۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۵۷
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 84359278
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خشم مردم علیه مکرون؛ انزجار از دموکراسی بیمار

۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۵۷
کد خبر: 84359278
خشم مردم علیه مکرون؛ انزجار از دموکراسی بیمار

تهران-ایرنا- سیلی روز گذشته فردی ناشناس به مکرون در جریان بازدید وی از دبیرستانی در شهر «دروم» واکنش ها و جنجال های زیادی را در محافل و رسانه ها به دنبال داشته؛ اگرچه طبقه سیاسی فرانسه اعم از مخالف و موافق این حادثه را محکوم کرده اما برخی آن را اعتراض به دموکراسی بیمار و متزلزل این کشور دانسته اند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا،  روز گذشته بلافاصله بعد از این اتفاق، ویدیوها و تصاویر آن در بسیاری از رسانه های جهان از جمله رسانه های فرانسه و فضای مجازی بازتاب گسترده ای یافت.

روزنامه فرانسوی اوئست فرانس نوشت: اگرچه مکرون پیشتر در جریان تظاهرات و اعتراضات از جمله جنبش جلیقه زردها در سال ۲۰۱۸ میلادی مورد هجمه انتقادات و اهانت های کلامی متعددی قرار گرفته اما این نخستین بار است که از زمان آغاز ریاست جمهوری وی، مورد حمله فزیکی قرار می گیرد.

اما این نوع شیوه اعتراض در فرانسه مسبوق به سابقه است؛ «مانوئل والس» نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه در جریان سفر به «استراسبورگ» توسط یک مرد جوان با آرد مورد حمله قرار گرفت تا داستان پاشیدن آرد به سمت نامزدهای ریاست جمهوری این کشور پس از حدود پنج سال بار دیگر تکرار شود. «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور سابق فرانسه در بهمن سال ۹۰ در یکی از برنامه های عمومی خود با پرتاب کیسه آرد از سوی یک زن، مورد حمله قرار گرفت اما آسیبی به وی وارد نشد. پیشتر نیز «نیکلا سارکوزی» رییس جمهوری سابق فرانسه در یک برنامه عمومی، مورد حمله فردی قرار گرفت، اما توانست با مداخله محافظانش نجات یابد.  در گذشته نیز مقامات بلند پایه فرانسوی از جمله «ژاک شیراک» در سال ۲۰۰۲ میلادی هدف چنین حملاتی قرار گرفتند.

سیلی به صورت مکرون یا به سیاست های او؟

الکس پرین، دادستان عمومی در والنس گفت: تاکنون ۲ نفر در ارتباط با این حادثه بازداشت شده اند. این دو نفر ۲۸ سال سن دارند، هنوز انگیزه آن ها از این اقدام مشخص نیست و تحقیقات تکمیلی در حال انجام است.

روزنامه فرانسوی لوپریزین نوشت: بازرسی ها از محل سکونت مظنون این حادثه به عمل آمده اما پیش بینی می شود سه سال زندان در انتظار عامل حمله باشد.

اما روزنامه فرانسوی لوفیگارو به نقل از منابع ناشناس عنوان کرد: این دو فرد بازداشت شده هردو در جریان اعتراضات جنبش جلیقه زردها نقش داشته اند.

لوران برژه، رئیس کنفدراسیون دموکراتیک کار فرانسه در گفت و گو با  شبکه تلویزیونی آر. تی. ال فرانسه با ابراز نگرانی از فضای سیاسی حاکم بر جامعه گفت : این حادثه معلول دموکراسی بیمار و متزلزل کشور ماست.

پاسکال پرینو، کارشناس مسائل سیاسی و استاد بازنشسته دانشگاه علوم سیاسی پاریس در این مورد گفت: آیا جامعه سیاسی فرانسه به جامعه ای با تمام نفرت تبدیل شده است؟ اگر چنین باشد این فاجعه بار است.

خشم مردم علیه مکرون؛ انزجار از دمکراسی بیمار

واکنش مکرون به این حادثه

اما امانوئل مکرون به رغم این حاثه به بازدید خود از این منطقه ادامه داد و  در گفت و گو با شبکه ب. اف. ام فرانسه گفت: نباید تسلیم خشونت شد؛ حماقت توام با خشونت غیرقابل قبول است.

وی همچنین در گفت و گو با روزنامه محلی دوفینه لیبره/Dauphiné Libéré تصریح کرد: همه چیز خوب است. باید همه جوانب این حادثه را در نظر گرفت؛ حادثه ای که به زعم بنده، موردی بوده است. باید به مناصب در نظام جمهوری احترام گذاشت و من این مبارزه را هرگز رها نخواهم کرد. در مورد اصول من آرام نخواهم نشست و اجازه نمی دهم که حوادث موردی و افراد با اعمال خشونت بار بر گفتمان عمومی فشار وارد کنند.

مکرون که گویی می خواهد این حادثه در اذهان عمومی فراموش شود،  ویدئویی در حساب کاربری خود در توئیتر با عنوان «چهره فرانسه» منتشر کرد که در آن ازدحام جمعیت را نشان داده و مکرون با آن ها درحال گفت و گو است.

خشم مردم علیه مکرون؛ انزجار از دمکراسی بیمار

اعلام اتحاد و همبستگی احزاب و جناح های مخالف و موافق با مکرون

بسیاری از رسانه های جهان این حادثه را پوشش داده و بسیاری از مقامات و شخصیت های سیاسی فرانسه بلافاصله به این حادثه واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.

ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه در پارلمان این کشور گفت: سیاست هرگز به معنای خشونت، تهاجم کلامی و یا حتی تهاجم فیزیکی نیست. من به خیزش جمهوریت فرا می خوانم. همه ما و همچنین مبانی دموکراسی ما از این اقدام متاثر شده است.

مارین لوپن، رئیس حزب تجمع ملی و از مخالفان سرسخت مکرون در این رابطه گفت: حمله فیزیکی به رئیس جمهوری کشور غیرقابل قبول است.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور سابق این کشور نیز در توئیتر خود نوشت: همه آحاد جامعه فرانسه باید با رئیس جمهور این کشور متحد باشند.

خاویر برتاند راست گرا و از نامزدهای اصلی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ با اعلام حمایت از مکرون گفت: اختلافات سیاسی به هیچ عنوان دلیلی برای تعرض و خشونت نیست.

والری پکرس راست گرا و یکی از دیگر نامزدهای اصلی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه، تعرض به رئیس جمهوری این کشور را قویا محکوم کرد.

ژان لوک ملانشون رهبر حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر»  نیز با مکرون اعلام همبستگی کرد.

 همچنین یانیک ژدوو از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه نز در حساب کاربری خود در توئیتر گفت: تعرض به رئیس جمهور فرانسه، به معنای تعرض به کشور فرانسه است.

ژرار لارشه، رئیس مجلس سنا نیز با ابراز همبستگی با مکرون، این اقدام را غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول خواند.

بریژیت مکرون در واکنش به این حادثه در پاسخ  به یک خبرنگار که از او پرسید، آیا برای اتفاق پیش آمده برای همسرتان نگران هستید، پاسخ داد: «همیشه»

قرار است امروز گابریل اتل، سخنگوی دولت در شبکه یوروپ ۱ و  برونو لومر وزیر اقتصاد در ب. اف. ام. تی وی توضیحاتی پیرامون این حادثه ارائه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha