به گزارش ایرنا، سفر رییس مجلس شورای اسلامی در واپسین روزهای فعالیت دولت تدبیر و امید به ایلام به همراه تنی چند از روسای کمیسیونهای اقتصادی خانه ملت نشان از همراهی و همکاری نزدیک نمایندگان ملت و دولتمردان برای گرهگشایی از مشکلات این استان حتی در فرصت کوتاه باقیمانده از دولت میدهد.
محمدباقر قالیباف روز دوشنبه هفته جاری به همراه تعدادی از نمایندگان مجلس همچون رییس و نایب رییس کمیسیون عمران و همچنین رییس کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم به ایلام سفر کردند تا از نزدیک در جریان برخی پروژههای در دست اجرا قرار گرفته و با رایزنی با مسوولان دولتی برای تسریع در حل و فصل این برنامهها تصمیمگیری کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به ایلام با اشاره به اینکه در بودجه ۱۴۰۰، مجلس توجه ویژهای به ایلام در حوزه محرومیتزدایی و اشتغال داشته است، گفت: مجلس یازدهم تمامی تلاش خود را برای رفع محرومیتهای موجود در این استان بکار خواهد بست.
قالیباف با اشاره به رشادتهای مردم استان ایلام در دوران هشت سال جنگ تحمیلی افزود: این استان از جمله استانهایی است که شناخت دقیقی از روزهای ابتدایی جنگ از آن دارم و مردم بسیار خونگرم و زحمتکشی دارد، مردم ایلام در هشت سال دفاع مقدس سنگ تمام گذاشتند، متاسفانه بعد از جنگ تحمیلی به استان توجه نشد و الان این استان یکی از مناطق محروم کشور است.
وی یادآور شد: هدف از این سفر نظارت میدانی، شنیدن مشکلات مردم و دیدن مسائل از نزدیک است چرا که در ماههای پیشرو آماده تدوین برنامه هفتم توسعه میشویم و امیدواریم بتوانیم توجه ویژهای به این استان محروم در تدوین برنامهها داشته باشیم.
وی به ظرفیتهای خاص استان در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت: در مجلس شورای اسلامی مصمم هستیم که در برنامه هفتم توسعه این استان را در اولویت مسائل زیرساختی بویژه حوزه نفت و گاز، کشاورزی و دامپروری و حمل و نقل قرار دهیم، البته در بودجه ۱۴۰۰ مجلس توجه ویژهای به استان ایلام در حوزه محرومیتزدایی و اشتغال داشته است.
رییس مجلس شورای اسلامی از تونل کبیرکوه ایلام بازدید کرد
سفر یک روزه رییس مجلس به ایلام با بازدید از تونل بزرگ کبیرکوه که برای اتصال شهرستانهای جنوبی ایلام همچون درهشهر و آبدانان به یکدیگر در حال احداث است، آغاز شد.
قالیباف در حاشیه بازدید از این تونل گفت: در جلسه امروز با استاندار و نمایندگان ایلام و در برنامه هفتم توسعه بحث ریلی ایلام و تونل کبیرکوه از اولویتها خواهد بود.
وی یادآور شد: ایلام به عنوان منطقه محروم دارای ظرفیتهای بسیاری در حوزههای مختلف مانند کشاورزی و دامداری است که در برنامه هفتم توسعه این ظرفیتها و ساختارسازیها را در نظر خواهیم گرفت.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه تونل کبیرکوه بر اساس گزارش مسوولان استان ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و رقم قابل توجهی اعتبار معادل ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز برای تکمیل آن نیاز است.
قالیباف: سد کنجانچم ایلام چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
قالیباف در دومین برنامه سفر به ایلام به شهرستان مهران عزیمت کرد و در جریان روند احداث سد کنجانچم قرار گرفت.
وی احداث سد مخزنی کنجانچم ایلام برای انتقال آب در منطقه گرمسیری استان ایلام و کرمانشاه را مهم توصیف کرد و افزود: این پروژه میتواند علاوه بر تامین آب کشاورزی و صنعت در استان تا چندین دهه آب منطقه را نیز تامین کند.
رییس مجلس بر تزریق اعتبار چهار هزار میلیارد تومانی برای تکمیل این پروژه تاکید کرد و اظهار داشت: این پروژه با تزریق اعتبار از صندوق توسعه ملی با دستور مقام معظم رهبری، پیشرفت خوبی داشته است.
قالیباف با بیان اینکه تاکنون ۱۰ میلیارد دلار برای این پروژه هزینه شده است، ادامه داد: هم اکنون دولت و مجلس مصمم هستند رقم مورد نیاز برای بهرهبرداری از این پروژه را تامین کنند تا پروژه به طور کامل به بهرهبرداری برسد.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: خسارتی که از عدم بهرهبرداری این پروژه به دلیل حجم بالای سرمایهگذاری تحمیل خواهد شد بیشتر از رقم مورد نیاز برای تکمیل پروژه است.
وی تاکید کرد: این پروژه قابلیت زیر کشت رفتن دهها هزار هکتار زمین را دارد و به همین دلیل امیدواریم بخش مهمی از چهار هزار میلیارد تومان مورد نیاز این پروژه را امسال تامین کنیم تا این پروژه سال آینده به بهرهبرداری برسد.
قالیباف: توسعه استانهای مرزی از اولویتهای برنامه هفتم توسعه است
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مهمترین اولویتها در برنامه هفتم توسعه که اجرای آن از سال ۱۴۰۱ شروع میشود، نگاه ویژه به استانهای مرزی همچون ایلام برای حرکت به سمت توسعه پایدار است.
محمدباقر قالیباف در نشست نهایی پیگیری و نظارت میدانی اظهار داشت: استان ایلام دارای فرصتهای بزرگی مانند انرژی، گردشگری و زوار عتبات عالیات است که باید از آنها برای توسعه ایلام و کشور بهره گرفت.
وی افزود: گرفتن لقب سرزمین خادمین امام حسین(ع) یک فرصت بزرگ برای ایلام و ارزشمند برای مردم مهماندار ایلام است.
رییس مجلس شورای اسلامی به توسعه دامپروری، کشاورزی و گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: استان ایلام در این حوزهها جای سرمایه گذاری دارد.
قالیباف تاکید کرد: باید سرمایه گذاری مناسبی برای استفاده از این فرصت ها انجام گیرد.
وی گفت: باید در حوزه نفت و گاز غرب کشور اصلاح ساختاری انجام گیرد و متناسب با ظرفیت موجود مردم استان از این ذخایر ارزشمند منتفع شوند.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حوزه کشاورزی باید اصلاح ساختاری در اساس انجام گیرد و در نوع کشت، داشت، براشت، صنایع تبدیلی، محصولات کشاورزی، اشکالات جدی داریم که باید تصمیمات صحیح و درست در اولویت ساختاری انجام گیرد.
قالیباف یادآور شد: همه باید تلاش کنیم پروژه های نیمه تمام بدون پیشرفت و بدون بهره برداری و بهره برداری ناقص که هزینه های زیادی برای ما دارند، تعیین تکلیف و تکمیل کنیم.
وی افزود: بحث ریلی و پروژه های جاده ای نیمه تمام ایلام باید به سرانجام برسد و با سرعت بیشتر در حوزه زیر ساخت های استان تحول صورت گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بحث سامانه گرمسیری از اولویت های ما است که به آن توجه داریم و اعتبار برای تکمیل آن اختصاص خواهیم داد تا کشاورزی رونق بگیرد.
قالیباف ادامه داد: ما در حوزه روستاها ۲ هزار و ۲۰ نقطه روستایی در کشور پیش بینی کردیم که ۲۶۰ میلیارد تومان برای خاص استان ایلام اختصاص می یابد.
وی تاکید کرد: این میزان اعتبار علاوه بر ۴۶۰ میلیارد تومان اعتبارات بحث محرومیت زدایی استان ایلام است که با رویکرد مردم محور و استفاده از ظرفیت های جهادی پیش خواهد رفت.
وی افزود: ما تصمیم داریم در برنامه هفتم که سال ۱۴۰۱ شروع می شود تحول جدی در مناطق محروم که ایلام جزو آن است ایجاد شود و برای افزایش درآمد سرانه مردم از ظرفیت قطعی مجلس و دولت آینده استفاده کنیم.
قالیباف گفت: در استان ایلام در کنار ظرفیت حوزه نفت و گاز و توریسم، کشاورزی و مرز باید به مسایل اجتماعی و فرهنگی استان که نیازمند توجه بیشتر است، بپردازیم.
وی افزود: باید موضوعات اجتماعی و آسیب ها به ویژه در حاشیه نشینی به صورت میدانی دنبال کنیم و ساماندهی کنیم و اجازه ندهیم نظم و انضباط شهری از بین برود.
رییس کمیسیون عمران مجلس: ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای مرز مهران اختصاص یافت
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت های مرز بین المللی مهران خبر داد.
محمدرضا رضایی کوچی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: حدود ۶۰ درصد تردد زوار اربعین از مرز مهران صورت می گیرد ولی به نسبت این تعداد زیرساخت های آب شرب و فاضلاب پیش بینی نشده است.
وی از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های مرزی خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با اجرای آنها روند خدمات رسانی به زائران بهبود یابد.
رییس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه ایلام تنها استانی است که به شبکه ریلی متصل نشده است، گفت: پروژه اتصال ایلام به راه آهن تنها پنج درصد پیشرفت دارد.
وی ادامه داد: ۲۰۰ میلیارد تومان امسال به این پروژه تخصیص یافته است که امیدواریم یک قطعه از این طرح امسال به مناقصه برود.
رضایی اتصال استان ایلام به شبکه آزادراهی کشور را از نیازهای ایلام توصیف کرد و بر لزوم تزریق اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل پروژه آزادراه کرمانشاه، حمیل ایلام تاکید کرد.
وی همچنین خواستار اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام به ظرفیت ۱۶۰ هزار نفر شد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس: پنج هزار میلیارد تومان برای تکمیل سامانه گرمسیری در ایلام نیاز است
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: پنج هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه سامانه گرمسیری در محدوده استان ایلام نیاز است.
ساداتی نژاد در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: ایلام از ویژگی های لازم برای تبدیل شدن به قطب کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
وی افزود: وجود خاک حاصلخیز و منابع آبی در صورت بهرهبرداری مناسب می تواند این استان را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در کشور و حتی منطقه تبدیل کند.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بسیاری از این ظرفیت ها مورد غفلت واقع شده و یا معطل مانده که می توان با سرمایه گذاری هدفمند بهترین استفاده را برای برخورداری مردم استان از این ثروت خدادادی گرفت.
ساداتی نژاد تکمیل طرح سامانه گرمسیری را از مهم ترین پروژه های حوزه کشاورزی استان برشمرد و یادآور شد: تکمیل این سامانه نیازمند ۵ هزار میلیارد تومان است.
وی همچنین با اشاره به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری توسعه اراضی ایلام و خوزستان گفت: ۹ هزار هکتار از این مقدار باید هرچه سریع تر به سرانجام و بهرهبرداری برسد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کمبود منابع آبی لزوم توجه به کشت گلخانه ای را دوچندان می کند ولی در استانی همچون ایلام تنها ۲۷ هکتار گلخانه وجود دارد که باید خط اعتباری ۳۰۰ میلیارد تومانی برای توسعه این حوزه در استان ایجاد شود.
استاندار: ۱۲۶ پروژه با سرمایه گذاری ۲۹ هزار میلیارد ریال تا پایان دولت در ایلام بهره برداری می شود
استاندار ایلام در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: ۱۲۶ پروژه تا پایان دولت به بهره برداری می رسد که ۸۱ پروژه عمرانی و ۴۵ طرح نیز در حوزه عمران شهری است.
محمد نوذری میزان سرمایه گذاری برای تکمیل این پروژه ها را ۲۹ هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
وی تاکید کرد: مردم ایلام در طول هشت سال دفاع مقدس با جانفشانی بسیار، دین خود را به نظام و انقلاب ادا کردهاند، وقوع ۵۰ عملیات بزرگ و کوچک در این استان در طول دفاع مقدس گواهی بر رشادت های ایلامیان در دوران جنگ تحمیلی است که باعث شد از قافله توسعه عقب بمانیم.
استاندار ایلام اضافه کرد: جمعیت ایلام در دوران جنگ تحمیلی حدود ۲۵۰ هزار نفر بود که از این تعداد سه هزار نفر به فیض شهادت نائل و ۱۲ هزار نفر نیز به افتخار جانبازی مفتخر شده اند که از این نظر رتبه نخست کشور را در ایثارگری کسب کرده ایم.
نوذری یادآور شد: اختصاص ۶ درصد صادرات کشور به مرز مهران، دارا بودن هفت درصد مرز زمینی کشور، ۶ درصد منابع نفتی و ۱۱ درصد منابع گازی از مزیت های ایلام برای قرار گرفتن در مدار توسعه است.
وی اضافه کرد: امیدواریم این مزیت ها با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته در سال های اخیر باعث شود ایلام با سرعت بیشتری در ریل توسعه پایدار قرار بگیرد.
نماینده دهلران: مجلس به استقلال حوزه نفت و گاز ایلام ورود کند
نماینده شهرستان های آبدانان، دره شهر، بدره و دهلران در مجلس شورای اسلامی گفت: حوزه نفت و گاز این استان با وجود ظرفیت های عظیم همچنان مستقل نشده است که باید در این زمینه مجلس وارد عمل شود.
بهزاد علیزاده در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: این استان نیازمند توجه ویژه مجلس در تخصیص بودجه برای تکمیل پروژه های نیمه تمام و رهایی از محرومیت است.
وی یادآور شد: استان ایلام در همه بخش ها نیازمند توجه ویژه دولتمردان است و باید برای تکمیل طرح های نیمه تمام آن بودجه لازم اختصاص داده شود.
نماینده دهلران افزود: از ظرفیت ماده ۵۶ بخش خصوصی و در تدوین برنامه هفته توسعه باید بیش از گذشته به ایلام توجه شود چرا که این استان با وجود ظرفیت های عظیم و پتانسیل های بالقوه همچنان محروم است.
علیزاده خواستار توجه ویژه به پتروشیمی دهلران، دره شهر و ان جی ال دهلران شد و گفت: این استان در بخش نفت و پتروشیمی برای رونق اشتغال و تولید نیازمند افزایش حجم سرمایه گذاری است.
وی تاکید کرد: در حوزه اشتغال باید از ظرفیت نیروهای بومی استان در صنایع نفت و و پتروشیمی استفاده شود و همواره در استخدام ها این صنایع اولویت با نیروهای بومی هر منطقه باشد.
نماینده ایلام: استمهال تسهیلات صنوف آسیب دیده از کرونا باید تمدید شود
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی بر لزوم استمهال بدهی بانکی واحدهای صنفی آسیب دیده از کرونا با توجه به ادامه یافتن شیوع این ویروس و تعطیلی مشاغل مختلف، تاکید کرد.
علی اکبر بسطامی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: شیوع این ویروس زندگی بسیاری از مشاغل را تحت تاثیر قرار داده است و تعداد زیادی نیز بیکار شده اند که باید اقدامات جبرانی برای کمک به این افراد اندیشیده شود.
وی به پروژه اتصال ایلام به شبکه ریلی اشاره کرد و گفت: استان های نفت خیز و گاز خیز بر اساس مفاد قانون باید در اولویت تکمیل به شبکه راه آهن باشند ولی همچنان این موضوع در خصوص استان ایلام محقق نشده است.
نماینده ایلام در مجلس یادآور شد: جاده کرمانشاه - حمیل - ایلام با توجه به طبیعت کوهستانی برای رانندگان و مسافران پرخطر است که باید هرچه سریع تر روند چهاربانده شدن این مسیر عملیاتی شود.
بسطامی با اشاره به بروز سیل ویرانگر در منطقه عرب رودبار گفت: رودخانه بزرگ سیمره به منشا خیر و آبادانی برای سایر استان ها تبدیل شده است ولی در منطقه عرب رودبار بدلیل بروز سیل، زمین های زراعی و مسکونی مردم به زیر آب رفته و معیشت مردم به خطر افتاده است که باید هرچه سریع تر نسبت به رفع مشکلات ساکنان این منطقه اقدام شود.
وی همچنین خواستار عملیاتی شدن بازارچه های مرزی چیلات، چنگوله و هلاله شمالی شد و گفت: بازگشایی ابن مرزها روند اشتغال زایی را در این مناطق سرعت می بخشد.
بسطامی یکی از مزیت های استان را وجود میدان مشترک نفتی چنگوله برشمرد و یادآور شد: در صورت بهره برداری از این میدان برای سه هزار نفر شغل ایجاد می شود.
نماینده مجلس: درآمد شرکت های بزرگ ایلام به بخش اشتغال تزریق شود
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: باید درآمد شرکتهای بزرگ و صنایع کلیدی این استان در راستای مسوولیت پذیری اجتماعی و به منظور رونق تولید به بخش اشتغال تزریق شود.
سارا فلاحی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: استان ایلام با وجود ظرفیت های عظیم نفت و گاز و پتروشیمی و قابلیت های کشاورزی به آن توجه ویژه نشده است و همچنان تصمیم گیری برای مدیریت این منابع خارج از استان اتخاذ می شود.
وی افزود: لازم است دولت و مجلس از ظرفیت نخبگان و جوانان این استان برای توسعه استفاده کند چرا که در طول سال های اخیر توان و قابلیت جوانان این مرز و بوم مغفول مانده است.
نماینده ایلام یادآور شد: با وجود اینکه بسیاری از اقدامات صورت گرفته در ایلام در طول سال های اخیر جای قدردانی دارد اما عمق محرومیت این استان در بخش راه های مواصلاتی، زیرساخت های ارتباطی، پدافند غیر عامل و اشتغال جوانان دارای مشکلات بسیاری بوده که رفع آن نیازمند توجه ویژه مجلس و دولتمردان است.
فلاحی تاکید کرد: باید به ایلام محروم اما دارای ظرفیت فراوان، بیش از گذشته توجه شود چرا که در جنگ هشت ساله دفاع مقدس، درخت انقلاب با خون این مردم آبیاری شد و مردان و زنان این دیار در آن مقطع جانانه در برابر دشمنان قد علم کرده وشجاعانه از جان و مال و نام ایران دفاع کردند.
وی با بیان اینکه که حدود ۳۰ هزار زن بی سرپرست یا بد سرپرست در استان وجود دارد، افزود: در این راستا باید برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی به حوزه زنان این استان بیش از پیش توجه شود و برای حمایت از این قشر برنامه داشته باشیم.
امام جمعه: قانون مناطق عملیاتی در ایلام اعمال شود
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام با اشاره به تصویب ماده ۱۱۲ مناطق عملیاتی در برنامه ششم توسعه، گفت: این ماده تصویب و ابلاغ شده است اما نیازمند پیگیری در مجلس برای اعمال آن برای پیشکسوتان استان هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین اله نور کریمی تبار روز دوشنبه در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی سفر رییس مجلس شورای اسلامی به ایلام اظهار داشت: مردم این استان در طول هشت سال دفاع مقدس شجاعانه در برابر دشمنان ایستادند و از جان خود گذشتند تا انقلاب اسلامی پیروز شود.
وی خواستار توجه ویژه به مردم استان در بحث تعیین تکلیف زمین های خریداری شده قبل از انقلاب شد و افزود: برخی از املاک شهر ایلام توسط مردم قبل از انقلاب خریداری شده است که در حال حاضر از نظر شرعی این املاک به آنان تعلق دارد اما به دلیل مشکلاتی مجوز لازم به آنان داده نمی شود که این موضوع باید در اسرع وقت توسط دستگاه های مربوطه تعیین تکلیف شود.
امام جمعه ایلام به عدم وجود مدارس دخترانه در روستاهای محروم استان از جمله منطقه زردلان هلیلان و روستای شله کش از توابع شهرستان چرداول اشاره و تصریح کرد: نبود مدارس دخترانه در مقطع متوسطه یک مانع جدی برای ادامه تحصیل دختران در مناطق محروم استان است که برای رفع این مشکل نیازمند اهتمام و همراهی همه دستگاه ها به ویژه مجلس شورای اسلامی هستیم.
وی همچنین خواستار تغییر تعرفه برق دهلران و مهران شد و تاکید کرد: به دلیل اینکه در این ۲ شهرستان درجه حرارت بسیار بالا است باید اقدامات لازم برای تغییر تعرفه در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما