شهرام احمدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران استان به مناسبت روز جهانی محیط زیست افزود: این شهرک بازیافت با همکاری و سرمایهگذاری بخش خصوصی در ۲ خط ۲۵۰ تنی آماده بهرهبرداری است.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت این شهرک در راستای حفظ منابع، ایجاد اشتغال، جلوگیری از تخریب محیط زیست و تهدید بهداشت عمومی است، افزود: با فعال شدن این شهرک و موفقیت آن، توسعه شهرک بازیافت در ۶ شهرستان در دستور کار کارگره پسماند قرار دارد تا در استان ۶ محل مدیریت پسماند و بازیافت ایجاد شود و دیگر نیازی به محلهای دفن زباله در مناطق مختلف استان نباشد.
به گفته وی، مدیریت نادرست پسماند علاوه بر ایجاد آلودگی آب، خاک و هوا ،سلامت و بهداشت عمومی را نیز به خطر خواهد انداخت.
احمدی اظهار داشت: با اجرای این طرح ۸۰ درصد پسماندها قابل بازیافت است و زمینه اشتغال ۲۰ نفر در فاز نخست فراهم خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در استان به منظور مدیریت پسماند صنعتی، مجوز احداث نخستین مرکز بازیافت و مدیریت پسماند صنعتی نیز صادر شده است تا در طول ۲ سال این مرکز احداث شود.
وی با اشاره به تولید پسماند خانگی، پسماند ویژه کشاورزی و پسماند عادی کشاورزی، ویژه صنعتی ،پسماند عادی صنعتی، عفونی و بیمارستانی افزود: تمام زبالههای عفونی و ویژه بیمارستان نیز عادی سازی و بیخطرسازی میشود.
به گفته احمدی، سال گذشته یکهزار و ۵۰۰ مورد پایش از محل های دفن پسماند در استان انجام و ۲ هزار و ۱۰۰ مورد اخطار به شهرداری و دهیاریها استان در خصوص دفن غیر اصولی زباله ارائه شد.
وی اظهار داشت: پارسال ۲ هزار و ۹۶۰ مورد پایش از محلهای صنعتی و خدماتی در زمینه آلایندگی محیط زیست انجام و ۱۲۵ مورد اخطار نیز در این حوزهها به ثبت رسید.
به گفته وی، امسال ۲۶۰ پایش محیط زیستی در استان انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری از کلنگ زنی مرکز کاهش پایش زیست محیطی منابع آب شهرستان کوهرنگ همزمان با هفته محیط زیست خبر داد و گفت: ارائه مباحث مختلف آموزشی در خصوص حفظ محیط زیست در راستای افزایش و ارتقای فرهنگ زیست محیطی از جمله برگزاری وبینارهای آموزشی خانواده و کودکان برای حفظ محیط زیست، وبینار آشنایی با محیط زیست و حیات وحش در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: برگزاری دورههای عملی برای اطفای حریق با همکاری سایر دستگاهها از جمله آتشنشانی و یگان حفاظت محیط زیست، افزایش نظارت و پایش بر مراکز صنعتی، تولیدی و خدماتی ، اجرای پایش شبانه و افزایش پایش مراکز صنعتی، خدماتی و تولیدی از دیگر برنامههای هفته محیط زیست در استان است.
احمدی با اشاره به اینکه این استان یکی از استانهای توانمند از نظر ظرفیت زیست محیطی است، گفت: در این استان یکهزار و ۴۰۰ گونه گیاهی، ۴۰۰ گونه جانوری شناسایی شده و وجود جنگلهای بلوط، ۶ تالاب، هشت منطقه حفاظت شده، یک ذخیره گاه زیست کره جهانی با یک سوم مساحت استان، از قابلیتها و ظرفیتهای طبیعی استان است.
وی در خصوص خط لوله انتقال نفت مارون در منطقه سرخون اظهار داشت: آلودگی نفتی به دلیل نشت لوله خط لوله مارون که از خوزستان به سمت پالایشگاههای استانهای مرکزی است تا کنون پنج حادثه در سطح استان داشته است.
احمدی به ضرورت تعویض این خط لوله اشاره کرد و گفت: مقدمات اجرای این طرح در دستورکار قرار دارد و جلوگیری از بروز حادثه مجدد با بهروز کردن تجهیزات مربوطه مورد توجه قرار دارد.
احمدی به بررسی میزان آلودگی توسط مشاوران علمی و فنی و ارزیابی میزان خسارت به این منطفه تاکید کرد و گفت: پس از شناسایی میزان خسارت به منابع آب و خاک، باید رفع مشکلات آب آشامیدنی و معیشت مردم نیز برطرف شود.
به گزارش ایرنا، هفته محیط زیست امسال از ۱۷ تا ۲۳ خرداد با شعار "نیم قرن حفاظت از زیستبومهای ایران: بازنگری، نوسازی، بازسازی" نامگذاری شده است.
نظر شما