محمدرضا بختیاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی چند روز آینده با تکمیل فرایند تصفیه، ظرفیت به هزار لیتر در ثانیه می رسد.
وی افزود: به دنبال تامین منابع پایدار آب برای استان تهران هستیم تا شاهد قطعی آب و یا نوبت بندی آن نباشیم ضمن اینکه در این مسیر نیاز به همکاری مشترکان در مدیریت مصرف آب داریم.
این مقام مسئول با بیان اینکه فروردین امسال بیسابقهترین شرایط بارش در استان تهران بود، گفت: ۲.۳ میلی متر بارندگی در فروردین ماه به ثبت رسید که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۳۲ میلیمتر ثبت شده است و نشانگر کاهش بسیار زیاد بارش در تهران طی این ماه است.
وی ادامه داد: آمارهای رسمی بیانگر کاهش ۳۷ درصدی بارشهای استان نسبت به سال آبی گذشته است و از ابتدای سال جاری آبی(مهرماه سال گذشته) تا پنجم خردادماه ۲۸۹ میلیمتر در استان تهران بارش ثبت شده که این مقدار، سال گذشته ۴۵۷ میلیمتر بوده است.
بختیاری با تاکید بر مدیریت مصرف در مصارف خانگی گفت: گزارشهای هواشناسی حاکی از آن است که دمای هوا در خرداد امسال تا پایان تابستان در بخش بزرگی از کشور بهطور میانگین یک درجه گرمتر از میانگین ۵۰ ساله است که این مسئله متولیان امر آبرسانی را با چالشی بزرگ میزان تبخیر بیش تر منابع آبی روبرو خواهد کرد.
وی گفت: افزایش دمای هوا از یک سو و کاهش بیسابقه بارندگیهای کشور در نیم قرن اخیر از سوی دیگر شرایطی را فراهم کرده که باید برای مصرف هر لیتر آب هم برنامهریزی وجود داشته باشد، اما گزارشها حاکی از بی توجهی به مدیریت مصرف آب در بخشهای مختلف است. در روزهای گذشته دوباره شاهد معدومشدن حجم زیادی از محصولات آببر مانند هندوانه در برخی استانها بودیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، از کاهش منابع سدهای تهران خبر داد و گفت: در این میان وضعیت ذخیره سدها نیز حال و روز خوشی ندارد؛ سد لتیان ۴۴ درصد، سد امیر کبیر (کرج) ۷۷ درصد و سد طالقان ۸۸ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش ذخیره دارند.
وی اضافه کرد:همچنین قطع مکرر برق در شهر تهران افزایش محسوس مصرف آب را به دنبال داشت. خاموشیهای اخیر نگرانی مردم از قطع آب را دو چندان کرده و موجب ذخیرهسازی خانگی آب شده که همین مسئله منجر به شکستهشدن رکورد مصرف آب شده است.
بختیاری تاکید کرد: تمام تلاش این شرکت بر این است که هیچ نقطهای از استان تهران با قطع آب مواجه نشود.
نظر شما