مهدی یوسفی جمارانی روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی صنایع دستی در بازدید از کارگاه تولید شیشه و بلور، با اشاره به نقش صنایع دستی در ایجاد اشتغال پایدار و صیانت از فرهنگ کشور اظهار داشت: لازم است تا به منظور توسعه واحدهای کوچک صنعتی، به صورت گستره به سمت تجاری سازی تا علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، زمینه صادرات نیز فراهم شود.
وی با اشاره به مهمترین سیاست دولت در توسعه اشتغال روستایی افزود: صنایع دستی از مهمترین ظرفیتهای شغلی به ویژه در مناطق روستایی محسوب میشود و اقدام دولت در این زمینه توسعه و پیشرفت کارگاههای سنتی و کوچک با توانمندسازی، تقویت برندسازی، تجاریسازی و بسته بندی باکیفیت است تا از این روش تولیدات به بازارهای جهانی راه پیدا کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: با صدور ۲۰۵ پروانه صنایع دستی به صورت کارگاهی و انفرادی؛ در مجموع برای بیش از ۹۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی ادامه داد: کارگاه صنایع دستی تولید شیشه و بلور روستای محمودآباد با تولید سالانه ۵۰۰ هزار قطعه محصول شیشهای، ظرفیت شغلی مستقیم برای ۷۰ نفر را فراهم کرده که با حمایت و توسعه کارگاه ظرفیت شغلی به دو برابر افزایش خواهد یافت.
یوسفی اضافه کرد: مهمترین محصولات صنایع دستی شهرستان شامل سفال، کاشی معرق و هفت رنگ، دستبافت های سنتی، اجرهای صنعتی، شیشه و لعاب، چرم، معرق و منبت چوب و قلم زنی است.
رییس دفتر میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان پاکدشت نیز در این بازدید گفت: شهرستان پاکدشت از ۴۳ اثر تاریخی شامل ابنیه و قلعههای تاریخی، کاروانسرا و امامزاده برخوردار است که از مجموع این آثار، ۳۵ اثر، در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
اسدالله تاجیک میرزایی اظهار داشت: با توجه به بافت و آثار تاریخی شهرستان و معفی پاکدشت به قطب گردشگری گل و گیاه کشور، میتوان با ایجاد مجموعههای گردشگری در کنار میراث فرهنگی اشتغال زایی خوبی را فراهم کرد.
وی با اشاره به وجود معادن و خاک رُس مرغوب در شهرستان افزود: خاک رُس شهرستان جزو مرغوبترین خاک سفال است که با توجه به ظرفیت و پتانسیل بالای شهرستان و فعالیت کارخانه و کارگاههای تولید محصولات سفالی و همچنین تنوع در کانی ها میتوان محصول مشترکی با تلفیق سفال و لعاب نیز تولید کرد.
تاجیک به تولید آجرهای سنتی در پاکدشت با کیفیت بالا در سطح کشور اشاره کرد و افزود: ۸ کارگاه تولید آجر سنتی در شهرستان فعال هستند که محصولات خود را به منظور مرمت و بازسازی آثار تاریخی در سطح کشور و صادرات با کیفیت مطلوبی ارائه میدهند.
وی یادآور شد: با برنامهریزی، حمایت از تولیدکنندگان با هدف تسهیل در فعالیت، بازاریابی و فروش تولیدات صنایع دستی در بازارهای داخلی و خارجی و حمایت از اجرای طرح های گردشگری میتوان به بازگشت سرمایه و ایجاد ضریب شغلی پایدار کمک کرد.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
تهران- ایرنا- فرماندار پاکدشت گفت: به منظور توسعه فعالیت حوزه صنایع دستی، ۲۰۵ پروانه فعالیت در این حوزه صادر شده که از این تعداد ۷۵ پروانه مربوط به صنایع دستی کارگاهی و ۱۳۰ پروانه در حوزه تولیدات انفرادی است.
نظر شما