محسن خادمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال بهسازی و آسفالت میسر روستاهای شیخ یوسف به طول سه کیلومتر، سیجان بلاغ ۴.۲ کیلومتر، سیاهقول ۲.۴ کیلومتر، گاومیشان پنج کیلومتر، آغاسور چهار کیلومتر، مازله یک کیلومتر، تکانلوجه ۷۰۰ متر، زنده قول ۳.۸ کیلومتر، گلیار یک کیلومتر، آلبلاغ- چوملان ۴.۸ کیلومتر، باجوند چهار کیلومتر، گردان-قلات ۶ کیلومتر، کاویان علیا ۲ کیلومتر، گرده شیلان چهار کیلومتر، لاچین شین آباد ۶ کیلومتر، سمینو به مرانه سه کیلومتر و سومله ۲ کیلومتر در حال اجرا ست.
وی ادامه داد: هم اکنون بهسازی راه های روستاهای ابراهمیه به طول ۴.۱ کیلومتر، یارعلی به طول ۳.۸ کیلومتر، سلوک به طول ۵۰۰ متر و خاتون خاص به طول ۲.۱ کیلومتر نیز به اتمام رسیده و آماده بهره برداری است.
رییس اداره راهداری و حملونقل جادهای مهاباد اظهار داشت: سال گذشته در مجموع ۶۰ میلیارد ریال برای بهسازی و آماده کردن زیر ساخت برای آسفالت روستاهای این شهرستان توسط اداره راهداری هزینه شده است.
خادمی با بیان اینکه امسال پیش بینی میشود ۲۰ کیلومتر از راه های روستایی آسفالت شود، بیان کرد: پارسال مسیر روستایی سویناس به ماژگه به طول ۵.۱ کیلومتر هم ضمن بهسازی و آسفالت به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه اجرای طرح ابرار به صورت امانی- پیمانی در حال انجام است، افزود: مراحل بهسازی شامل، خاکبرداری، تسطیح و آماده سازی تا مرحله آسفالت برعهده راهداری بوده و مرحله ابنیه و آسفالت نیز به صورت مناقصه تحویل پیمانکار داده می شود.
رییس اداره راهداری و حملونقل جادهای مهاباد اضافه کرد: به دلیل گران شدن هزینه آسفالت و کمبود قیر ، تمایل شرکت های پیمانکار برای شرکت در مناقصه طرح های راهداری کمتر از سال های قبل است.
خادمی گفت: طرح ابرار برای بازسازی راههای روستایی با هدف ساخت و تکمیل طرحهای نیمهتمام در کشور و آذربایجانغربی است که با اولویت تکمیل طرحهای نیمهتمام و تکمیل راههای روستایی بالای ۵۰ خانوار بدون راه مناسب، هدفگذاری شده است.
شهرستان مهاباد با داشتن ۱۹۲ روستا دارای ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی است که از این میزان تاکنون ۳۴۰ کیلومتر آسفالت شده است.
طرح ملی ابرار در راستای اجرای برنامههای دولت تدبیر و امید و با هدف تکمیل شبکه راههای روستایی مشتمل بر ساخت، تکمیل و بهرهبرداری از ۲ هزار کیلومتر از راههای اولویتدار روستایی با ۱۸۰ اکیپ راهسازی و هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشینآلات راهسازی دولتی اجرا میشود.
آذربایجانغربی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر جاده دارد که از این میزان حدود هشت هزار کیلومتر راه روستایی است؛ از این میزان نیز نزدیک به سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر آسفالت نیست.
شهرستانهای ارومیه، چالدران و مهاباد بیشترین روستاهای زیرپوشش این طرح را به خود اختصاص داده است.
نظر شما