۲۰ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۳۵
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 84360831
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احیای زاینده‌رود مستلزم پیگیری  نمایندگان استان اصفهان است

اصفهان - ایرنا - عضو هیات رییسه نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: احیای رودخانه زاینده‌رود و حل مشکلات کشاورزان مستلزم پیگیری تمامی نمایندگان این استان است و نباید تنها ۲ نماینده پیگیر آن باشند.

کاظم محمدی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در محل مجمع نمایندگان شهرستان اصفهان افزود: همکاری و مشارکت تمامی نمایندگان استان اصفهان لازمه پیگیری مطالبات و معضلات به‌وجود آمده حوضه آبریز زاینده رود است و همه باید حمایت از این منبع آبی را وظیفه خود بدانند.

وی اضافه کرد: تصمیمات شورای عالی آب  به تصویب مصوبه ۹ ماده‌ای زاینده رود منجر شد که در آن از طومار شیخ بهایی و حقابه‌ها و دیگر منابع و مصارف که باید مدنظر قرار گیرد به‌صورت آماری لحاظ شد اما این طرح همچنان روی زمین مانده و اجرا نشده است.

عضو هیات رییسه نظام صنفی کشاورزی اصفهان با بیان اینکه بیشترین فشار اقتصادی ممکن به کشاورزان وارد شده است تصریح کرد:  معلوم نیست آینده این قشر به کجا ختم خواهد شد وقتی که سالهاست آب منظم و حساب شده ای برای کشت و کار در اختیار ندارند.

محمدی  اظهارداشت: باید از هرگونه ریخت و پاش در مصرف آب جلوگیری شود زیرا منابع موجود به قدری نیست که بتوان به راحتی آن را بدون توجه به محدویت‌ها و با بی توجهی به مصرف بهینه استفاده کرد.

دیگر عضو هیات رییسه نظام صنفی کشاورزی اصفهان در این نشست گفت: اکنون بخش قابل توجهی از رودخانه زاینده رود خشک است اما در بالادست از این حوضه آبریز قصد انتقال آب به نواحی خارج از حوضه دارند که این امر بر مشکلات موجود می‌افزاید.

حسین محمدرضایی ادامه داد: برخورداری از حقابه حق طبیعی کشاورزان است اما با این وجود با خشکی زاینده رود اجاره کشت محصول به آنان داده نشده است.

بندهای «طرح ۹ ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود» به شرح زیر است:
بند نخست: وزارت نیرو مکلف است نسبت به تاسیس واحد مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود اقدام کند.
بند دوم: تشکیل شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود با حضوراستانداران اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد و معاونان وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و نمایندگان اصناف کشاورزی؛ وزارت نیرو مکلف شده است تا درمدت سه ماه نسبت به تشکیل این شورا اقدام کند.
بند سوم: تعیین میزان حقابه ها، سهم آبه ها و صاحبان حق اشتراک و حقابه زیست محیطی رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی توسط وزارت نیرو.
بند چهارم: ممنوعیت بارگذاری جدید بر منابع آب زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف در این حوضه.
بند پنجم: ساماندهی برداشت آب در استان های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری و جلوگیری از برداشت های غیرمجاز.
بند ششم: فراهم کردن تسهیلات لازم برای تغییر شیوه‌های آبیاری توسط وزارت جهاد کشاورزی در منطقه .
بند هفتم: تأسیس صندوق تأمین خسارت خشکسالی در حوضه آبریز زاینده رود بر اساس این بند مصرف کنندگان بخش صنعت که در زمان خشکسالی بدون کاهش سهم خود آب دریافت می‌کنند باید خسارات کمبود آب سایر مصرف کنندگان حوضه را پرداخت کنند.
بند هشتم: انجام مطالعات تونل آبرسانی به اصفهان با عنوان طرح گلاب(انتقال آب) توسط وزارت نیرو.
بند نهم: وزارت نیرو باید در باره طرح انتقال آب بهشت آباد که تنها به منظور تأمین آب شرب طراحی شده است، بررسی دقیق انجام داده و ضمن ارزیابی زیست محیطی، طرح را به اجرا در آورد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha