رسول رکنیزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عبدالحمید معرفی محمدی عضو هیات علمی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان این نظریه را ارائه کرد و پس از بررسی در مرکز نظریه پردازی، نقد و مذاکره، ثبت علمی آن در سطح ملی توسط هیات حمایت از کرسیهای نظریه پردازی انجام شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با تاکید بر اهمیت ثبت نظریه علمی در سطح ملی، اظهار داشت: با بهره گیری از این نظریهها میتوان مقالهها و کتابهای جدید، تالیف و آن را در سطح ملی و بین المللی مطرح کرد.
وی اضافه کرد: همچنین این نظریهها و دیدگاههای جدید به ویژه در عرصه اقتصاد میتواند برای تصمیم سازی، تصمیم گیری و سیاستگذاری در بخش های کلان و برنامه ریزی مورد استفاده قرار گیرد.
رکنی زاده با اشاره به اینکه ارائه نظریههای جدید در علوم انسانی و اقتصاد اهمیت بسزایی در کشورمان دارد، گفت: ارائه نظریههای علمی جدید به سهیم شدن کشورمان در توسعه علوم در سطح جهانی نیز منجر میشود.
وی با بیان اینکه ثبت یک نظریه علمی مراحل مختلفی دارد، اظهار داشت: اگر نظریه جدید ارائه شده در مرکز نظریه پردازی، نقد و مذاکره دانشگاه مورد تایید داوران قرار گرفت به سطح ملی معرفی میشود و در آنجا نیز مورد بررسی و داوری قرار خواهد گرفت.
رکنی زاده با اشاره به اینکه موضوع "روش شناسی کل نگر در اقتصاد" نخستین نظریه علمی ثبت شده دانشگاه اصفهان در سطح ملی است، افزود: این مرکز در زمره پنج دانشگاه فعال کشور در زمینه کرسی های نظریه پردازی قرار دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان اظهار امیدواری کرد که در دورههای آینده نظریههای علمی این دانشگاه در زمینه های دیگری مانند ادبیات نیز در سطح ملی ثبت شود.
کرسیهای نظریه پردازی در دانشگاه اصفهان در مرکز نظریه پردازی، نقد و مناظره برگزار میشود، این مرکز تحت نظارت، سیاستگذاری و هماهنگی با هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت میکند و متقاضیان پس از ارائه درخواست به این مرکز و کسب مجوز از هیات حمایت از کرسیهای نظریه پردازی می توانند نسبت به ارائه نظریه در سطوح مختلف اقدام کنند.
کرسی نظریه پردازی علمی بالاترین سطح کرسیهاست که به ثبت یک نظریه علمی منجر و برای آن توسط هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، گواهی ثبت نظریه علمی صادر می شود.
کرسیهای علمی در مراحل مقدماتی به عنوان جلسههای پیش اجلاسیه برگزار میشود و در صورت تایید هیات داوران ملی (تعیین و معرفی شده توسط شورای تخصصی علوم عقلی) به مرحله اجلاسیه نهایی راه می یابد و پس از تایید هیات داوران نظریه علمی مورد تایید و به عنوان یک نظریه علمی به ثبت میرسد.
نظریه "روششناسی کلنگر در اقتصاد" توسط عبدالحمید معرفی محمدی عضو هیات علمی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۹۶ در جلسههای پیش اجلاسیه مورد داوری قرار گرفت و اجلاسیه نهایی آن در سال جاری با مجوز هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی به صورت وبینار مجازی برگزار و پس از بررسی ناقدان و داوران توسط ناظر و معاون گفتمان سازی هیات نظریه پردازی، مورد تایید قرار گرفت.
دانشگاه اصفهان بزرگترین دانشگاه جامع در مرکز ایران با ۶۶۰ عضو هیات علمی و ۱۶ هزار دانشجو در ۷۱ رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی، ۱۸۵ رشته کارشناسی ارشد و ۱۱۹ رشته دکتراست.
نظر شما