به گزارش ایرنا از رسانههای لبنانی، دیاب تأکید کرد: از دوستان لبنان و برادران خود میخواهم که مسؤولیتی را به ملت لبنان تحمیل نکنند که توانایی آن را ندارند، چرا که ملت ما نیازمند حمایت آنها هستند.
وی گفت: یک محاصره خارجی بر لبنان تحمیل شده است تا موجب فروپاشی کامل آن شود.
دیاب با بیان این که تشکیل دولت اولویتی است که هیچ کاری بر آن ارجحیت ندارد، از همه نیروهای سیاسی خواست برای کاهش رنج و عذاب شهروندان لبنانی امتیازاتی [به طرفهای دیگر] بدهند.
نخست وزیر پیشبرد امور لبنان هشدار داد که پیامدهای فروپاشی [اقتصادی] لبنان این کشور و نیز همه کشورهای منطقه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
وی با انتقاد از عدم تشکیل کابینه جدید گفت: ما قادر به تشکیل دولتی نیستیم که مانع مشکلات اقتصادی شود و طبقه سیاسی نیز نتوانسته چالش ها را رفع کند.
دیاب اضافه کرد: تسویه حسابهای سیاسی، هر بارقه امید را خاموش می کند و عدم تشکیل دولت، همچنان موجب شده مردم لبنان همچنان در جستجوی تأمین مایحتاج اولیه زندگی خود مانند دارو، شیر و یا بنزین باشند.
سخنان دیاب یک روز پس از آن مطرح میشود که بانک جهانی روز سه شنبه با پیش بینی کوچک شدن ۱۰ درصدی اقتصاد لبنان در سال جاری (۲۰۲۱)، بحران اقتصادی این کشور خاورمیانه ای را شدیدترین در ۱۵۰ سال گذشته ارزیابی کرده است.
از ۱۹ مرداد پارسال یعنی پنج روز پس از انفجار مهیب بندر بیروت که «حسان دیاب» از سمت نخست وزیری استعفا کرد، لبنان در وضعیت خلا دولت قرار دارد. پس از ناکامی «مصطفی ادیب» در تشکیل دولت، سعد الحریری از آبان ماه پارسال با کسب اکثریت پارلمانی مامور تشکیل کابینه شده اما او نیز نتوانسته تاکنون این ماموریت را به نتیجه برساند.
اختلافات عون و الحریری بر سر تعداد و ترکیب کرسی های وزارتی مانع اصلی به درازاکشیدن روند تشکیل دولت بوده است.
طی ماه های اخیر تلاش های زیادی برای کاهش اختلافات میان دو طرف صورت گرفت اما هیچ کدام به نتیجه نرسید. فشارهای بین المللی از جمله از سوی فرانسه هم نتوانست یخ فضای سیاسی لبنان را آب کند.
ساختار سیاسی لبنان بر اساس محوریت پارلمان است و نخست وزیر پس از کسب حمایت اکثریت اعضای پارلمان، از سوی رئیس جمهوری این کشور مامور تشکیل کابینه می شود.
نظر شما