به گزارش ایرنا، توصیه این دانشمندان برای ممنوعیت یا دست کم تحدید شمار هواداران، هنوز به طور رسمی منتشر نشده اما براساس توضیحات ارائه شده به نشریه ساینس اینسایدر، این توصیه بیانگر چالش فزاینده و صریح درگرفته مابین دانشمندان و دولت و کمیته بین المللی المپیک است.
ژاپن و کمیته بین المللی پیش از این ورود گردشگران را به توکیو برای تماشای بازیها، ممنوع کردهاند اما میلیون ها ژاپنی می توانند در بیش از ۴۰ ورزشگاه و مجموعه ورزشی در سراسر توکیو مسابقات را از نزدیک تماشا کنند.
بنا بر اعلام گروهی غیر رسمی و متشکل از ۱۵ تا ۲۰ نفره دانشمندان و کارشناسان بهداشت عمومی ارشد ژاپن که از سال گذشته به منظور بحث و گفتوگو در خصوص پاندمی، هر یکشنبه به طور مجازی با یکدیگر ملاقات میکنند، حضور هواداران ژاپنی هم در المپیک ایده بدی است اما آنها نگرانند که هشدارشان نادیده گرفته شود. بسیاری از اعضای این گروه خواستار لغو المپیک هستند اما باتوجه به موضع کنونی دولت ژاپن و کمیته بین المللی «بحث و تبادل نظر از لغو به این تغییر پیدا کرده است که آیا میتوانیم از هواداران داخلی استقبال کنیم یا خیر.»
اما به گفته یکی از اعضای این گروه «شاید برای در نظر گرفتن و بررسی هر نوع تغییر جدی در برنامه ای که کمیته المپیک ژاپن برای برگزاری بازی برنامه ریزی کرده، خیلی دیر شده باشد؛» به گفته وی مراکز دولتی کنترل ویروس کرونا که زیرمجموعه هیات دولت هستند، هرگز به طور علنی در مورد مخاطرات برگزاری بازیها بحث نکرده اند.
«شیگرو اومی» رییس هیات ارشد مشاوران دولت در امور کووید-۱۹، که گزارشات خود را به مراکز ویروس کرونا ارائه داده و رهبر این گروه غیررسمی دانشمندان نیز محسوب میشود، گفته است که تا پیش از ۲۰ ژوئن از توصیههای این گروه رونمایی خواهد کرد.
با تعویق یک ساله المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دلیل شیوع ویروس کرونا، این تورنمنت از ۲۳ جولای تا ۸ آگوست ۲۰۲۱، (اول تا ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰) و پاراالمپیک نیز از ۲۴ آگوست تا پنجم سپتامبر ۲۰۲۱ (دوم تا چهاردهم شهریورماه ۱۴۰۰) در پایتخت ژاپن برگزار خواهد شد.
نظر شما