به گزارش روز شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این مدل که برای اولین بار ارتباط بین نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی و مکانیزم اثرگذاری این عوامل بر سلامت شنوایی در طول دوران زندگی را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد، قادر است کیفیت زندگی ۴۶۶ میلیون نفر را در سراسر جهان تغییر دهد.
پیش از این مشخص شده است که افراد دارای نقص شنوایی معمولا با سطح پایین موفقیتهای تحصیلی، نرخ بالاتر بیکاری و درآمد پایین تر در مقایسه با سایرین مواجه هستند.
به اعتقاد محققان تشخیص عوامل اصلی اثرگذار بر ضعف شنوایی در طول زندگی و شناسایی نحوه وابستگی متقابل این عوامل که در این مدلسازی تشریح شده است، یک روش قدرتمند برای مداخله در این نوع مشکلات در اختیار میگذارد.
مدل ارایه شده توسط محققان دانشگاه منچستر انگلیس نمایش تصویری از عوامل قابل تغییر موثر بر ناشنوایی را در مراحل مختلف زندگی در اختیار میگذارد و امکان ارزیابی میزان و نحوه اثرگذاری این عوامل را در طول زمان فراهم میکند.
به این ترتیب امکان اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با ناشنوایی در دوران پیری، از دوران جوانی شهروندان فراهم میشود.
ناشنوایی، متداولترین معلولیت حسی در سراسر جهان است. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، حدود نیم میلیارد نفر از ساکنین زمین شنوایی خود را از دست دادهاند و انتظار میرود این آمار در طول چند دهه آینده به دو برابر افزایش یابد.
از هر ۲۰۰ کودک، یک نفر با معلولیت شنوایی متولد میشود و از هر هزار کودک، یکی کاملا ناشنوا متولد میشود.
تقریبا در نیمی از این موارد، ناشنوایی حاصل جهشهای ژنتیکی است. در حال حاضر حدود ۱۰۰ ژن مختلف شناسایی شده است که با ناشنوایی ارثی ارتباط دارند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Trends in Hearing منتشر شده است.
نظر شما