۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۵۸
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84348717
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پاکستان میزبان دومین اجلاس روسای مجالس اکو

۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۵۸
کد خبر: 84348717
پاکستان میزبان دومین اجلاس روسای مجالس اکو

اسلام‌آباد - ایرنا - دومین اجلاس عمومی روسای مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به میزبانی دولت پاکستان روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۱۱ و ۱۲ خرداد) در «اسلام‌آباد» برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عنوان دومین نشست روسای مجالس اکو «ترویج مشارکت پارلمانی برای اجماع منطقه‌ای» اعلام شده که نشست افتتاحیه آن صبح روز سه شنبه با سخنرانی «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان و «اسد قیصر» رئیس مجلس ملی این کشور در هتل سرینا واقع در شهر اسلام‌آباد برگزار می‌شود.

روسای مجالس کشورهای اکو قرار است روزهای سه شنبه و چهارشنبه در اجلاس عمومی روسای مجالس سازمان همکاری اقتصادی (PAECO) سخنرانی کنند.

«هادی سلیمان پور» دبیرکل ایرانی سازمان اکو نیز در نشست افتتاحیه و اختتامیه این برنامه سخنرانی خواهد کرد.

هیات‌های پارلمانی کشورهای عضو اکو در این اجلاس ۲روزه درباره نقش زنان برای پیشبرد دستور کار ارتباطات منطقه‌ای، تاثیرات تغییرات آب و هوایی بر زنان و اقدامات مثبت پارلمان‌های منطقه، تاثیر پاندمی کووید-۱۹ بر دستیابی اهداف توسعه پایدار در منطقه، تسهیل تجارت ترانزیت، نقش پارلمان‌ها برای تقویت تجارت و پیشبرد برنامه گردشگری در منطقه اکو، ظرفیت‌سازی و کاهش فقر بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

اولین نشست روسای مجالس کشورهای عضو اکو ۲۳ بهمن ۱۳۹۱ (۱۱ فوریه ۲۰۱۳) به میزبانی مجلس پاکستان برگزار شد و علی لاریجانی به عنوان رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در این اجلاس شرکت کرد.

سازمان همکاری اقتصادی اکو (Economic Cooperation Organization) ،یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است که سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) نخستین بار این سازمان را پایه‌ریزی کردند.

پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.

این سازمان هم‌اکنون با ۱۰ عضو و با ۳۳۰ میلیون نفر دارای ظرفیت های زیادی ازجمله منابع نفت و  گاز ،انرژی و  صنعت است.

طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش می‌کند؛ و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.

از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت می‌کند.

به مناسبت پیوستن افغانستان و کشورهای قفقاز و آسیای میانه از جمله ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و جمهوری آذربایجان به سازمان اکو و افزایش اعضای این سازمان از ۳ کشور، ایران، پاکستان و ترکیه به ۱۰ کشور، روز هفتم آذر ۱۳۷۱به عنوان روز اکو نامگذاری شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha