محمودرضا برازش روز پنجشنبه در نشست خبری به منظور تشریح اقدامات انجام شده در هجدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) افزود: از روز شنبه هفته آینده معرفی خادمان فرهنگی امسال آغاز می شود که نخستین فرد حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی است که بیش از ۴۰ سال در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در حال خدمت به مردم بوده است.
وی هم افزایی میان دستگاهی به منظور گسترش فرهنگ رضوی در سطح کشور و جهان را از اهداف مهم بنیاد بین المللی امام رضا (ع) ذکر و بیان کرد: این نهاد بنیاد بینالمللی است که دفتر آن در مشهد مستقر است و همکاری مسوولان و نهادهای متخلف با این بنیاد نشان دهنده این است که مشهد ظرفیت پذیرش نهادهای بین المللی را نیز دارد.
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی، هنری امام رضا (ع) ادامه داد: برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) یکی از محورهای فعالیت این مجموعه است و در این راستا به دنبال جلب همکاری دستگاه های مختلف اجرایی هستیم زیرا برای برگزاری جشنواره ها و برنامه های مختلف بودجه این بنیاد کافی نیست و می توان از طریق تفاهمنامه های چند جانبه، این نقصان را جبران کرد.
وی کوچک نگه داشتن مجموعه ستادی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و صرف بودجه آن برای خرید آثار هنری و فعالیت های فرهنگی بیشتر، جمع آوری تمامی اطلاعات مربوط به حضرت امام رضا (ع) در یک بانک اطلاعاتی و ایجاد بستری برای تمامی فعالیتهای پژوهشی و فرهنگی مرتبط با حضرت امام رضا (ع) را از برنامه ها و اهداف این نهاد برشمرد.
مشاور عالی بنیاد بین المللی فرهنگی، هنری امام رضا (ع) نیز در این نشست گفت: یکی از مهمترین فعالیت های این بنیاد برگزاری جشنواره سالانه بین المللی امام رضا (ع) است که امسال در دهه کرامت هجدهمین دوره این جشنواره به کار خود پایان می دهد.
سید جلال فیاضی افزود: پارسال به دلیل شیوع کرونا مجموعه فعالیتهای جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در فضای مجازی انجام شد اما با استقبال مناسب از سوی هنرمندان مواجه شد، امسال نیز در هجدهمین دوره این جشنواره برنامه هایی شامل جشنواره های خوشنویسی در خراسان جنوبی، شعر در استان کرمان، تولیدات محتوای رضوی در فضای مجازی در استان قزوین، فیلم کوتاه و انیمیشن رضوی در استان گلستان، داستان نویسی در استان بوشهر، نگارگری در جزیره قشم، عکس رضوی در استان خراسان رضوی، شعر ترکی در استان آذربایجان غربی، دلنوشته به امام رضا (ع) در استان مازندران، شعر کودک و نوجوان در استان چهارمحال و بختیاری، هنرهای مفهومی در استان سمنان و آواها و نماها در استان لرستان، همچنین سه همایش علمی و پژوهشی امام رضا (ع) در آیینه ادبیات روایی در استان کرمانشاه و مناظرات رضوی در استان اردبیل برگزار شد.
وی ادامه داد: طی سه سال گذشته بسیاری از برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در هم ادغام شدند و ۳۵ برنامه آن به ۱۳ برنامه تقلیل یافت اما در کنار آن فعالیتهای موثر فرهنگی شکل گرفت.
مشاور عالی بنیاد بین المللی فرهنگی، هنری امام رضا (ع) گفت: در هجدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، سه کارگاه هنری شامل کارگاه گرافیک با موضوعات مذهبی در سیستان و بلوچستان، کارگاه تصویر سازی در اصفهان و کارگاه نمایشنامه نویسی رضوی در البرز برگزار شد که آثار بسیار خوبی از این کارگاه ها دریافت گردید و ویژه برنامه اشراق شمس که داستان نویسی به زبان ترکی است نیز در استان زنجان برگزار شد.
وی استقبال مردم از برنامه های هجدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) را با توجه به مجازی شدن محتوای آنها مطلوب دانست و افزود: به عنوان نمونه در جشنواره تولید محتوای رضوی در فضای مجازی تاکنون بیش از ۱۰ هزار اثر با هشتک امام رضا (ع) منتشر شده است.
فیاضی ادامه داد: جشنواره کتابخوانی رضوی نیز با همکاری نهاد کتابخانه ها و بنیاد بین المللی امام رضا (ع) برگزار شد که یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در آن شرکت کردند، علاوه بر این فعالیتها، تولیدات آثار فاخر با موضوع امام رضا (ع) نیز پیگیری شد که در این راستا تابلو "شرط توحید" در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد و هم اکنون به تمامی شهرداری های کلان شهرها ارسال شده و قرار است طی دهه کرامت در معرض دید عموم قرار گیرد.
وی گفت: از سال گذشته تولید آثار کوتاه و موشن گرافی از احادیثی که در خصوص مسائل اجتماعی و فرهنگی هستند، در فضای مجازی انجام شده و پارسال حدود ۵۰۰ موشن گرافی از احادیث و روایات ائمه معصومین (ع) منتشر شد که حدود ۷۰ میلیون نفر نیز از این تولیدات دیدن کردند.
مشاور عالی بنیاد بین المللی امام رضا (ع) افزود: تمامی گزارشات مالی این بنیاد نیز در سامانه وزارت ارشاد بارگذاری می شود و قابل دسترسی برای عموم است؛ علاوه بر این برای نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع) هم ۲۷ ویژه برنامه در نظر گرفته شده است.
نظر شما