به گزارش ایرنا، شاهپور علایی مقدم روز پنجشنبه در نشست با تشکلهای عشایری استان سمنان در سالن جلسات اداره کل امور عشایری استان افزود: اعتبار برای آبرسانی به عشایر از صندوق توسعه ملی تامین می شود و سالانه به صورت مستمر تا پایان برنامه پنجساله ادامه می یابد.
وی، سازمان امور عشایر ایران را مجموعه برجسته زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی در پیشبینی و تامین اعتبار برای جبران خسارات خشکسالی بیان کرد و گفت: برنامهریزی مقابله با خشکسالی در سازمان امور عشایر ایران از اسفند سال گذشته و فروردین امسال و پیش از بروز آثار خشکسالی آغاز شد.
علایی مقدم افزود: در این زمینه ۵۰۰ میلیارد ریال برای پشتوانه ضمانت تولید زنجیره عشایر از بانکها پیشبینی شد.
وی به اختصاص هشت هزار میلیارد ریال برای مقابله با آثار خشکسالی برای عشایر اشاره و اضافه کرد: سازمان امور عشایر ایران ماه ها قبل از بروز خشکسالی برای مدیریت آثار این پدیده و تبعات آن هماهنگی هایی انجام شد.
عشایر به فکر تکمیل زنجیره تولید باشند
رییس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به دغدغه های مختلف عشایر در حوزه تولید گفت: عشایر همیشه دغدغه تولید و پرورش دام از تامین علوفه تا فروش گوشت دارند، ولی در میان دغدغههای آنان جای تکمیل زنجیره تولید خالی است.
وی با اشاره به تکمیل زنجیره تولید به عنوان اساسی اقتصادی گفت: عشایر چرا دایم به فکر مراحل اولیه پرورش، تولید و سلامت دام هستند ولی در بخش فروش به فکر تکمیل زنجیره به منظور تامین بازار نیستند.
وی تاکید کرد: برند نام عشایر تضمین کننده کیفیت گوشت تولیدی آنان است و با برنامهریزی برای تکمیل زنجیره از طریق فناوری قطعهبندی، بستهبندی و ارتباط با بازار مناسب، عشایر می توانند محصول خود را به فروش برسانند.
رییس سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: این سازمان برای راهسازی ویژه عشایر ردیف اعتباری ندارد و دراین مورد استانداری ها باید ورود کنند و به خدمات مناسب به عشایر بپردازند.
علایی قدم، به نزدیکی بازار بزرگ تهران به عشایر استان سمنان اشاره کرد و گفت: فروشگاههای زنجیره ای می تواند بازار هدف مناسبی برای عشایر باشد، عشایر با بستهبندی مناسب و برچسب گوشت تولید عشایر میتوانند حتی بازار شمال تهران را جلب کنند.
علایی مقدم امروز در سمنان نشست با تشکل های عشایری، دیدار با نماینده ولی در استان و امام جمعه سمنان، دیدار با استاندار و بازدید از چند طرح اجرایی در استان سمنان را در برنامه دارد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.
نژاد گوسفند سنگسری از نژادهای مشهور دامی در کشور است و عشایر سنگسر از طایفههای ریشهدار و قطب تولید انواع محصولات در کشور محسوب می شوند.
نظر شما