استان فارس قابلیت تبدیل به هاب انرژی ایران را دارد

شیراز – ایرنا- رئیس کمیته نفت وانرژی مجلس شورای اسلامی گفت: استان فارس با وجود ظرفیت های عظیم و در حوزه انرژی و همچنین عبور خطوط اصلی نفت و گاز از جمله خط اصلی عسلویه به مرودشت می تواند به عنوان هاب انرژی کشور و عسلویه دوم تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، حسین حسین زاده روز دوشنبه در آیین کلنگ زنی طرح ایستگاه تقویت فشار گاز واقع در میدان گازی هما شهرستان خنج اظهار داشت: همچنین مناطق جنوبی این استان سرشار از منابع عظیم نفت و گاز است و علاوه بر ظرفیت پالایشگاهی حدود یک سوم خطوط لوله های اصلی میادین گازی و نفتی از جنوب استان فارس می گذرد.

وی با بیان اینکه طرح های خوب و نویدبخشی در سال های گذشته برای شکوفایی این ظرفیت ها انجام شده است، گفت: اجرای طرح های پیشران صنعت پتروشیمی و انتقال حدود ۵.۱ میلیون تن پروپیلن از عسلویه به مرودشت که اسفند سال گذشته در هیات دولت به تصویب رسید از جمله این اقدام ها است.

ایجاد زیر ساخت های لازم برای رفع نیازصنایع پایین دستی پتروشیمی ، ایجاد اشتغال پایدار و با رویکرد آمایش سرزمین از طریق اجرای طرح های پیشران پتروشیمی با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش متانول  پروپیلن و با هدف انتقال پروپیلن ، ایجاد زیر ساخت های لازم برای احداث یک پارک اختصاصی تولید پروپیلن در منطقه عسلویه و تاسیسات انتقال پروپیلن به منطقه مرودشت همراه با احداث خط لوله انتقال پروپیلن به طول ۴۵۰ کیلومتر با ظرفیت انتقال ۵.۱ میلیون تن در سال پروپیلن از عسلویه به منطقه مرودشت و تاسیسات بارگیری پروپیلن در شهرستان مرودشت از جمله اهداف پیش بینی شده در اجرای این مصوبه است.

متخصصان و کارشناسان حوزه انرژی، بهره برداری همزمان از زیرساخت های مختلف انتقال و تولید انرژی همچون شبکه گاز و برق موضوعی است که تحت مفهوم هاب انرژی ‏از آن یاد می کنند.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه بزرگ ایستگاه تقویت فشار گاز واقع در میدان گازی هما شهرستان خج نیز گفت: این طرح با سرمایه گذاری اولیه ۱۴۰ میلیون یورو امروز (دوشنبه) با حضور مسئولان وزارت نفت و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و مسئولان محلی کلنگ زنی شد.

رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: باید از همه متخصصان و مسئولان وزارت نفت و دست اندرکاران امر که در این شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی اقدام به اجرای طرح های توسعه ای و تقویتی در میادین گازی می کنند قدردانی کرد.

حسین زاده اظهار داشت: بر اساس پیش بینی انجام شده این طرح در حدود ۳۶ ماه به اتمام خواهد رسید و در فرآیند اجرای آن برای بیش از هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: البته یکی از خلاء های موجود در برخی طرح های نفت وگاز از جمله این پروژه مهم گازی نداشتن پیوست در زمینه مسئولیت های اجتماعی است که باید مسئولان امر در این راستا تضمین های لازم را نیز متعهد شوند.

وی استفاده از نیروهای بومی در فرآیند اجرای طرح های نفت و گاز در منطقه را نیز یادآورشد و گفت: باید سعی شود تا ضمن بکارگیری نیروها موضوع بیمه تامین اجتماعی ، مالیات و گردش مالی پروژه ها نیز در خود شهرستان ها و مناطق محل اجرای طرح انجام شود.

فرماندار خنج نیز در آیین کلنگ زنی این طرح گفت: شروع این پروژه عظیم از برکات و اقدام های مهم دولت تدبیروامید و وزارت نفت است که با این شرایط تحریم و سخت اقتصادی با اتکا به توان و مدیریت داخلی اقدام به اجرای این طرح های عظیم کرده است.

عبدلله حقیری افزود: شهرستان خنج با دارابودن ذخایر عظیم نفت وگاز از جمله دو حوزه شانول وهما و همچنین حوزه گازی در منطقه ارم و باغان که به تازگی نیز کشف شده از بزرگترین میادین گازی جنوب کشور محسوب می شود.

وی تصریح کرد: با اجرای چندین پروژه عظیم نفت وگاز وانجام عملیات حفاری و اکتشاف آینده ای روشن در حوزه سرمایه گذاری ، ایجاد اشتغال و رونق تولید در این شهرستان جنوبی فارس در سال های آینده را شاهد خواهیم بود.

امروز در مجموع عملیات اجرایی سه طرح گازی شامل ایستگاه‌های تقویت فشار در میادین گازی هما و وراوی و همچنین مرکز تفکیک میدان گاز تابناک واقع در پالایشگاه پارسیان در جنوب فارس با دستور از راه دور بیژن زنگنه وزیر نفت با اعتباری افزون بر۲۸۱ میلیون یورو آغاز شد.

با اجرای این سه طرح مهم گازی که با هدف تامین پایدار و تضمین خوراک پالایشگاه پارسیان اجرایی خواهد شد، افزون بر ۶۰ میلیون متر مکعب در روز به سقف تولید گاز کشور نیز اضافه خواهد شد.

میدان‌های هما، وراوی و تابناک در منطقه عملیاتی پارسیان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در مجاورت شهرهای پارسیان، لامرد، خنج و مهر قرار دارند.

بهره‌برداری همزمان از زیرساخت‌های مختلف انتقال و تولید انرژی همچون شبکه گاز و برق موضوعی است که تحت مفهوم هاب انرژی ‏ مطرح ‏شده است. سودآوری هاب‌های انرژی در حضور عدم قطعیت‌های مختلفی که با حضور انواع حامل‌های انرژی شدت بیشتری نیز می‌یابد از ‏مسایلی است که موردتوجه سرمایه‌گذاران در این حوزه می‌باشد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha