حجت جباری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با افتتاح این مرکز عملیات های مختلف ستاد احیای دریاچه ارومیه به این مرکز منتقل خواهد شد و هماهنگی و پایش لحظه ای وضعیت دریاچه در این مرکز رصد میشود.
وی ادامه داد: مهمترین پروژه در دست انجام حوزه اداره کل محیط زیست استان که جزو طرح های مصوب ستاد احیا نیز به شمار میرود، مرکز ملی آینده پژوهی دریاچه ارومیه بوده که با اعتبار ۴۵ میلیارد ریالی در حال تکمیل شدن است.
معاون محیط طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی با اشاره به دیگر طرح های زیست محیطی فعال در سطح استان اضافه کرد: احداث ساختمان پاسگاه محیطبانی در مسیر رودخانه گدار است که به موجب آن آب رهاسازی به دریاچه از محل سد کانی سیب تا ورودی دریاچه مورد پایش و نگهبانی قرار می گیرد.
جباری اظهار داشت: احداث دستگاه هیدرومتری در محل ورودی آبهای رودخانه به ۲ تالاب در راستای سنجش میزان آب ورودی و حق آبه تالاب ها که هم اکنون ۲ تالاب کانی برازان و درگه سنگی نقده به آن مجهز هستند، از جمله دیگر طرح هایی است که در قالب طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه انجام میشود.
وی همچنین اضافه کرد: با توجه به شرایط خشکسالی در منطقه شرایط آبی برخی از تالاب ها مطلوب نیست و آبگیری آنها نسبت به ۲ سال گذشته کمتر شده براین اساس به دنبال اخذ سهمیه حق آیه از اداره کل امور آب منطقه ای خواهیم بود.
به گزارش ایرنا از سال ۱۳۹۴تا کنون طرح های متعددی در حوزه زیست محیطی و با محوریت احیای دریاچه ارومیه در استان در حال اجراست که هفت طرح جزو طرح های شاخص هستند.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال /از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
نظر شما