۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۰۰
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84352806
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح های انرژی پاک گروه ۷: فاصله حرف تا عمل

۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۰۰
کد خبر: 84352806
طرح های انرژی پاک گروه ۷: فاصله حرف تا عمل

تهران-ایرنا- به رغم لفاظی های هفت کشور بزرگ صنعتی جهان درباره افزایش هزینه طرح های انرژی سبز، این کشورها از آغاز همه گیری کرونا، مبالغ هنگفتی را  صرف صنایع هوانوردی و خودروسازی که مصرف سوخت فسیلی دارند، کرده اند.

به گزارش ایرنا، گاردین نوشت کشورهای گروه  ۷  بر خلاف وعده های خود درباره کمک به احیای انرژی سبز در دوران شیوع ویروس کرونا در جهان،  میلیاردها دلار بیشتر صرف سوخت های فسیلی کرده اند که بسیار بیشتر از هزینه هایی است که برای انرژی سبز اختصاص یافته است.

در حالی که انگلیس خود را آماده میزبانی اجلاس گروه ۷ می کند، یک تحقیقات جدید نشان داده که کشورهای شرکت کننده در این اجلاس در بازه زمانی بین ژانویه ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۱ میلادی، ۱۸۹ میلیارد دلار برای حمایت از طرح های نفت، زغال سنگ و گاز هزینه کرده اند. در مقابل، همین کشورها متشکل از انگلیس، آمریکا، کانادا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و ژاپن ۱۴۷ میلیارد دلار صرف انواع انرژی های پاک کرده اند.

حمایت از سوخت های فسیلی از سوی هفت کشور ثروتمندجهان شامل اقداماتی برای لغو یا کم اهمیت نشان دادن مقررات محیط زیستی و سرمایه گذاری مستقیم در بخش های نفت، گاز و زغال سنگ بوده است.

تحقیقات موسسه بین المللی توسعه پایدار و توسعه برون مرزی«تیرفاند» نشان داد که کشورهای گروه ۷ نتوانستند از فرصت همه گیری برای اجرای طرح های سبز استفاده کنند.  در بیشتر موارد پولی که صرف صنایع سوخت فسیلی شده بدون هیچ شرط و شروط و محدودیتی اختصاص داده شده و محدودیت ها ی کاهش آلودگی و یا انتشار گاز دی اکسید کربن در آنها لحاظ نشده است. تحقیقات نشان می دهد از هر ۱۰ دلار هزینه شده در بخش های انرژی غیرتجدیدپذیر ۸ دلار بدون هیچ قید و شرطی هزینه شده است.

صنایع هوانوردی و خودروسازی ۱۱۵ میلیارد دلار از کشورهای گروه ۷ دریافت کرده اند که ۸۰ درصد از آن بدون هیچ تلاشی برای تحت فشار قرار دادن این بخش ها جهت کاهش گازدی اکسید کربن به ازای حمایت مالی که دریافت کرده اند، بوده است.

طرح های انرژی پاک گروه ۷: فاصله حرف تا عمل

فقط یک دلار از هر ۱۰ دلار مورد تعهد کشورها  برای واکنش به کووید-۱۹ صرف انرژی های پاک همچون انرژی های تجدیدشدنی یا اقدامات در جهت بهینه سازی مصرف انرژی شده است.

بورریس جانسون نخست وزیر انگلیس اجلاس گروه ۷ را ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) در شهرستان «کورن وال» در جنوب غرب انگلیس افتتاح خواهد کرد. انگلیس به غیر از کشورهای عضو گروه ۷ از آفریقای جنوبی، استرالیا، هند، کره جنوبی نیز برای شرکت در این اجلاس دعوت کرده است.

تحقیقات درباره اقدامات این کشورهای بزرگ اقتصادی غربی نشان داده که در ۱۵ گذشته آنها به اندازه کافی بر روی فناوری هایی کمک کننده به کربن زدایی از اقتصاد شان سرمایه گذاری نکرده اند و در واکنش به کووید-۱۹ به اندازه کافی مشاغل سبز ایجاد نکرده اند.

پل کوک رئیس موسسه «تیرفاند» که در برخی از فقیرترین کشورهای جهان نیز فعال است و شامل کشورهایی می شود که بیشترین آسیب را از گرمایش کره زمین تجربه کرده اند گفت: هر روز ما شاهد بدتر شدن وخامت بحران آب و هوایی هستیم. در جوامع سراسر جهان، محصولات مزارع کشاورزی نابود شده اند،سیل و آتش سوزی شهرها و روستاها را محاصره کرده است و خانواده با آینده ای نامعلوم مواجه هستند.

وی گفت تصمیماتی که اکنون کشورهای گروه ۷ اتخاذ می کنند دوران گذار به آینده ای با آب وهوای سالم برای همه را تسهیل می کند یا تلاش های انجام شده تاکنون برای مقابله با بحران آب و هوایی را به خطر می اندازد.

کشورهای گروه ۷ در بین آلوده کننده ترین ها در جهان

کشورهای گروه ۷ یک دهم جمعیت جهان را تشکیل می دهند اما مسئول یک چهارم از انتشار گاز دی اکسید کربن هستند.

به گفته کوک، اقدامات آنها زمینه را برای موفقیت یا شکست مذاکرات اب و هوایی سازمان ملل که نوامبر آینده به میزبانی انگلیس برگزار می شود، فراهم خواهد کرد.

طرح های انرژی پاک گروه ۷: فاصله حرف تا عمل

همزمان با همه گیری کووید-۱۹ مقادیر هنگفتی از بودجه دولت از سوی کشورها هزینه شد؛ برآوردها نشان می دهد ۵۰ کشور بزرگ اقتصادی جهان درباره اقدامات محرک مالی به ارزش ۱۴.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ متعهدشده اند. به گفته نویسندگان این تحقیق جدید، بسته های محرک اقتصادی که خوب طراحی شده اند و هدفمند هستند می توانند نقطه شروعی برای افتتاح جوامعی با پایین ترین سطح کربن باشند.

از زمان اعطای بسته های محرک اقتصادی، برخی کشورهای گروه ۷ تعهدات خود را نسبت به انرژی پاک از جمله استفاده از خودروهای برقی افزایش داده اند اما این تحقیقات نشان می دهد که سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل عمدتا به سمت و سوی سوخت فسیلی هدایت شده و با تعهدات گروه ۷ مغایرت دارد.

تقویت بخش های نفت و گاز به ویژه در کشورهای کانادا و آمریکا مشهود بوده که هر دو تولید کننده مهم نفت و گاز هستند. هر دو کشور مقررات آب و هوایی را برای شرکت هایی سوخت فسیلی کاهش دادند. البته برخی کشورها اقدامت مثبتی نیز انجام داده اند. ایتالیا در فوریه گذشته ممنوعیت استخراج سوخت های فسیلی را تا سپتامبر تمدید کرد.  

انگلیس و فرانسه خط مشی ها را تدوین کردند که پایان حمایت بین المللی از سوخت فسیلی را هدف قرار می داد. انگلیس همچنین اعلام کرده که تولید خودروهایی را که  بنزین و گازوئیل مصرف می کنند،  تا سال ۲۰۳۰ منع می کند.

آژانس بین المللی انرژی در گزارش جامعی که ماه جاری ارائه داد اعلام کرد که طرح های کشورها -حتی اگر به طور کامل اجرا شوند -بسیار با اهداف به صفر رساندن انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال ۲۰۲۵ فاصله دارد و ممکن است دمای زمین حتی از ۱.۵ درصد سطح قبل از صنعتی شدن که در توافق آب و هوایی پاریس نیز قید شده بالاتر برود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha