محمد فرهادی روز یکشنبه در جمعبندی نتایج نشست بررسی طرحهای عمرانی و اقتصادی آستان قدس رضوی در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: پیرو دیدار استاندار با تولیت آستان قدس رضوی و انجام مذاکرات اولیه درخصوص احیای پروژههای معطل مانده این حوزه در استان، تیم عمرانی و اقتصادی آستان قدس رضوی به خراسان جنوبی سفر کردند.
وی با اشاره به حضور مدیران شرکتهای عمرانی و هلدینگهای اقتصادی آستان قدس در این نشست بیان کرد: این جلسه به منظور بررسی طرحها و پروژههای گذشته آستان قدس رضوی در استان و ارائه فرصتهای جدید سرمایهگذاری این حوزه برگزار شد.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: آستان قدس رضوی قبل از این در زمینههای مختلف معدنی، صنعتی، کشاورزی و عمرانی در سطح استان، پروژههایی را اجرا کرده که برخی از آنها به دلایلی معطل مانده است.
وی افزود: آستان قدس تعداد ۶ معدن در نهبندان و یک معدن در خوسف را در اختیار دارد و یک واحد سنگبری نیز در همین زمینه احداث کرده که متاسفانه فعالیت چندانی ندارند.
فرهادی گفت: طی نشست تیم معدنی آستان قدس با معاونت امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، موانع پیش رو در معادن موجود بررسی شد و درخصوص سرمایهگذاری آستان قدس در زمینههای مختلف به ویژه حوزه فناوریهای معدنی، بحث و رایزنیهای لازم صورت گرفت.
وی به سرمایهگذاریهای این نهاد در زمینه کشاورزی اشاره کرد و افزود: آستان قدس در گذشته نسبت به راهاندازی مجتمع کشت و صنعت در نهبندان اقدام کرده و مزرعه الگویی کشت زیتون را ایجاد کرده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: این مجموعه هفت حلقه چاه را در اراضی در اختیار حفر کرده و برای توسعه کار خود، مجوز حفر پنج حلقه چاه دیگر را نیز اخذ کرده است که با ممنوعه اعلام شدن دشتهای منطقه، این طرح آستان قدس رضوی در چاهداشی نهبندان ابتر مانده است.
وی گفت: در جلسه امروز مقرر شد، شرکت آب منطقهای شرایط را بررسی کند تا در صورت امکان همان مجموعه گذشته احیا شود و به فعالیت خود ادامه دهد.
فرهادی با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود و وجود محصولات استراتژیکی همچون زرشک، زعفران و عناب، مقرر شد تیم کشاورزی آستان قدس با جهاد کشاورزی استان نشستهایی داشته باشند تا زمینه توسعه فعالیتهای کشاورزی آستان قدس رضوی بررسی شود.
وی گفت: تاکید ما بر ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و بالادستی کشاورزی است که بهرهوری بیشتری برای استان به همراه داشته باشد.
معاون استاندار خراسان جنوبی ایجاد مجتمعهای بین راهی را از فاخرترین اقدامات آستان قدس در سطح استان برشمرد و گفت: در ادامه سرمایهگذاریهای آستان قدس در این زمینه در استان، احداث مجتمع بین راهی در منطقه دیگ رستم است که به جهت تردد زائران حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، ایجاد این مجموعه از ضرورتها به شمار میرود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه آستان قدس زمین مورد نیاز برای احداث این مجتمع را در سالهای گذشته تحویل گرفته و نسبت به تسطیح و آمادهسازی آن نیز اقدام کرده است لذا مقرر شد عملیات اجرایی این پروژه را شتاب ببخشند.
فرهادی گفت: با برنامهریزیهایی که در این جلسه صورت گرفت، عملیات اجرایی پروژه طی ماه آینده آغاز میشود و امیدواریم بهزودی به بهرهبرداری برسد.
وی تاکید کرد: هدف از اجرای این پروژه، ایمنسازی مسیر و کمک به رفاه حال زائران و مسافرانی است که از این مسیر پرتردد گذر میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ورود آستان قدس به پروژههای راهسازی استان افزود: آستان قدس در دو محور سربیشه - ماهیرود و سربیشه - نهبندان سرمایهگذاری کرده است.
وی گفت: این دو محور با توجه به حجم ترانزیتی که در مرز صورت میگیرد، از مسیرهای اصلی و پرتردد استان هستند.
فرهادی افزود: با توجه به مشکلاتی که برای پیمانکار شرکت عمران آستان در روند اجرای پروژه ایجاد شده، مقرر شد طی جلساتی با محوریت دفتر فنی استانداری و با حضور اداره کل راه و شهرسازی، مباحث بررسی شود و راهکارهای لازم برای برونرفت از مشکلات و رخوتی که در پروژه رقم خورده، ارائه شود.
وی اظهار امیدواری کرد که مذاکرات و پیگیریهایی که در حوزههای مختلف برنامهریزی شده، منجر به انعقاد تفاهمنامههایی در ستاد توسعه خاوران شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: انعقاد این تفاهمنامهها، توسعه سرمایهگذاریهای آستان قدس رضوی در استان را به همراه خواهد داشت.
نظر شما