آرش آریانژاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قبل از شروع دولت تدبیر و امید تمام سدهای زیرنظر شرکت آب منطقهای دارای ردیف اجرایی بوده و عملیات اجرایی آن آغاز شده است اما در دولت تدبیر و امید به ویژه طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ اعتبارات جهشی از محل صندوق توسعه ملی به پروژه های استان تزریق شده و این موضوع تسریع در اتمام و آبگیری و بهره برداری از طرحها را میسر کرده است.
وی با بیان اینکه طی فعالیت دولت تدبیر و امید سدهای چراغ ویس، رمشت و زیویه آبگیری شده و سد عباس آباد بانه به بهره برداری رسیده است، اضافه کرد: هدف از اجرای این سدها تامین آب سالم، پایدار مورد نیاز در بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه در این مدت آبرسانی به ۲ شهر سقز از محل سد چراغ ویس و آبرسانی به بانه از سد عباس آباد به بهرهبرداری رسید، افزود: با توجه به عملیات باقیمانده سدهای استان امکان بهره برداری از سدهای در دست اجرا تا پایان دولت دوازدهم وجود ندارد.
آریانژاد یادآور شد: در حال حاضر برنامه ریزی برای آبرسانی به شهرهای بیجار و یاسوکند از سد سیازاخ، آبرسانی به شهر مریوان از سد گاران و آبرسانی به شهرهای قروه و دهگلان از سد قوچم(تعهدات شرکت توسعه آب و نیروی ایران) در دست اجرا است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
نظر شما