به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری در چند سال اخیر تلاش کرده است تا محصولات و خدمات دانشبنیانها و خلاقیتها و نوآوریهای قابل عرضه سرآمدان علمی و فناوران کشور را به دنیا معرفی کند؛ کاری که با وجود تحریمها و ناملایمات سیاسی علیه ایران سخت و دشوار است، اما بازیگران این حوزه با گذشتن از هفت خوانها و پشت سر گذاشتن همه مشکلات توانستند ایدههای فناورانه خود را به دنیا نمایش دهند.
در این میانه فناوران زیستی گوی سبقت را از دیگران ربودند و بر اساس آمارهای منتشر شده در صدر جدول صادرات محصولات دانش بنیان ایستادهاند و ۶۵ درصد این آمار را به خود اختصاص دادهاند. روسیه، ترکیه، هند، چین، عراق و غیره هم از جمله کشورهایی هستند که این محصولات را خریداری می کنند.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از بازیگران اصلی این حوزه تلاش می کند تا مطابق با سند چشم انداز ۱۴۰۴ و به استناد نقشه جامع علمی کشور، سهم کشور از سبد جهانی تولیدات زیستفناوری را به سه درصد برساند. تحقق این موضوع بنابر مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیستفناوری جزء ماموریتهای اصلی این ستاد محسوب میشود.
تحقق این هدف نقشی اثرگذار در توسعه صادرات محصولات دانشبنیان زیستی دارد. به همین دلیل پررنگ کردن حضور شرکتهای زیستفناوری در عرصه بینالملل، توسعه شبکه ارتباطی و بهبود بسترهای صادراتی دنبال میشود.
«استفاده از ظرفیت دانشبنیانها از طریق توسعه یک مدل جدید»، «بهبود بسترهای صادراتی از طریق تعامل با صندوق توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات»، «تشکیل یک شبکه از شرکتهای توانمند در صادراتی در حوزه زیستفناوری» و «تهیه برنامه های اجرایی برای توسعه صادرات از طریق شرکتها» از جمله اقداماتی است که ستاد برای رونق بازار صادرات محصولات دانش بنیان در نظر گرفته است.
نظر شما