به گزارش ایرنا توجه بر امر بهداشت و درمان، تسهیل مراحل درمانی و کاهش مشکلات و رنج های بیماری بر دوش بیماران و خانواده های این افراد یکی از اصول مورد توجه در نظام مقدس جمهوری اسلامی است که در طی سال های پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی همواره مورد توجه دولت ها نیز قرار گرفته است و به همین منظور در نخستین ماه های فعالیت دولت تدبیر و امید با اجرای طرح تحول سلامت گام های بلندی در راستای توسعه نظام سلامت و عدالت درمانی برداشته شد.
بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش تولید محصولات درمانی و پزشکی در نقاط مختلف کشور، افزایش سطح امید به زندگی، کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای واگیردار، افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت، رشد دانشگاههای علوم پزشکی، ارتقای تجهیزات پزشکی و درمانی و خودکفایی در تولید لوازم پزشکی از جمله موارد نشان دهنده رشد و پیشرفت حوزه سلامت است.
اکنون نیز پس از گذشت حدود هشت سال از فعالیت دولت تدبیر و امید همواره درراستای توسعه زیرساخت های بهداشت و درمان و تامین تجهیزات پزشکی تلاش های بسیاری شده است بطوریکه در استان لرستان در این زمینه اقدامات قابل توجهی شده و تلاش می شود تا پایان فعالیت دولت همچنان عدالت درمانی در تمامی نقاط استان ایجاد شود.
در این راستا علاوه بر افزایش ضریب تخت های بیمارستانی و بهره برداری و تجهیز مراکز درمانی طی چند سال گذشته ،تجهیزات پزشکی قابل توجه ای برای بیمارستان ها و مراکز در مانی این استان تامین و نصب شده است که در طی ۲سال گذشته و با شیوع بیماری کووید ۱۹ این امر شتاب بیشتری گرفته است.
خرید دستگاه سی تی آنژیو پیشرفته
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان می گوید: یک دستگاه سی تی آنژیو پیشرفته ۲۵۶ اسلایس ( قطعه) برای نخستین بار خریداری و وارد استان شد که تا سه ماه آینده بهرهبرداری از آن برای استفاده بیماران آغاز میشود.
دکتر محمدرضا نیکبخت افزود: برای خرید این دستگاه تشخیصی با دلار دولتی ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده است که با دلار آزاد حدود۳۰ میلیارد تومان ارزش دارد.
وی ادامه داد: تشخیص مشکلات مربوط به عروق مغزی، قلبی و کلیوی است و حتی نوع سنگ کلیه توسط این دستگاه انجام می شود و در کل بیمارستان های دولتی ایران کمتر از ۱۰ دستگاه از این نمونه وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: پیش از این انجام اقدامات تشخیصی مرتبط با این دستگاه با اعزام بیماران استان به تهران صورت می گرفت که با هزینه های بالا، ترددهای طولانی مدت و مشکلات اقامت همراه بود.
نیکبخت با اشاره به انجام خدمات این دستگاه با تعرفه دولتی افزود: خریداری و نصب ۱۱ دستگاه سی تی اسکن، ۱۱ دستگاه اکسیژن ساز و چهار ام آر آی از جمله خدمات دولت فعلی در حوزه بهداشت و درمان لرستان است.
یکهزار و ۳۲۵ قلم تجهیزات پزشکی در لرستان خریداری شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: یکهزار و ۳۲۵ قلم تجهیزات پزشکی طی ۲ سال اخیر توسط این دانشگاه خریداری شده و یا در حال خرید است.
نیکبخت افزود: در ۲ سال گذشته هشت دستگاه سی تی اسکن، چهار دستگاه ام آر آی، یک دستگاه سی تی آنژیو، یک دستگاه آنژیوگرافی، ۵۷۸ تخت بیمارستان، ۱۳۱ تخت ویژه، ۲۱۵ دستگاه مانیتور (صفحه نمایشگر)، ۱۸۵ دستگاه ونتیلاتور ( اکسیژن مصنوعی)، ۴۲ دستگاه الکتروشوک، ۱۰ دستگاه سونوگرافی، هفت دستگاه اکسیژن ساز، ۳۶ ماشین دیالیز و ۲۳ یونیت دندانپزشکی خرید و نصب شده و یا در حال خریداری است.
وی عنوان کرد: در بخش ساخت و ساز نیز یک بیمارستان جامع در مرکز خرمآباد با ۵۵۰ تخت، ۲ بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی در شهرهای دورود و کوهدشت، هشت مرکز جامع سلامت شهری، ۱۲ مرکز جامع سلامت روستایی و پنج مرکز کلینیک ویژه ساخته شده است.
نیکبخت تصریح کرد: ۱۰ مرکز ،ستاد و شبکه، ۲ مرکز آزمایشگاه، ۱۵ پایگاه اورژانس ۱۱۵، ۲ مرکز آموزشی پزشکی، ۲ مرکز اقامت پزشکان نیز احداث شده یا در حال ساخت است و در مجموع ۵۸ میلیارد تومان برای مراکز افتتاحی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت ۱۶۰ پزشک متخصص و فوق تخصص جذب دانشگاه علوم پزشکی لرستان شده اند ادامه داد: ۲ رشته جدید کارشناسی و کارشناسی ارشد و یک رشته دستیاری قلب ایجاد شده و ۶۳ عضو هیات علمی نیز جذب دانشگاه شده است.
ایجاد ۲۱۴ تخت اورژانسی و مراقبت های ویژه از زمان شیوع کرونا
نیکبخت با بیان اینکه اکنون ۲۲۴ تخت آی سی یو در استان وجود دارد ادامه داد: قبل از شیوع کرونا ۱۴۷ تخت مراقبت های ویژه در استان فعال بود که با شیوع کرونا ۱۳۷ تخت اورژانسی به بیمارستان های استان اضافه و حدود ۱۲۲ تخت بازسازی و در بیمارستان های مختلف استان توزیع شد.
به گفته وی نقشه علمی این دانشگاه ترسیم شده است و امکان جذب در رشته های قلب وعروق، زنان و زایمان، روانپزشکی، رادیولوژی و عفونی، فارماکولوژی، ویروس شناسی، زیست و فناوری دارو،تغذیه و ۱۱ رشته فوق لیسانس و دانشکده توانبخشی تا پنج سال آینده در استان فراهم شده است.
وی افزود: مجوز ساخت دانشکده بهداشت در لرستان اخذ شده و اکنون احداث یک ساختمان بازیربنای پنج هزار متر مربع برای اورژانس، احداث کتابخانه مرکزی و ۲ بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی در دورود و کوهدشت در حال اجرا است و تاکنون در این زمینه ۶۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات و ۱۰ میلیارد تومان از اعتبار توازن جذب شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: در راستای جذب متخصص در استان طی ۲ سال گذشته هر سال بالغ بر ۸۰ نفر متخصص جدید به شهرهای استان اعزام شدند و پارسال نیز سه فوق تخصص جذب شد که با این اقدامات بجز در زمینه فوق تخصص ریه و غدد، کمبود چندانی نداریم.
نیکبخت عنوان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۱۹۹ نیروی شرکتی و ۵۵ نیروی نگهبانی جذب شده است و برای نخستین بار در این دانشگاه ۸۲۵ نفر در تمام شهرستان ها و در رشته های مختلف در استان جذب می شوند.
وی تصریح کرد: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی است اما برای ترمیم حقوق نیروهای شرکتی ماهیانه یک میلیون تومان به حقوق آنها اضافه شده است و تبدیل وضعیت ایثارگران به دانشگاه ابلاغ شده است و به زودی به مرحله اجرایی می رسد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۵۰ تخت بیمارستانی در این استان وجود دارد که از این مجموع ۲ هزار و ۵۵ تخت فعال است.
نیکبخت اظهار داشت: اکنون سرانه تخت بیمارستانی در این استان نسبت به جمعیت براساس استانداردهای جهانی ۱.۲ درصد است که این نسبت در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است اما نسبت به میانگین کشوری کمتر است و نیازمند افزایش تعداد تخت های بیمارستانی هستیم.
وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی اعصاب و روان مهر خرم آباد، بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی آیت الله بروجردی ،۲ بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی شهرهای دورود و کوهدشت و چهار مرکز غربالگری در استان راه اندازی شده است.
دومین دستگاه آنژیو گرافی وارد لرستان شد
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: دومین دستگاه آنژیوگرافی وارد استان شده و در هفته جاری بهره برداری می شود.
دکتر" علی فرهادی" بیان کرد: در راستای تامین تجهیزات پزشکی استان قرارداد ۹ دستگاه سی تی اسکن منعقد شده و از این مجموع ۶ دستگاه در سطح مراکز درمانی استان نصب شده است.
وی اظهار داشت: همچنین ۵۰ دستگاه الکترو شوک و ۴۳ دستگاه نوار قلب در سطح بیمارستان های استان نیز نصب شده است.
فرهادی ادامه داد: به منظور تسریع در امر درمان بیماران استان و پرهیز از رفت و آمد بیماران به مرکز استان ۲ دستگاه جراحی چشم در شهرستان های کوهدشت و الشتر نصب و بهره برداری شد.
وی بیان کرد: چندین دستگاه ماموگرافی،سونوگرافی، رادیولوژی،دیالیز، رادیولوژی دیجیتال و ماشین دیالیز در مراکز درمانی استان نصب شده است.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا و ضرورت تامین تجهیزات موردنیاز در راستای مقابله با این بیماری و بیماران مبتلا عنوان کرد: ۲۲۰ ونتیلاتور، ۵۷۸ تخت بستری به همراه تجهیزات جانبی، ۱۱۹ تخت ویزه و ۲۳۱ مانیتور علایم حیاتی و ۱۱ دستگاه اکسیژن ساز نیز در اختیار بیمارستان های استان قرار گرفته است.
وی گفت: همچنین به همین منظور پنج آزمایشگاه pcr در استان راه اندازی شده است.
وجود پنج مرکز تحقیقاتی تخصصی در لرستان
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: اکنون پنج مرکز تحقیقات تخصصی در این دانشگاه فعال می باشد که امسال یکی از این مراکز با عنوان مرکز تحقیقات قلب و عروق راه اندازی شده است.
دکتر ابراهیم فلاحی افزود: مراکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، بهداشت و تغذیه، عوامل اجتماعی مناسب بر سلامت و هپاتیت در سطح استان فعال هستند و اعضای هیات علمی در این حوزه ها مطالعات تحقیقاتی انجام می دهند به طوریکه طی یک سال گذشته ۴۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی مرتبط توسط این محققان به چاپ رسیده است.
وی اظهار داشت: امسال آزمایشگاه حیوانات در استان تکمیل شده است که یکی از مجهزترین آزمایشگاه های تحقیقاتی حیوانات کشور به شمار می رود و همچنین شورای توسعه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی نیز ماه گذشته در استان راه اندازی شد.
فلاحی با بیان اینکه تحقیقات نیازمند اعتبارات لازم است و از طرفی در آینده نزدیک تولید محصولات باعث کاهش هزینه خواهد شد، ادامه داد: حدود ۲ میلیارد تومان بودجه تحقیقاتی در دانشگاه جذب شده است.
اورژانس لرستان هشت هزار بیمار مبتلا به کرونا را ویزیت کرد
رییس اورژانس لرستان نیز گفت: هشت هزار بیمار مبتلا به کرونا از زمان شیوع ویروس در استان تاکنون توسط این مرکز ویزیت و رسیدگی شدهاند.
" علی مهرزاد صفدری"بیان کرد: از مجموع این تعداد بیمار، چهار هزار و ۲۹۸ نفر به بیمارستان های استان اعزام شدند و یک هزار و ۴۹۶ بیمار نیز با اورژانس استان همکاری نداشتند.
وی اظهار داشت: همچنین برای ۸۰۸ بیمار اقدامات اولیه انجام شد و این افراد جهت مراجعه به مراکز درمانی معرفی شدند.
صفدری ادامه داد: از زمان شیوع ویروس کرونا، هفت پایگاه اورژانس زمینی، سه پایگاه شهری و چهار پایگاه جاده ای در استان راه اندازی و برای ساخت و تجهیز هر آمبولانس در هر پایگاه ۱۸۰ میلیون تومان هزینه شده است.
وی عنوان کرد: همچنین تاکنون بیش از ۷۰ محل فرود (پد) محلی بالگرد اورژانس در مناطق سخت گذر و هشت پد در بیمارستان های استان راه اندازی شده است.
نظر شما