۲۲ هزار میلیارد تومان پروژه گردشگری و میراث فرهنگی در کشور اجرا شد

شیراز- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از ابتدای شیوع فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون به رغم تحریم‌ها و تنگناهای اقتصادی و مشکلات دیگر، افزون بر ۲۲ هزار میلیارد تومان پروژه در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در کشور عملیاتی شده است.

به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان، دوشنبه در آیین افتتاح طرح‌های حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس در شیراز افزود: علاوه بر این حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان پروژه نیز در جریان اجرا داریم که بسیار درصدهای بالای پیشرفت را دارند و می‌کوشیم تا پایان دولت هرچه بیشتر آنها را افتتاح کنیم.
وی ادامه داد: هم‌اینک حدود ۶۷۰ هتل نیز در کشور در دست ساخت داریم که ۱۷۵ هتل دارای ستاره‌های چهار و پنج هستند که آینده روشنی را برای گردشگری کشور نوید می‌دهند.
او اظهار داشت: همچنین از ابتدای شروع فعالیت دولت تدبیر و امید افزون بر ۴۰۰ هتل در سراسر کشور افتتاح شد که ظرفیت ما را در این زمینه به شدت افزایش داد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ایجاد حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد بوم‌گردی را از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه صنعت گردشگری کشور دانست و افزود: با با بهره برداری از این واحدهای بوم‌گردی، ظرفیت تخت‌های ما از حدود ۲۵۰ هزار تخت به افزون بر ۴۶۰ هزار تخت افزایش یافت.
مونسان، یکی دیگر از اقدامات خوبی شکل گرفته در دولت تدبیر و امید را ایجاد تنوع زیاد در محصولات گردشگری دانست و ادامه داد: در مقاطع مختلف عمده تکیه گردشگری ما در کشور به گردشگری فرهنگی و تاریخی بود که اکنون گردشگری طبیعت گردی و اکوتوریسم هم به میدان آماده و موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده و یک بخش پر رونق برای کشور ایجاد شده است.
وی بیان کرد: این تنوع محصولات گردشگری یک مزیتی را برای گردشگری کشور ایجاد کرده و گردشگری کشور را از حالت سکون خارج کرده و به سمت پویایی سوق داده است.
او ادامه داد: در کنار داشته‌های فرهنگی و تاریخی بی‌نظر، وجود طبیعت بی نظیر و زیبا نیز می‌تواند در مقابل کشورهای منطقه یک مزیت برای کشورمان باشد و این موضوع طبیعت گردی حوزه گردشگری کشور را رونق داده است.
مونسان اضافه کرد: در بخش میراث فرهنگی هم به رغم کمبود جدی اعتبارات اقدامات خوبی انجام شد.
او گفت: مجموع اعتباراتی که در بودجه برای نگهداری سایت‌های تاریخی شامل ۳۴ هزار اثر ثبت ملی و ۲۴ اثر ثبت جهانی پیش بینی شده بسیار اندک است به نحوی که هر کدام از این سایت‌ها مثلا تخت جمشید باید سالانه به طور متوسط با پنج یا ۶ میلیون تومان اداره شود که چنین چیزی ممکن نیست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: بر همین اساس و با کوشش همکاران تمام توان خود را بر روی وارد کردن مردم به حوزه میراث فرهنگی و اداره اماکن تاریخی با استفاده از سرمایه‌های مردمی متمرکز کردیم.
مونسان گفت: این کار سبب شد که با تمرکز بودجه اندک وزارتخانه در بناهای درجه اول کشور در کنار سرمایه‌های مردم، زمینه ایجاد کسب و کار و اشتغال نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: اگرچه پرداختن به همه موضوعات تاریخی کشور سخت است و بودجه زیادی می‌خواهد اما در بدترین شرایط اعتباری و فشار اقتصادی که به دولت وارد بود با مشارکت مردم توانستیم اقدامات خوبی را در کشور انجام دهیم.
او گفت: از جمله این اقدامات می‌توان به احیای کاروانسراها و تبدیل آنها به هتل کاروانسرا اشاره کرد که به مکان‌های اقامتی کشور افزوده شدند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید را تلاش در جهت استرداد و بازگرداندن اشیای تاریخی به کشور دانست  گفت: از ابتدای شروع فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون افزون بر ۲ هزار و ۷۰۰ قلم شیء و اثر تاریخی متعلق به کشورمان در خارج شناسایی و در شرایط تحریم به کشور بازگردانده شده است.
مونسان افزود: در بخش صنایع دستی نیز کوشیدیم که بر روی بحث تجاری سازی کار شود که همین امر سبب شده که صنایع دستی ما امروز نسبت به گذشته بسیار متحول شود.
وی در خصوص حمایت‌های کرونایی از حوزه گردشگری و صنایع دستی هم گفت: طی این مدت کوشیدیم که بتوانیم حمایت‌های کرونایی را از بخش گردشگری و صنایع دستی داشته باشیم که در همین راستا افزون بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام ارزان قیمت در بخش گردشگری تزریق شد و همچنان حدود ۶۷۰ میلیارد تومان دیگر نیز در بانک‌ها داریم.
در سفر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان فارس ۲۴ طرح گردشگری با افزون بر ۷۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری افتتاح شد.
مجموعه فرهنگی سعدی، موزه نورآباد، درگاه ورودی بیشاپور، سایت موزه دروازه پردیس تخت جمشید از دیگر طرح‌هایی است که در این سفر به بهره‌برداری رسیدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha