به گزارش ایرنا، «دلشاد شکرالله» روز دوشنبه در نشست مشترک فعالان حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران با حضور «حسن دانایی فر» مشاور معاون رییس جمهوری و رییس ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران، عراق و سوریه اظهار داشت: در حال حاضر ساخت ۹ سد و ۲ پروژه آبیاری در اقلیم کردستان در دستور کار قرار دارد که به دلیل کمبود منابع مالی مقرر شده تا با مشارکت بخش خصوصی به بهره برداری برسد.
وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰ شرکت داخلی، همسایه و اروپایی برای مشارکت در ساخت این پروژه ها درخواست داده اند، تاکید کرد: در میان این شرکت ها نام ایرانیان نیز به چشم می خورد.
وی افزود: شرکت های ایرانی در سد سازی توانمندی بسیار بالایی دارند که به همین دلیل طراحی پروژه ها را در اختیار آنها گذاشتیم.
وزیر کشاورزی و منابع اقلیم کردستان با بیان اینکه وزارت کشاورزی اقلیم کردستان از همکاری با شرکت های ایرانی استقبال می کند، تصریح کرد: با توجه به خشکسالی در این منطقه نیاز بیشتری به نگه داشت آب دیده می شود و خواستار تکنیک های مناسب و جدید برای رساندن آب به زمین های کشاورزی هستیم.
شکرالله با اشاره به اینکه دو کمیته ویژه برای بررسی شرکت ها و سپردن پروژه ها به آنها تشکیل شده است، اظهار داشت: در یکی از این کمیته ها نخست وزیر و معاون وی حضور دارند به همین دلیل قرارداد میان شرکت مورد نظر و حاکمیت اقلیم کردستان به امضا می رسد.
وی با بیان اینکه پول نقد برای پرداخت خدمات شرکت ها نداریم، تصریح کرد: در مقابل هزینه ها پیشنهادهایی وجود دارد که در صورت پذیرش منجر به توافق خواهد شد.
به گفته وی، دریافت محصول نهایی، نفت، زمین و فعالیت های گردشگری از پیشنهادات اقلیم کردستان برای ساخت پروژه ها است که باید مورد موافقت دو طرف قرار بگیرد.
همچنین در این نشست «ایرج گلابتونچی» دبیر سندیکای شرکت های ساختمانی ایران با بیان اینکه آب و پروژه های مربوط به آن زیرساختی محسوب می شوند، تاکید کرد: ۴۱۵ سد در کشور به بهره برداری رسیده است که ۳۴۰ مورد از این تعداد سد بزرگ محسوب می شوند.
وی افزود: در حال حاضر ۱۱۵ سد در حال ساخت است و ۱۶۵ پروژه در دست بررسی قرار دارد که در مجموع حدود ۷۰۰ سد ساخته یا در حال ساخت است که نشان از دانش و تجربه ایرانیان در این زمینه است.
گلابتونچی با بیان اینکه اکثر سدها شبکه های کشاورزی در پایین دست دارند، تاکید کرد: از مجموع سدهای موجود ۸۵ سد ارتفاع بالای ۶۰ متر دارند و از انواع خاکی، بتنی و سنگ ریزه ای هستند.
به گفته وی، ۹۰ درصد این سدها در ۴۰ سال اخیر ساخته شده اند و نشان از دانش روز و توانایی مهندسی ایرانیان است.
نظر شما