درمان بهتر اختلال پلاکت خون با الگوی سه بعدی مغز استخوان

تهران- ایرنا- محققان یک الگوی سه بعدی مینیاتوری مغز استخوان ابداع کردند که می تواند روشی برای انتخاب بهتر شیوه‌های درمانی و نتایج آن برای بیمارانی باشد که تحت درمان اختلالات پلاکت خونی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، یافته های این مطالعه که در مجله ای لایف (eLife) منتشر شده است، ابزاری را نشان می دهد که می تواند به ویژه برای افرادی که دارای اختلالات پلاکت خون هستند مانند «ترومبوسیتوپنی های ارثی» قابل استفاده باشد.

در حالی که بیماران مبتلا به اختلالات تعداد کم پلاکت های خون، گزینه های درمانی مانند Eltrombopag را در اختیار دارند ، اما بهره مندی هر بیمار از داروها و درمان ها می تواند متفاوت باشد.

اکنون محققان دانشگاه «پاویا» در ایتالیا یک الگوی سه بعدی مینیاتوری از مغز استخوان ابداع کرده اند که تاثیر دارو را بر سلول های خونی تعیین می کند.

 هدف از ابداع این الگو، کمک به تسهیل درمان بیماران مبتلا به اختلالات خونی و همچنین باز کردن روشی برای تعیین اثربخشی داروها در بیماران است. این الگو از یک داربست ابریشمی پروتئینی و کشت سلولی مشتق شده از بیمار تشکیل شده است تا مشخص کند که چه بیمارانی به داروی Eltrombopag واکنش خوبی نشان می دهند.

الساندرا بالدوینی نویسنده ارشد این مطالعه و استاد دانشگاه پاویا در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: این سیستم تولید آسان می تواند به محققان در درک بهتر مشکلاتی که در این اختلالات ایجاد می شود و نحوه عملکرد درمان ها کمک کند و ممکن است ابزار جدیدی برای آزمایش داروهای جدید ارائه دهد که می تواند به تقویت درمان ها در آینده منجر شود. 

کریستین دی بودو  استادیار تحقیق در گروه پزشکی مولکولی دانشگاه پاویا هم اظهار داشت: این ابزار نسبت به مدل های قبلی پیشرفت چشمگیری داشته و برای تولید مجدد پلاکت خون،  فقط به نمونه بسیار کمی از خون نیاز است.

پژوهشگران تاکید کردند که هدف از ابداع این فناوری جدید پیش بینی واکنش سایر داروها و نه تنها اEltrombopag است.

محققان در این مطالعه نوشتند: این سیستم می تواند به پزشکان اجازه دهد «گزینه های درمانی متناسب با هر فرد» را انتخاب کنند  و روزی می تواند مقیاس بندی شود تا مقادیر زیادی سلول های خونی آزمایشگاهی برای انتقال خون تولید کند. آنها همچنین امیدوار هستندکه این فناوری باعث شود که بیماران مبتلا به چنین اختلالاتی درمان بهتری بدون عوارض اضاقی دریافت کنند. 

ترومبوسیتوپنی (Thrombocytopenia) به اختلال در شمار پلاکت‌های خون یا ترومبوسیت‌ها گفته می‌شود. این اختلال بیشتر به کاهش تعداد آن‌ها به کمتر از ۵۰ هزار در هر میکرولیتر خون، بازمی‌گردد. تعداد پلاکت‌ها به‌طور طبیعی حدود ۱۵۰ هزار تا ۴۵۰ هزار عدد در هر میکرولیتر خون است  

اختلاف تا دو درصد ارزش عددی از این بازه نمی‌تواند بیماری شمرده شود اما تعداد پلاکت‌های زیر ۵۰ هزار به عنوان یک اورژانس محسوب می‌شود و در تعداد زیر ۲۰ هزار خطر مرگ ناشی از خونریزی خودبه خودی و کشنده گوارشی و مغزی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha