دکتر «سعید رحیمی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح تاپایان سال جاری ادامه دارد و ۳۰۰ هزار راس دام سبک و ۵۰ هزار راس دام سنگین استان علیه بیماری بروسلوز ایمن سازی می شوند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی، صیانت از سرمایههای دامی کشور و جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک جمله مهمترین وظایف این اداره کل و اهداف اجرای طرح واکسیناسیون دامهای استان است.
رحیمی گفت: عامل بیماری بروسلوز باکتری است و بیماری تب مالت از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: بیماری بروسلوز در میان افرادی که با دام سر و کار دارند بیشتر است و این بیماری مشترک در میان مردم عادی نیز به دلیل استفاده از فرآوردههای خام دامی آلوده و غیر پاستوریزه مشاهده میشود.
رحیمی اظهار داشت: سقط جنین یا مرده زایی، نا باروری دایم یا موقت، عفونتهای رحمی، کاهش شیر و وزن از علایم شایع بیماری بروسلوز در دام است که سالانه ضمن خسارات سنگین به صنعت دامپروری، آسیب به بهداشت عمومی و سلامت جامعه نیز به همراه دارد.
وی واکسیناسیون بهموقع را مهم ترین راه جلوگیری از بروز بیماری تب مالت در بین جمعیت دامی عنوان کرد و گفت: انجام ضدعفونی به صورت مرتب، جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسایل نقلیه به دامداری و آموزش بهره برداران از دیگر راهکارهای مهم پیشگیری از بیماری بروسلوز در بین دامها است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است
نظر شما