به گزارش ایرنا، فرحناز رافع روز یکشنبه در جلسه کمیته فرش کردستان اظهار داشت: ایران سال ها است در شرایط سخت تحریم قرار گرفته ولی باوجود همه موانع و محدودیت ها سرداران اقتصادی همچون تولیدکنندگان، صادرکنندگان و هنرمندان قالیباف در کنار دولتمردان برای سرفرازی کشور همیشه در صحنه هستند.
وی یکی از دستاوردهای دولت را تشکیل ستاد راهبری فرش با عضویت بخش خصوصی و دولتی خواند و اضافه کرد: جنبه صادراتی فرش از همه جنبه های دیگر آن قوی تر و مهم تر است.
رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه اقدامات مطلوبی در مقرارت زدایی در حوزه فرش انجام شده است، افزود: بر اساس مصوبه هیات وزیران برای تمدید بیمه قالیبافان دیگر نیازی به ارایه کارت مهارت قالیبافان نیست.
رافع با اعلام اینکه ۲۰ درصد از اشتغال پایدار روستایی متعلق به فرش و صنایع دستی بود، گفت: کمتر از نیم درصد این تسهیلات به این حوزه اختصاص یافته است.
وی از اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به حوزه فرش خبر داد و اظهار داشت: این میزان تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد و آغاز بازپرداخت آن بعد از ۲ الی سه سال به متقاضیان فعال در حوزه فرش دستباف پرداخت می شود.
رییس مرکز ملی فرش ایران اضافه کرد: همه طرح های فرش دستباف را ملی اعلام کردیم تا بدون هیچ وقفه و تاخیری تسهیلات لازم به متقاضیان ایجاد مجتمع ها و کارگاه های فرش، زنجیره ارزش و تامین مواد اولیه و هر طرح دیگری پرداخت خواهد شد.
رافع از حمایت برای راه اندازی کارخانه نخ ریسی در کردستان خبر داد و گفت: اگر این کارخانه در ناحیه صنعتی روستایی ایجاد شود تسهیلات با نرخ چهار و ۶ درصد اعطا و در ناحیه شهری هم ۱۸ درصد و با خواب سه ساله به سرمایه گذار پرداخت خواهد شد.
ایجاد زنجیره تولید فرش دستباف در استان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه ۱۰ درصد بافندگان فرش دستباف استان از بیمه بهره مند هستند، اظهار داشت: یکی از مطالبات استان این است که تعداد بیشتری از بافندگان فرش از بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند.
محمد دره وزمی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت استان در تولید فرش دستباف نیاز به تسهیلات بانکی با بهره پایین داریم که امیدواریم در این رابطه شرایط ویژه ای برای بافندگان فرش فراهم شود.
وی از تولید یک هزار و ۶۰۰ تن پشم در استان خبر داد و گفت: این میزان پشم به صورت خام با قیمت بسیار کم از کردستان خارج و بعد از فرآوری آن چندین برابر قیمت مجددا به استان وارد می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: ایجاد زنجیره تولید فرش دستباف یکی از نیازهای اساسی استان است که انتظار می رود مرکز ملی فرش ایران در این راستا همراهی و همکاری لازم را با کردستان داشته باشند.
نظر شما