به گزارش ایرنا، در تقویم رسمی کشور ۱۷ شوال به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای ثبت شده است.
این مراسم امروز شنبه ۸ خردادماه سالجاری با حضور مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، سیدعبدالحمید احمدی معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، مسعود ملکی سرپرست فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی، سطوتی مدیر کل دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان، خسروی مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونهای ورزشی، نصرالله پریچهره مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، سهرابیان رییس فدراسیون قایقرانی، پیشکسوتان و قهرمانان رشتههای مختلف ورزشی برگزار شد.
سرپرست فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی، معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان و سرور رییس موسسه فرهنگی اکو از شخصیتهایی بودند که در این مراسم به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی به سخنرانی پرداختند.
اجرای هنر مرشدی در وصف حضرت امیرالمومنین علی (ع) توسط مرشد مجید خلیلی و اجرای ورزش زورخانهای توسط اعضای تیم جوانمردان ایران زمین از دیگر بخشهای این مراسم بود.
در پایان این آیین توسط مقام عالی وزارت ورزش و جوانان از خانواده معظم شهدای ورزشکار، قهرمانان و جوانمردان با اهدای لوح سپاس و هدایای نقدی تجلیل به عمل آمد.
رئیس موسسه فرهنگی اکو در آئین ملی روز فرهنگ پهلوانی گفت: ما ملتهای سرزمین اکو، فامیلهایی گمشده از یکدیگریم که یقینا روزی دوباره بهم باز خواهیم گشت ولی چه خوب که عمر این جداییها را کوتاه کنیم و از آیین دیرین پهلوانی، پلی به سوی هم بسازیم.
«سرور بختی» اظهار داشت: به خود میبالم از اینکه فرصت سخن راندن در جمعی را یافتهام که گوهر "پهلوانی" را در صدف "زورخانهها" پاس میدارند و میراثدار بزرگانی شدهاند که از دیرباز رسم "نان و نمک" بر ما آموختند تا عطر "فتوت" از "فطرت" ما زدوده نشود. سخن راندن از پهلوانی در جمع پهلوانان، سخن آسانی نیست. معتقدم که ما مردمان این منطقه تاریخی از ترکیه تا پاکستان راهی جز بازگشت به هویت اصیل خویش برای گسترش دوستی و برادری نداریم و در همین راستاست که به احیای رسم دیرین پهلوانی بشدت نیازمندیم.
وی افزود: فراموش نباید کرد که شاهنامه به عنوان شناسنامه جوانمردی، بهترین شاخص عصر حاضر در احیای رسوم دیرین پهلوانی است و پهلوان شاهنامه باید فرآتر از قدرت بدنی، از زشتی و بیعدالتی دور باشد و عقلانی و اخلاقی عمل نماید. شاید ذکر همین خصوصیات در شاهنامه باعث گردیده که پهلوانی نزد مردمان منطقه اکو در نقطهای بالاتر از جنسیت قرار گرفته و در فرهنگ عامه آنان این ضربالمثل بسیار شنیده شود که: «هر آنکس که شهنامه خوانی کند، اگر زن بود، پهلوانی کند.»
بختی خاطر نشان کرد: موسسه فرهنگی اکو با افتخار اعلام میدارد که خانه تمامی پهلوانان این سرزمین کهن میباشد و امیدوارم به زودی در کنار یکدیگر، شاهد برگزاری مسابقاتی برای انتخاب پهلوان اکو باشیم تا دوباره ندای ابدی صلح و دوستی "فردوسی بزرگ" را از اعماق تاریخ سرزمین اکو به گوش جهانیان برسانیم که «مرا آشتی بهتر آید ز جنگ/ نباید گرفتن چنین کار، تنگ».
در پایان این آیین توسط مقام عالی وزارت ورزش و جوانان از خانواده معظم شهدای ورزشکار، قهرمانان و جوانمردان با اهدای لوح سپاس و هدایای نقدی تجلیل به عمل آمد.
تجلیل از خانواده شهید والامقام حسین کدخدارستم ( قهرمان ورزشکار در رشته زورخانه ای و کشتی پهلوانی) و ساکن تهران که در سال 1366 در سن 18 سالگی در منطقه مائوت عراق به مقام رفیع شهادت نائل آمده است در اولین بخش تجلیل ها قرار گرفته بود.
تجلیل از جانباز ورزشکار سیدمحمدرضا میرشفیعی (عضو تیم ملی تیراندازی در بازیهای پاراالمپیک توکیو 2021 ) یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.
تجلیل از بهمن نصیری (قهرمان رشته روئینگ سنگین وزن آسیا) که سهمیه بازیهای المپیک سال 2021 را کسب و در حرکتی ماندگار و جوانمردانه آن را به ملی پوش قایقرانی کشور عزیزمان ایران خانم نازنین ملایی واگذار نمود، یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود که متاسفانه با توجه به محدودیت های کرونایی در این مراسم حضور نیافتند و آقای سهرابیان رییس فدراسیون به نمایندگی از ایشان در این آیین حضور داشتند.
در ادامه تجلیل از جابر صادق زاده (پهلوان شش دوره رقابت های کشتی پهلوانی کشور) که در بسیاری از آیین ها و مراسمات ویژه کمک های مومنانه و دستگیری از نیازمندان حضور فعال و چشمگیر دارد یکی دیگر از بخش های تجلیل در این مراسم بود.
لازم به ذکر است تجلیل از خانواده شهید والامقام جواد الله کرمی (ورزشکارر در رشته جودو، تکواندو و ورزشکار باستانی) از شهدای مدافع حرم که سال 1395 در خان طومان سوریه به شهادت رسیده است از دیگر تجلیل های این مراسم بود.
نظر شما