به گزارش خبرنگار ایرنا، همایش وحدت آفرین بزرگداشت سی و دومین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با عنوان «امام خمینی (ره) و وحدت امت اسلامی» روز پنجشنبه به همت مرکز رایزنی فرهنگی ایران در اسلامآباد در محل خانه فرهنگ کشورمان در شهر «راولپندی» برگزار شد.
«سید محمدعلی حسینی» سفیر ایران در پاکستان، «احسان خزاعی» رایزن فرهنگی سفارت ایران، جمعی از شخصیتهای سیاسی، مذهبی و فرهنگی پاکستان، علمای اهل تسنن و تشیع، اساتید دانشگاهی، فعالان مدنی و اصحاب رسانه در این مراسم شرکت کردند.
سفیر کشورمان طی سخنرانی خود گفت: امام خمینی معتقد بودند که امر وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی هم امری ممکن و هم ضرورتی اجتناب ناپذیر است. ایشان به موضوع وحدت و تقریب به عنوان یک امر تاکتیکی موقت و گذرا نگاه نمیکردند، یعنی اینگونه نبود که ایشان تاکید بر وحدت داشته باشند برای به دست آورن یک منفعت یا مصلحت قطعی و گذرا و یا حتی یک بهره و دستاورد راهبردی و بلندمدت.
وی افزود: آنچه که موجب شد حضرت امام بر امر وحدت مسلمین و موضوع تقریب تاکید کنند برخاسته از اعتقاد و باور دینی، قرآنی و سنت پیامبراکرم (ص) بود، گرچه این دیدگاه بخودی خود تامین کننده منافع کوتاهمدت، مصالح راهبردی و بلندمدت نیز است.
حسینی اظهار داشت: امام وحدت و تقریب را تنها به لحاظ فکری و نظری دنبال نمیکردند بلکه همزمان در میدان عمل و اقدام حاضر بودند و علمای سایر بلاد مسلمین را به این امر دعوت میکردند.
وی افزود: موضوع فلسطین، از جمله نماد بارز اقدام عملی امام خمینی (ره) در زمینه وحدت بود. مسئله فلسطین یک امر متعلق به عالم اسلام بود و امام در ابتدای قیام خود آن را مطرح کردند و از همه مسلمین برای حمایت از ملت فلسطین و برائت از رژیم تروریست اسرائیل و تلاش برای آزادی کل سرزمین مقدس فلسطین دعوت کردند.
سفیر کشورمان افزود: اعلام روز قدس هم از سوی حضرت امام یک اقدام عملی برخاسته از باور و اعتقاد ایشان به وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی بود. پیامهای هر ساله امام راحل به مناسبت حج نیز بر پایه همین باور بود.
دیپلماسی وحدت
وی گفت: پس از رحلت خمینی کبیر، شیوه ایشان را حضرت آیت الله العظمی خامنهای مقام معظم رهبری ادامه دادند و در کنار آن یک قالب بسیار زیبایی تحت عنوان «دیپلماسی وحدت» را مطرح کردند.
سفیر ایران در پاکستان افزود: دیپلماسی وحدت، عنوان آن دستور العملی بود که مقام معظم رهبری به مجمع تقریب مذاهب اسلامی ابلاغ کردند. محورهای اصلی آن عبارتاند از اشتراکات مذهبی و اعتقادی میان شیعیان و اهل سنت مانند اعتقاد به توحید، قرآن کریم، وجود مقدس و پاک پیامبر و قبله واحد. محور دوم، منافع و مصالح مشترک بین امت اسلامی و رکن سوم دیپلماسی وحدت نیز تهدیدهای مشترکی است که مسلمین با آن مواجه هستند.
سفیر ایران در پاکستان افزود: اسلام هراسی که اکنون مسلمانان با آن مواجه هستند، سوزاندن قرآن مقدس، بیحرمتی به ساحت نورانی پیامبر اکرم (ص) همه در قالب تهدیدهای مشترک میگنجد که همه مسلمانان وظیفه مقابله مشترک با آن را دارند.
وی تاکید کرد: دیپلماسی وحدت نه تنها از سوی دیپلماتها و مسوولان سیاسی که از سوی علمای مذاهب اسلامی و آحاد مسلمین باید با جدیت پیگیری شود.
حسینی گفت: در بحث فلسطین و مقاومت علیه صهیونیستها، گروهها چندهزار نفری موفق شدند که رژیم صهیونیستی به عنوان چهارمین ارتش بزرگ جهان را زمین گیر کنند و این به خاطر وحدتی است که میان آنان حاصل شد زیرا در امر مقاومت شیعیان و اهل سنت ایستادگی کردند و اینگونه بود که نیروی آنان مضاعف گردید و توانستند مقابل یک رژیم قلدر و تروریستی بایستند.
وی تاکید کرد: در صورت تداوم دیپلماسی وحدت و پیروی از اندیشههای امام خمینی (ره) یقینا از وحدت مسلمین و دولتهای اسلامی قدرتی پدید خواهد آمد که نه تنها نیازی به قدرتهای استکباری جهان ندارند بلکه این قدرتهای جهانی هستند که به آنان نیازمند هستند.
تقریب مذاهب اسلامی از مهم ترین دستاوردهای حضرت امام خمینی (ره) است
«احسان خزاعی» رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در اسلام آباد نیز در این همایش گفت: امام خمینی(ره) حامی مستضعفان و تمام مسلمانان بود و همواره مردم را به اتحاد و همبستگی دعوت می نمود و معتقد بود، اگر جامعه ای می خواهد به اسلام خدمت کند، باید اختلافات جزئی را کنار بگذارد و فقط برای پابرجایی اسلام تلاش کند.
وی تاکید کرد: نقش ارزشمند حضرت امام خمینی(ره) در راستای ایجاد وحدت بین مذاهب اسلامی بر کسی پوشیده نیست. وحدت نوعی هماهنگی و اتحاد بین مسلمانان است که امام خمینی(ره) همواره بر این موضوع تاکید داشت.
خزاعی افزود: برجسته سازی مشترکات می تواند مانع از حرکت تفرقه افکنانه دشمنان علیه مسلمین شود لذا تمامی عالمان دین و متفکرین مسلمان باید بر این مسئله تکیه کنند و نقشه های استکبار را خنثی سازند.
اندیشمندان پاکستانی: تفکر و راه امام راحل مسیر نجات مسلمانان است
در ادامه این برنامه شخصیتهای سیاسی حاضر، علمای اهل تسنن و شیعه نیز طی سخنانی تاکید کردند که راه نجات امت اسلامی از توطئه استکبار جهانی، مبارزه با طرحهای ضداسلامی با استفاده از شیوه مقاومت و رویکرد مدبرانه امام راحل میباشد.
آنان افزودند: امروز نتیجه پیروی از افکار وحدت آفرین و راه امام راحل را در منطقه به ویژه برپایی جنبشهای بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی به ویژه پیروزی مقاومت رزمندگان اسلام در سرزمینهای فلسطینی علیه دشمن صهونیستی مشاهده میکنیم.
مولوی «حیدر علوی» از علمای برجسته اهل تسنن پاکستان گفت: مسلمانان با ادامه راه امام خمینی (ره) بدون شک بر دشمنان اسلام و طرحهای پلید استکبار جهانی غلبه خواهند کرد.
وی گفت: با توجه به اوضاع کنونی جهان اسلام اگر امام امت در قید حیات بودند به طور قطع تمسک به اسلام و حفظ وحدت میان مسلمین را توصیه میکردند که البته راه پیروزی برای مسلمانان غیر از این نیست.
علامه «عارف واحدی» دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان با اشاره به سی و دومین سالگرد رحلت جانسوز امام خمینی (ره) گفت: بسیاری از خاطرههای به یاد ماندی در خرداد ماه زنده شده و یاد امام امت را برای مسلمانان جهان زنده میکند.
وی با تشکر از رایزن فرهنگی سفارت ایران در پاکستان برای برگزاری همایش امام خمینی (ره) و ابراز خوشحالی از حضور اندیشمندان و نخبگان دینی در این مراسم تاکید کرد: برگزاری باشکوه مراسم به یاد بود بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در سراسر جهان بیانگر عشق و ارادت دوستداران انقلاب اسلامی و ملتهای آزاده به امام راحل میباشد.
برخی از شخصیتهای پاکستانی نیز در همایش امام خمینی (ره) تاکید کردند: پاکستانیها همواره رشادتهای امام راحل را در برابر سلطه گران ستوده و استفاده از رهنمودهای ایشان را مسیر درست رفع مسایل مسلمانان و تقویت وحدت میان امت اسلامی میدانند.
نظر شما