت در آن شرکت نخواهند کرد.
عبدالرشیددوستم و صلاح الدین ربانی دولت محمداشرف غنی را متهم به طرح های متعصبانه قومی کرده و تأکید می کند که ادامه این روش باعث نفاق داخلی و فروپاشی وحدت ملی خواهد شد و در خارج از کشور نیز افغانستان را به طرف انزوا خواهد برد.
همچنین در هفته گذشته تحرکات جنگی و نظامی در اکثر استان های افغانستان شدت بیشتری گرفته و گروه طالبان موفق به پیشرویهای در استان های لغمان، میدان وردک و برخی مناطق دیگر افغانستان شده اند.
با شدت گرفتن جنگ فرماندهان سابق جهادی افغانستان نیز طی هفته گذشته تجمعات برگزار کرده و هرکدام حمایت خود را از نیروهای دولتی اعلام کرده و گفته اند که در صورت ادامه جنگ در کنار نیروهای ارتش خواهند ایستاد.
«احمدمسعود» فرزند شهید احمدشاه مسعود قهرمان ملی افغانستان پیشتاز این صحنه بوده و گفته است که صدهاهزار نفر در استان های مختلف از جریان سیاسی به رهبری وی اعلام حمایت کرده اند و دیروز صدها نفر در استان قندوز از رهبری وی اعلام حمایت کردند.
احمدمسعود در گردهماییهای گفته است که آمادگی صلح و جنگ را دارد و اگر طالبان به فکر گرفتن قدرت از طریق جنگ باشند، آنها نیز آماده دفاع از مردم خود هستند.
محمدمحقق مشاور ارشد سیاسی ریاست جمهوری و رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نیز دیروز در مراسم تجلیل از سالروز شهادت یکی از فرماندهان سابق مجاهدین در کابل گفت که وی نیز در حال آمده شدن برای جنگ احتمالی علیه طالبان است.
اما در استان جوزجان در شمال افغانستان نظامیان مارشال عبدالرشیددوستم رهبر جزب جنبش ملی و معاون سابق رئیس جمهوری بطور عملی وارد میدان جنگ شده و در شهرستان «آقچه» این استان در کنار نیروهای دولتی با طالبان می جنگند.
مصاحبه نماینده سابق سازمان ملل متحد در امور افغانستان که در زمان دولت دکتر نجیب الله رئیس وقت افغانستان با مجاهدین مسئول میانجیگری بود و مقایسه وضعیت کنونی با آن زمان، نیز بصورت گسترده انعکاس یافت.
«بنین سیوان» در مصاحبه با رسانه های غربی می گوید که وضعیت کنونی افغانستان خیلی زیاد مشابه به آن زمان است و به احتمال زیاد رئیس جمهوری محمداشرف غنی با ادامه این وضعیت مانند نجیب الله تنها خواهد ماند و رهبران جهادی برای منافع شخصی خود وی را تنها خواهد گذاشت.
در میان این خبرها در رسانههای داخلی و خارجی برسر اوضاع افغانستان اکنون خبرهایی نیز منتشر شده است مبینی بر اینکه آمریکا می خواهد تعدادی از نیروهای ویژه خود را برای جلوگیری از سقوط کابل پایتخت بدست طالبان به افغانستان اعزام کند و همچنین گفته شده است که انگلیس نیز شماری از سربازان خود را در سفارت خود در کابل حفظ خواهد کرد که تاکنون مقامات رسمی این کشورها در این رابطه اعلام موضع نکرده اند.
نظر شما