فرصت اصولگرایان برای شوراها و تمرکز اصلاح‌طلبان روی تصمیم یک شورا

تهران- ایرنا- اصولگرایان پس از مشخص شدن اسامی نامزدهای نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری، برای تعیین فهرست انتخاباتی شوراها در تلاشند. اصلاح‌طلبان اما همچنان عملکرد شورای نگهبان را مورد انتقاد قرار می‌دهند و تاکید می‌کنند که نامزدی در انتخابات ندارند.

روز ۲۸ خردادماه، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. تکاپوهای انتخاباتی از مدت‌ها قبل آغاز شده و نهادهای مجری و ناظر انتخابات، احزاب، چهره‌های شاخص جریان‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی کارزار انتخابات را پیش می‌برند.

این گزارش آخرین رخدادها در خصوص انتخابات پیش رو طی شبانه‌روز گذشته را به صورت جمع‌بندی ارائه می‌کند. تازه‌ترین اخبار در مورد تحولات و رویدادهای مرتبط با برگزاری انتخابات و آخرین مواضع نهادهای مسئول در این امر، تشکل‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی انتخابات را در این گزارش می‌خوانیم.

آخرین مواضع نهادها در ارتباط با انتخابات

*سخنگوی شورای نگهبان: به بی بی سی اعتماد نکنید

«عباسعلی کدخدایی» با اشاره به انتشار خبری در بی بی سی مبنی بر اینکه او به آیت الله صادق آملی لاریجانی درباره رد صلاحیت‌ها تذکر داده است، اظهار داشت: هیچ گاه نباید به بنگاه دروغ پراکنی بی بی سی اعتماد کرد.

کدخدایی در توییتر نوشت: بی بی سی همچنان دست از دروغ پردازی بر نمی دارد، آن هم دروغ شاخ دار و البته مثل همیشه دنبال ماهیگیری از آب گل آلود است. وقتی با سوء استفاده از دو واژه تذکر و متذکر شدن، آن را دستمایه اخبار کذب قرار می دهد خود دلیلی است بر اینکه هیچ گاه نباید به این بنگاه دروغ پراکنی اعتماد کرد.

*سخنگوی ستاد انتخابات کشور : انتظار داریم با حضور رای اولی‌ها انتخابات جذاب شود

«سیداسماعیل موسوی» اظهار داشت: در این دوره از انتخابات بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار رای اولی داریم. انتظار داریم با حضور و مشارکت جدی رای اولی‌ها انتخابات ۱۴۰۰ جذاب شود به ویژه که جوانان نخستین بار می‌خواهند رای بدهند و شوق و ذوق دارند.

آخرین اخبار از جناح اصولگرا

*سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب: اسامی منتخبان مجمع عمومی شورای ائتلاف شهر تهران اعلام شد

«امیر ابراهیم رسولی» سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب نتایج انتخابات الکترونیکی مجمع عمومی شورای ائتلاف را اعلام کرد.

وی ضمن ارائه لیست اسامی منتخبان مجمع عمومی جهت معرفی به هیات انتخاب برای لیست ۲۱ نفره گفت: در جلسه فوق العاده شورا در روز پنجشنبه با اشاره به اینکه دست هیات انتخاب برای لیست ۲۱ نفره باز باشد ۸۴ نفر ابتدایی که بیشترین رای مجمع عمومی راکسب کرده اند معرفی شدند.

در این لیست نام افرادی همچون مهدی چمران، مهدی اقراریان، وحید ایمانی، محمد آخوندی، سید محمد  آقامیری،  مهدی  پیرهادی،  خسرو  دانشجو،  پرویز  سروری، مرتضی  طلایی، ابوالفضل  قناعتی، حبیب کاشانی و سوده نجفی به چشم می‌خورد.

*رئیس شورای ائتلاف استان تهران: تلاش می کنیم که لیست شورای ائتلاف در این هفته مشخص شود

«مهدی چمران»  با اشاره به انتخاب اولیه ۸۴ نفر از سوی مجمع عمومی این شورا برای حضور در لیست نهایی شورای ائتلاف برای شورای شهر تهران گفت: تلاش داریم تا لیست نهایی شورای ائتلاف در تهران را تا پایان هفته جمع بندی و نهایی کنیم.

* بیانیه جهادگران ایران اسلامی درحمایت از فرایند برگزاری انتخابات

جهادگران ایران اسلامی در بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه هیچ گونه فعالیت تشکیلاتی در قالب حزب یا جبهه ندارد اعلام کرد: این مجموعه ضمن حمایت از فرایند برگزاری انتخابات تمام سعی و تلاش خود را برای برگزاری پرشور انتخابات به کار خواهد گرفت.

در این بیانیه آمده است: از انتخابات اعلام حمایت کرده و اعلام می کنیم برای برگزاری پرشور انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر حضور میدانی و عینی خواهیم داشت.

در این بیانیه تاکید شده است: جهادگران ایران اسلامی متشکل از ائتلاف نیروهای ارزشی وفادار به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق رهنمودهای ولی امر مسلمین جهان برای ایجاد شور انتخاباتی و انجام وظیفه دینی و مدنی فعالیت جریانی خودجوش دارد.

*دبیرکل جمعیت ایران فردا: شورای نگهبان روند بررسی صلاحیت‌ها و دلایل رد برخی نامزدها را برای افکار عمومی تبیین کند

«سعید طلوعیان» فعال سیاسی اصولگرا  در خصوص نتایج بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان، گفت: رصد مواضع و کنش‌های سیاسی جریان‌های سیاسی و سلایق متنوع سیاسی نشان می‌دهد که انتقادات به فهرست تائیدصلاحیت‌ها منحصر به یک سلیقه و تفکر سیاسی نیست و تقریبا شامل همه سلایق و جناح‌های سیاسی می‌شود.

او افزود: علاوه بر این موضوع که افکار عمومی مردم و فعالان سیاسی در رابطه با فهرست تائیدصلاحیت‌ها به شدت دچار ابهام است اقتضائات حکمرانی در عصر کنونی ایجاب می‌کند شورای نگهبان، نسبت به مساله اقناع افکار عمومی مردم و شهروندان اهتمام داشته و نسبت به ایجاد شفافیت در رابطه با نحوه عملکرد خود در باب بررسی صلاحیت‌ها اقدامات مقتضی را پیگیری کند.

*حمایت جامعه مدرسین از نتیجه بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه‌ای از اقدامات شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبان کاندیداتوری ریاست جمهوری و نتایج اعلام شده از سوی این نهاد، حمایت و قدردانی کرد.

آخرین اخبار از احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب

*سخنگوی جبهه اصلاحات ایران: «جبهه اصلاح‌طلبان ایران» هیچ ارتباطی با «جبهه اصلاحات ایران» ندارد

«آذر منصوری» در خصوص اخبار منتشر شده درباره «جبهه اصلاح‌طلبان ایران» و ارتباط این جبهه با جبهه اصلاحات ایران، اظهار کرد: جبهه اصلاحات ایران طی بیانیه‌ای که صادر کرد و جمع‌بندی مجمع عمومی اعلام کرد که به دلیل رد صلاحیت فله‌ای همه نامزدهای خود در انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزدی در این انتخابات ندارد، این موضع، موضع مشخص جبهه اصلاحات ایران است.  «جبهه اصلاح‌طلبان ایران» هیچ ارتباطی با آقای خاتمی و «جبهه اصلاحات ایران» و احزاب اصلاح‌طلب ندارد و هدف از انتشار اخبار از سوی این جبهه، تشویش اذهان عمومی است.

وی افزود: ما با همه تلاشمان برای تحقق مشارکت حداکثری در این انتخابات آمدیم؛ طیف کاندیداهای ما هم به گونه‌ای بود که حداکثر انعطاف در مورد اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات مشارکت جدی داشته باشند، وجود داشت و ۹ نفر کاندیدایی که از ۱۴ باقی ماندند، ثبت نام کردند. طبیعی است که زمانی که یک جریان سیاسی در قالب یک جبهه سیاسی در انتخابات حضور پیدا می‌کند و به این جمع‌بندی می‌رسد و در نهایت با دست خالی مواجه می‌شود، عملاً امکانی برای مشارکت فعال آن در انتخابات باقی نمی‌ماند و وقتی که نامزدی نداشته باشد، نمی‌تواند نامزد قرض کند.

* دبیر کل حزب اراده ملت: در این دوره رفتار شورای نگهبان ابهام‌انگیز و سوال انگیزتر شده است

«احمد حکیمی‌پور» در مصاحبه‌ای، در خصوص عملکرد شورای نگهبان و لیست افراد تأیید صلاحیت شده،‌ اظهار کرد: این عملکرد شورای نگهبان، موضوع جدیدی نیست، ابهامات و سوالات زیادی وجود دارد که هیچ نهادی پاسخگوی این ابهامات نیست و پاسخ همواره در ابهام باقی می‌ماند. در این دوره رفتار شورای نگهبان ابهام‌انگیز و سوال انگیزتر شده است به حدی که صدای اعتراض و ناباوری به این اقدام از داخل شورای نگهبان نیز شنیده می‌شود.

حکیمی پور ادامه داد: رد صلاحیت کسی که ۱۲ سال رئیس مقننه بوده و سال‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای امنیت ملی حضور داشته است و رئیس سازمان صدا و سیما با حکم رهبری بوده است، جای سؤال دارد. این موضوع نشان‌دهنده این است که باید رسیدگی صورت شود که شورای نگهبان با این از تصمیم‌گیری به انتخابات کمک می‌کند یا برعکس.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha