به گزارش ایرنا، پس از کنار رفتن خولیو ولاسکو از سرمربیگری تیم ملی والیبال ایران، هدایت این تیم به اسلوبودان کواچ سپرده شد. او ۲ سال روی نیمکت ایران نشست و دوراه پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت.
ایران در سال ۲۰۱۴ با کسب مقام چهارم لیگ جهانی، ششم مسابقات قهرمانی جهان و نخستین مدال طلای خود در تاریخ بازیهای آسیایی، دورانی درخشان را سپری کرد. اما سال بعد، شرایط تیم به هم ریخت. اخبار زیادی از درون تیم به بیرون درز میکرد که حکایت از این داشت که بازیکنان چندان حسابی از سرمربی نمیبرد و کواچ دیگر کنترلی بر تیم ندارد.
جام جهانی ۲۰۱۵ آخرین تورنمنتی بود که کواچ روی نیمکت ایران نشست. تیم ملی در آن مسابقات به مقام هشتم رسید که بهترین نتیجه تاریخ ایران محسوب میشد اما شکست مقابل تیمهایی مثل آرژانتین، استرالیا و کانادا باعث شد انتقادات از عملکرد این مربی به اوج برسد. در نهایت فدراسیون والیبال، به همکاری با کواچ خاتمه داد.
کواچ پس از رفتن از ایران هدایت چند تیم باشگاهی و تیم ملی اسلوونی را بر عهده گرفت و در بیشتر تیمها نیز عملکرد موفقی داشت. کمتر از ۴۰ روز مانده تا مسابقات قهرمانی اروپا در سال ۲۰۱۹، او هدایت تیم ملی صربستان را بر عهده گرفت و در کمال ناباوری این تیم را به مقام قهرمانی اروپا رساند.
علاوه بر کواچ، میلوارد کیاچ، زوران گائیچ و یووتسا ستکوویچ هم دیگر مربیان اهل صربستان بودهاند که در والیبال ایران فعالیت کردهاند.
در چند دهه ابتدایی برگزاری مسابقات والیبال در سطح جهان و المپیک، تیمهای شرق آسیا قدرت برتر بودند اما در آن زمان یوگوسلاوی تیم قدرتمندی محسوب نمیشد. پس از فروپاشی این کشور و تاسیس کشور جدید صربستان، تازه دوران قدرت تیم والیبال این کشور آغاز شد. بزرگترین موفقیت صربستان، قهرمانی در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی بود. کواچ کاپیتان همان تیم بود.
صربستان یکی از تیمهای پرستاره والیبال جهان محسوب میشود ولی در قاره اروپا و در محاصره تیمهای پرقدرتی مثل روسیه، لهستان، ایتالیا و فرانسه، چند دوره است که فرصتی برای حضور در المپیک پیدا نمیکند. بسیاری از بازیکنان کنونی صربستان هم محصول دوران حضور ایگور کولاکوویچ در این تیم هستند. کولاکوویچ از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ سرمربی صربستان بود و تیمی را که سابقه طلای المپیک داشت تغییر داد و نسلی جوان وارد تیم ملی کرد.
کواچ و صربستان امسال هم در المپیک حضور ندارند. هدف آنها تکرار قهرمانی اروپا و پس از آن هم درخشش در مسابقات قهرمانی جهان است که سال آینده در روسیه برگزار میشود.
از جمع بازیکنان کنونی تیم ملی والیبال ایران، سعید معروف، سیدمحمد موسوی، امیر غفور و میلاد عبادیپور تنها کسانی هستند که در زمان حضور کواچ پیراهن این تیم را میپوشیدند. عبادیپور نخستین بار به دعوت کواچ وارد تیم ملی شد و در لیگ جهانی ۲۰۱۴ به میدان رفت.
افتخارات تیم ملی والیبال صربستان
المپیک: ۱ طلا و ۱ برنز
قهرمانی جهان: ۱ نقره و ۱ برنز
جام جهانی: ۱ برنز
جام قهرمانان بزرگ جهان: ۱ برنز
لیگ جهانی: ۱ طلا، ۵ نقره و ۳ برنز
قهرمانی اروپا: ۳ طلا، ۱ نقره و ۸ برنز
تاریخچه رویاروییهای والیبال ایران و صربستان
ایران در سال ۱۹۷۰ برای نخستین بار مقابل یوگوسلاوی قرار گرفت؛ در دورانی که یوگوسلاوی یک تیم معمولی بود و ایران حتی در سطح آسیا هم تیمی ضعیف به حساب میآمد.
۴۱ سال بعد دوباره ۲ کشور مقابل هم قرار گرفتند. این بار دیگر خبری از کشور یوگوسلاوی نبود و صربستان یکی از قدرتهای بزرگ جهان محسوب میشد. چند ماه پس از آنکه این کشور قهرمان اروپا شده بود، ایران و صربستان در جام جهانی ۲۰۱۱ مقابل هم قرار گرفتند. شاگردان خولیو ولاسکو با خلق یک شگفتی بزرگ صربستان را شکست دادند تا این تیم نخستین تیم بزرگ و باسابقه والیبال جهان باشد که مقابل ایران طعم باخت را میچشد.
ایران و صربستان در طول تاریخ ۱۱ بار به مصاف هم رفتهاند که سهم ایران پنج برد و سهم صربستان ۶ پیروزی بوده است.
نتایج مسابقات تیمهای ملی والیبال ایران و صربستان
قهرمانی جهان ۱۹۷۰، ایران ۲ - صربستان ۳
جام جهانی ۲۰۱۱، ایران ۳ - صربستان ۲
انتخابی المپیک ۲۰۱۲، ایران ۰ - صربستان ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۳،، ایران ۲ - صربستان ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۳،، ایران ۳ - صربستان ۲
قهرمانی جهان ۲۰۱۴، ایران ۳ - صربستان ۱
لیگ جهانی ۲۰۱۶،، ایران ۱ - صربستان ۳
لیگ جهانی ۲۰۱۶،، ایران ۳ - صربستان ۲
لیگ جهانی ۲۰۱۷،، ایران ۱ - صربستان ۳
لیگ ملتها ۲۰۱۸، ایران ۲ - صربستان ۳
لیگ ملتها ۲۰۱۹، ایران ۳ - صربستان ۱
برنامه و نتایج مسابقات تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملتها به وقت تهران
ایران صفر - ژاپن ۳
ایران یک - روسیه ۳
ایران ۳ - هلند صفر
ایران ۳ - کانادا یک
ایران ۳ - ایتالیا یک
ایران ۳ - بلغارستان صفر
ایران ۳ - آمریکا صفر
پنجشنبه ۲۰ خرداد، ساعت ۱۲:۳۰، ایران - صربستان
جمعه ۲۱ خرداد، ساعت ۱۲:۳۰، ایران - آلمان
سهشنبه ۲۵ خرداد، ساعت ۱۴:۳۰، ایران - استرالیا
چهارشنبه ۲۶ خرداد، ساعت ۲۳:۳۰، ایران - برزیل
پنجشنبه ۲۷ خرداد، ساعت ۱۸:۳۰، ایران - اسلوونی
دوشنبه ۳۱ خرداد، ساعت ۱۵:۳۰، ایران - فرانسه
سهشنبه اول تیر، ساعت ۱۷:۳۰، ایران - لهستان
چهارشنبه ۲ تیر، ساعت ۱۸:۳۰، ایران - آرژانتین
نظر شما