دیپلماسی پارلمانی؛دستورکار تهران-اسلام‌آبادبرای دستیابی به منافع مشترک

اسلام‌آباد - ایرنا - رئیس مجلس ملی پاکستان توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران به ویژه افزایش همکاری‌های پارلمانی، تجاری و منطقه‌ای را از اهداف مشترک دو کشور همسایه و بنیانگذاران سازمان اکو عنوان کرد و گفت: تقویت دیپلماسی پارلمانی میان تهران و اسلام‌آباد به دستیابی به منافع مشترک کمک می‌کند.

«اسد قیصر» روز سه‌شنبه در اسلام‌آباد و همزمان با آغاز اجلاس عمومی روسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به میزبانی مجلس پاکستان، طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: ایران و پاکستان به عنوان دو کشور بنیانگذار اکو نقش بسزایی برای اجماع منطقه‌ای و دستیابی به اهداف این سازمان ایفا می‌کنند.

این سیاستمدار ۵۱ ساله پاکستانی از حزب تحریک انصاف (حزب حاکم فعلی این کشور) با ابراز اطمینان از نگاه مشترک تهران و اسلام‌آباد برای افزایش تعاملات دوجانبه به ویژه مشارکت در مجامع منطقه‌ای و بین المللی، اظهار داشت: سازمان اکو یک جایگاه قوی و موثر برای کمک به افزایش تجارت دوجانبه با کشور همسایه ما ایران و هزمان توسعه مراودات مشترک با سایر اعضای سازمان همکاری اقتصادی است.

دستور کار دومین اجلاس روسای مجالس اکو

اسد قیصر درباره اهداف برگزاری دومین اجلاس عمومی روسای مجالس کشورهای عضو سازمان اکو گفت: دستور کار اصلی و مهم این برنامه دو روزه توسعه تجارت میان کشورهای حوزه اکو، تقویت ارتباطات منطقه‌ای، همکاری‌های پارلمانی و یافتن فرصت‌های جدید برای توسعه همکاری‌های مشترک خواهد بود. 

احیای قطار باری اکو میان استانبول-تهران-اسلام‌آباد بررسی می‌شود

رئیس مجلس ملی پاکستان طرح ریلی میان استانبول، تهران و اسلام‌آباد که به قطار باری اکو مشهور است، را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: تلاش خواهد شد تا از فرصت برگزاری اجلاس روسای مجالس اکو استفاده شده و آخرین تحولات مربوط به این طرح ریلی را بررسی کنیم.

وی ضمن تاکید بر تسریع اقدامات برای احیای قطار باری اکو، گفت: مصمم هستیم تا از ظرفیت‌های پارلمانی کشورهای اکو برای کمک به ازسرگیری تجارت از مسیرهای ریلی استفاده نماییم.

اسد قیصر افزود: قطار باری اکو یک تعهد قدیمی است و ما باید برای زنده کردن آن گام‌های عملی برداریم.

دیپلماسی پارلمانی؛دستورکار تهران-اسلام‌آبادبرای دستیابی به منافع مشترک

لزوم تقویت روابط مردمی و همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان

اسد قیصر روابط جمهوری اسلامی ایران و پاکستان را دیرینه و برادرانه توصیف کرد و خواستار هم افزایی دو کشور برای توسعه روابط مردمی به ویژه گسترش مناسبات اقتصادی و تجارت مشترک شد.

وی با یادآوری دیدارهای خود با همتای ایرانی‌اش طی دو سال اخیر، افزود: افزایش مراودات بازرگانی میان دو کشور گامی مهم در مسیر توسعه بیش از پیش روابط ایران و پاکستان تلقی می‌شود.

رئیس مجلس پاکستان اظهار داشت: پارلمان این کشور حامی قوی تقویت روابط دوجانبه با ایران، همکاری‌های اقتصادی و ترویج ارتباطات مردمی است.

مواضع نزدیک ایران و پاکستان در بحث مسائل منطقه

اسد قیصر گفت: هرچند دستور کار اصلی اجلاس روسای مجالس کشورهای اکو تقویت ارتباطات منطقه‌ای و تجارت است، اما مسائل مهمی همچون فلسطین را نیز از نزدیک پیگیری می‌کنیم.

وی نقش کشورهای منطقه اکو و دیگر کشورهای اسلامی برای کمک به حل مناقشات فلسطین و کشمیر را مهم برشمرد و از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از مواضع منطقه‌ای پاکستان به ویژه در بحث مسائل شبه قاره قدردانی کرد.

رئیس مجلس ملی پاکستان گفت: طی تماس اخیر من با دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، بر مواضع نزدیک دو کشور برای حل مسائل منطقه‌ای به ویژه تلاش دو کشور همسایه برای دفاع از حقوق مردم فلسطین تاکید شد.

دیپلماسی پارلمانی؛دستورکار تهران-اسلام‌آبادبرای دستیابی به منافع مشترک

پاکستان از تلاش ایران و عربستان برای تنش‌زدایی خرسند است

رئیس مجلس پاکستان در خصوص سفرهای اخیر نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور به عربستان و عراق همزمان با گزارش‌هایی مبنی بر گام‌های تهران و ریاض برای تنش‌زدایی، گفت: ما از این‌ پیشرفت خرسندیم و آرزوی بهبود روابط میان ایران و عربستان به عنوان دو کشور دوست و برادر پاکستان داریم.

وی اظهار داشت: متاسفانه جهان اسلام با دغدغه‌های متعددی روبرو است و از طرفی هرگونه تداوم اختلاف و سوء تفاهم میان کشورهای اسلامی مسیر رفع کدورت‌ها را به بن بست می‌کشاند.

اسد قیصر تاکید کرد: ما امیدواریم روند تفاهم و درک متقابل میان تهران و ریاض برای پرداختن به ملاحظات و هموار کردن مسیر بهبود روابط ادامه پیدا کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha