درمان چاقی با داروی دیابت

۱۷ خرداد ۱۴۰۰، ۸:۳۳
کد خبر: 84356492
درمان چاقی با داروی دیابت

تهران- ایرنا- مطالعات محققان آمریکایی نشان می‌دهد نوعی داروی دیابت موسوم به Wegovy موجب کاهش وزن به میزان ۱۵ درصد می‌شود. بر اساس آزمایشات اولیه، کاهش وزن حاصل از مصرف این دارو حداقل به مدت ۱۴ ماه باقی می‌ماند.

به گزارش روز دوشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، داروی Wegovy یک نمونه سنتز شده از هورمون روده است که اشتها را کنترل می‌کند. این دارو به صورت هفتگی، زیر پوست تزریق می‌شود. به‌ منظور کاهش وزن مناسب لازم است این دارو به همراه ورزش، رژیم غذایی سالم و سایر اقدامات لازم از جمله ثبت و ضبط سوابق تغذیه مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته محققان داروی Wegovy در مقایسه با سایر داروهای کاهش وزن، سطح ایمنی بالاتری دارد و متداول‌ترین عوارض جانبی آن شامل مشکلات گوارشی از جمله اسهال و استفراغ است.

چاقی و اضافه وزن که نتیجه انباشته شدن چربی در بدن است، عامل اصلی دیابت، بیماری‌های قلبی و آرتروز و یک عامل تاثیرگذار در آلزایمر، افسردگی و انواع سرطان محسوب می‌شود؛ بنابراین کاملا واضح است که به نگرانی عمده حوزه سلامت تبدیل شود. کاهش وزن بسیاری از اختلالات از جمله دیابت را به راحتی کنترل می کند.

اولین قدم برای اطلاع از وضعیت اضافه وزن، توجه به شاخص توده بدنی است؛ زیرا نشان می‌دهد بدن در چه وضعیتی است. در حال حاضر حدود ۶۱ درصد از بزرگسالان به اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند.

شاخص توده بدنی (BMI) مهمترین فاکتور در تعیین وزن نرمال، اضافه وزن و چاقی است. شاخص توده بدنی با تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر توان دوم قد (به متر) به دست می آید. شاخص توده بدنی کمتر از ۱۸.۵، نشان دهنده کم وزنی غیر طبیعی است. اگر عدد بدست آمده بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ باشد، یعنی وزن فرد طبیعی است. عدد بزرگتر و مساوی ۲۵، نشان دهنده اضافه وزن است. عدد ۳۰ به بالا نشان دهنده چاقی است، که به ترتیب به چاقی درجه یک (بین ۳۰ تا ۳۴.۹)، چاقی درجه دو (بین ۳۵ تا ۳۹.۹) و چاقی درجه سه (۴۰ به بالا) تقسیم بندی می شود. آگاهی از شاخص توده بدنی برای هر فرد ضروری است.

مطالعات نشان می دهد بیش از ۱۰ نوع سرطان با چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیم دارد. علاوه بر آن، چاقی عامل اصلی حمله قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های تنفسی و دیابت است.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۰۸ نشان می‌دهد که بیش از ۱.۴ میلیارد فرد بالغ اضافه وزن داشتند و بیش از ۵۰۰ میلیون نفر چاق بودند. هر سال حداقل ۲.۸ میلیون نفر در نتیجه بیماری‌های مرتبط با اضافه وزن و چاقی جان خود را از دست می‌دهند. شیوع چاقی بین سال های ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۸ میلادی تقریبا دوبرابر شده است. چاقی و اضافه وزن علاوه بر کشورهایی با درآمد متوسط و کم، در کشورهای ثروتمند نیز شیوع گسترده‌ای دارد.

در سال ۲۰۱۳ میلادی، ۴۲ میلیون کودک پیش دبستانی در سراسر جهان اضافه وزن داشتند. اضافه وزن در دوران کودکی، یکی از مهمترین چالش‌های قرن بیست و یک است و کودکان چاق به احتمال زیاد به بزرگسالان چاق تبدیل می‌شوند. چاقی و اضافه وزن در دوران کودکی، دیابت و بیماری‌های قلبی و مرگ زودرس را در بزرگسالی به دنبال دارد.
چاقی یکی از مهمترین دلایل مرگ زودرس است. در سراسر جهان، چاقی و اضافه وزن عامل اصلی ۴۴ درصد از موارد ابتلا به دیابت، ۲۳ درصد بیماری‌های قلبی و ۷ تا ۴۱ درصد از سرطان هاست.

چاقی و اضافه وزن نتیجه مستقیم عدم تعادل در کالری دریافتی و مصرفی است. مواد غذایی کالری وارد بدن می‌کنند و فعالیت‌های مختلف بدنی کالری می‌سوزانند. اگر بین این کالری دریافتی و کالری مصرف شده تعادل برقرار نباشد، مقدار اضافی در بدن انباشته شده و تبدیل به چربی می‌شود.

رژیم غذایی سالم مهمترین عامل در کنترل وزن است. به این منظور کافی است مصرف شیرینی، چربی و نمک محدود شود، سبزیجات، میوه، حبوبات و غلات سبوس دار وارد رژیم غذایی شود و به جای چربی های اشباع، از چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون استفاده شود.

حفظ سلامت بدن در گرو فعالیت بدنی منظم است. حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز برای جلوگیری از دیابت و بیماری های قلبی ضروری است. فعالیت بدنی به معنی ورزش های سنگین وحرفه ای نیست و پیاده روی بهترین گزینه است. پیاده روی مهمترین فعالیت بدنی در کنترل وزن، قند و فشار خون، بهبود خلق و خود و حفظ سلامت استخوان است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha