محمد محمدی قیداری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهزیستی برنامه های حمایتی متعددی را برای این قشر دارد که تشکیل گروههای همیار زنان سرپرست خانوار، بیمه اجتماعی زنان و دختران روستایی و عشایر بیمه تامین اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری، پرداخت ودیعه مسکن به خانوارهای نیازمند و پرداخت کمک هزینه تحصیلی زنان سرپرست خانوار یا فرزندان از آن جمله است.
وی اضافه کرد: با کارهای انجام گرفته در سال گذشته ۱۴۰ زن سرپرست خانوار و دختر خود سرپرست تحت حمایت بهزیستی توانمند شده اند که طرحهای خودکفایی، اشتغال و توانمندسازی خانوارهای تحت پوشش از جمله برنامههای بهزیستی است که می تواند بخشی از سنگینی فشارهای اقتصادی بر دوش خانواده ها را کاهش دهد تا به همان نسبت آسیب های اجتماعی نیز کاهش یابد.
این مسوول با اشاره به نحوه توانمند سازی زنان سرپرست خانوار گفت: طرح آماده سازی شغلی این زنان به دنبال برنامههای توانمندسازی و به شکل تک نفره است که فرد ابتدا آموزشهای کارآفرینی، کسب و کار، فنی- حرفه ای و آشنایی با قوانین کار را دریافت میکند و سپس پروژهای را تعریف کرده و بر اساس طرح مبالغی تحت عنوان سرمایه کار به شکل بلاعوض دریافت میکند.
وی اظهارداشت: تامین ودیعه مسکن جهت دسترسی به سرپناه و اسکان موقت، کمک هزینه شهریه دانشگاه این زنان یا فرزندان خود و تسهیلات معافیت سربازی برای یکی از فرزندان پسر زنان سرپرست خانوار که فاقد همسر هستند و نیز طرح غربالگری جسمی زنان سرپرست خانوار به منظور ارتقای سطح سلامت زنان خانواده های تحت پوشش از دیگر برنامههای حمایتی است که برای زنان سرپرست خانوار اجرا میشود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و برخی مشکلات اقتصادی با هدف رفع برخی مشکلات معیشتی زنان سرپرست خانوار، بسته های حمایتی در فواصل زمانی مختلف با کمک خیران، بین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی توزیع شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مستمری این افراد براساس ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر برقراری مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امدادحضرت امام خمینی (ره) به میزان ۲۰درصد حداقل مستمری کارگران از اردیبهشت سال جاری، بر اساس بُعد خانوار از ۳۵۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان پرداخت شد.
نظر شما